Arsenal - Manchester City, continua oaspetii drumul spre titlu?



Yaya Toure este intr-o forma de invidiat. Gol marcat de ivorian in partida de pe Emirates are cota 3,10.

Etapa a 32-a din Premier League ofera fanilor campionatului englez de la ora 19:30 (live pe Eurosport) un adevarat derby intre 2 echipe care au fost pretendente la castigarea titlului la finalul turului. In acest moment, doar oaspetii au ramas in cursa pentru primul loc, in timp ce tunarii si-au vazut ingropate sperantele pentru titlu dupa seria de rezultate slabe din ultima perioada. Partida din tur s-a terminat cu un festival de goluri, 6-3. Golurile au fost inscrise de Fernandinho (de 2 ori), Negredo, Aguero, Silva si Yaya Toure, respectiv Walcott (de 2 ori) si Mertesacker. Ultima partida de pe Emirates intre cele 2 echipe s-a incheiat cu scorul de 0-2, golurile fiind marcate de Milner si Dzeko.
In ultimele 7 jocuri de campionat intre cele 2 echipe s-au acordat 6 cartonase rosii. Interesant ca 5 dintre acestea au venit in ultimele 3 intalniri de pe Emirates. Peste 5,5 galbene in acest meci are cota 2,10 la Bet 365.

Numarul redus de goluri caracterizeaza intalnirile directe de pe Emirates. S-au inscris doar 4 goluri in ultimele
5 meciuri in toate competitiile jucate pe stadionul echipei londoneze. Inca o statistica care conduce catre un meci cu putine goluri este si aceea care ne arata ca Arsenal a inregistrat sub 3 goluri pe meci in ultimele 9 disputate in fata echipelor din top 6. Puteti incerca unele pariuri pe under. Sub 2,5 goluri are cota 2,075 la Bet 365.
Forma proasta pe care o traverseaza tunarii este reflectata de rezultatele din ultimele 9 etape: 3 victorii – 3 egaluri – 3 infrangeri. Olivier Giroud a inscris 5 goluri in ultimele 3 aparitii pentru tunari pe Emirates, el fiind principala speranta a gazdelor in acest meci. In ultimele 3 partide directe Arsenal a primit de fiecare data prima gol. Primul gol inscris in meci de cetateni are cota 1,66 la Bet 365.
Prefatand partida, Arsene Wenger este de parere ca jocul tunarilor impotriva lui Manchester City va conduce la ideea ca ei nu au renuntat la ideea de a fi campioni la finalul campionatului."Nu avem alta prioritate decat aceea de a fi primi la finalul campionatului. Aceasta este tinta noastra. Daca oamenii sunt de parere ca Everton poate sa ne prinda, atunci si noi putem sa ajungem echipele de pe locurile de mai sus. Noi nu am renuntat la titlu, credeti-ma! Este atitudinea pe care o vom afisa in meciul de maine impotriva lui City!"

De partea cealalta, victoria din sezonul trecut a cetatenilor pe Emirates a fost prima dupa o serie de 27 de jocuri in campionat impotriva lui Arsenal. Cetatenii au rata cea mai mare de reusita atunci cand suteaza pe poarta in Premier League (20%). In ultimele 6 partide jucate de Manchester City in deplasare pe terenul lui Arsenal, nu au inscris ambele echipe. Cetatenii au pastrat poarta intacta in 5 jocuri consecutive, lucru ce nu s-a mai intamplat din 1915, iar daca nu vor incasa nici de aceasta gol vor reusi un nou record in istoria clubului.
Mai multi jucatori ai oaspetilor sunt in mare forma. Yaya Toure a inscris 12 goluri in ultimele 15 partide din Premier League, in timp ce Edin Dzeko a inscris 6 goluri in ultimele 7 meciuri, cand a fost in primul XI.
Playmakerul celor de la Manchester City, David Silva, si-a exprimat si el intentiile inaintea partidei de maine."Inca o victorie ne face favoriti la castigarea titlului. Am fi intr-o pozitie excelenta cand mai sunt cateva etape pana la finalul campionatului. Suntem un club intr-o evolutie continua si cred ca anul viitor vom fi mai buni. Castigarea trofeelor este un sentiment care nu se schimba niciodata. Am castigat deja Cupa Ligii, dar nu ne plictisim niciodata de trofee. Speram sa fim in stare sa castigam si Premier League in acest sezon".

Din tabara londonezilor vor lipsi: Koscielny (fundas, 27 jocuri, 1 gol), Monreal (fundas,19 prezente), Miyaichi (mijlocas, 1 joc), Diaby (mijlocas, niciun minut in acest sezon), Ramsey (mijlocas, 18 partide, 8 goluri), Özil (mijlocas, 22 meciuri, 4 reusite), Wilshere (mijlocas, 22 prezente, 3 goluri), Walcott (atacant, 13 jocuri, 5 goluri). Pentru cetateni vor lipsi decat: Nastasic (fundas, 13 prezente, 1 gol), Richards (fundas, 2 jocuri), Agüero (atacant, 17 partide, 15 goluri).
Partida va fi arbitrata de Mike Dean.

Avand in vedere ca meciul este intre 2 echipe care nu vor inceta sa spere la victorie, fazele fixe vor fi destul de numeroase. De aceea, mizam la pariuri pe over 10,5 cornere in partida la cota de 1,925 la william hill. Sub un gol asiatic in prima repriza are cota 2,15.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii