Finala Europa League




Au trecut 52 de ani de la ultimul trofeu câștigat de Benfica în Europa. Atunci, după ce a câștigat Finala Cupei Campionilor cu 5-3 în fața lui Real Madrid, antrenorul portughezilor, Bela Guttmann, a cerut o mărire de salariu.
Șefii clubului lusitan l-au refuzat și Guttmann i-a blestemat: "Nici în o sută de ani Benfica nu va mai câştiga un trofeu european dacă plec eu". De atunci, Benfica a jucat 7 finale de cupe europene și le-a pierdut pe toate.
Oare Benfica va pierde și Finala Europa League de anul ăsta?

Sevilla a câștigat Europa League în sezoanele 2005/05 și 2006/07 și dorește al 3 lea trofeu de acest gen în palmaresul clubului, în finala de la Torino.
Sevilla a pierdut în weekend în campionatul Spaniei cu 1-0 în față echipei antrenate de Contra. Dar a jucat cu rezervele rezervelor. Getafe a avut noroc cu această calificare a Sevilliei in finală si acum Gurită si Marica pot spera intr-un nou sezon in La Liga.
În Europa League Sevillia a marcat până acum 22 de goluri, iar jucătorul cheie este Gameiro, care este cel mai bun marcator al lor.
Spaniolii au întâlnit în Europa League 2 formații din Portugalia. Cu Estoril în grupă a bătut în deplasare și a făcut egal acasă, iar cu Porto a pierdut cu 1-0 în deplasare, însă acasă Sevilla a câștigat cu 4-1.

Benfica este favorită la câștigarea trofeului, mai ales acum după ce a eliminat-o în semifinale pe Juventus. Benfica a facut un meci perfect in returul cu Juventus. S-a aparat fără greseală si a contra-atacat periculos.
Vestea proastă vine din partea statisticilor. În ultimele 14 meciuri disputate împotriva echipelor din Spania, Benfica nu are nicio victorie.
Palmaresul echipei Benfica cu echipele spaniole în cupele europene arată așa: 5 victorii, 10 înfrângeri și 7 egaluri.

O să pariez la meciul ăsta ambele echipe marchează la o cotă de 1,75 sau DNB pe Sevilla la o cotă de 2,34.




Comentarii

  1. Absente:
    Sevilla: Puerto, Jairo, Cristóforo, Cheryshev, incerti: Cicinho, Vitolo
    Benfica: Silvio, Pérez, Fejsa, Salvio, Markovic

    Mai importante sunt indisponibilii portughezilor. Asa ca DNB Sevilla este potrivit pentru aceasta partida.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut dreptate cu DNB Sevilla pentru ca dupa 90 de minute s-a terminat 0-0. Un meci frumos cu zeci de faze de poarta. O finala de vis. Astept lovituri de la 11 metri.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu