Citate celebre din fotbal




Unele citate le-am tradus în limba română, iar altele le-am lăsat în limbă engleză pentru că altfel își pierd din splendoare prin adaptare la limba noastră.

Jose Mourinho: Presiune? Ce presiune? Presiune este pe oamenii săraci din toată lumea care nu au ce să pună pe masă pentru copii lor. Nu există presiune în fotbal.

Reporter: Ce ai fi fost dacă nu te făceai fotbalist?
Peter Crouch: Un virgin.

Reporter: "Gordon [Strachan], do you think you can beat Wales?"
Strachan: "Yes. And dolphins. And sharks."

Pentru că mulți ziariști au spus că nu a fost fotbalist profesionist și nu știe mare lucru despre fotbal Arrigo Sacchi a răspuns: Nu știam că dacă vrei să te faci jocheu, trebuie mai întâi să fii cal.

Ebbe Skovdahl, fostul antrenor al lui Aberdeen: Statistica este ca o fustă scurtă. Îți faci o idee despre ce e vorba, dar ascunde cel mai important lucru.

George Best: I used to go missing a lot... Miss Canada, Miss United Kingdom, Miss World.

Jose Mourinho după semifinala cu Barcelona din 2010 din Champions League: Nu am parcat autobuzul în fața porții. Am parcat avionul.

Rinus Michels: Fotbalul este război.

Pep Guardiola: Vă dau cuvântul de onoare că o să depun eforturi mari. Nu știu dacă vom câștiga, dar vom persista. Puneți-vă centurile de siguranță pentru că o să ne distrăm și o să fie o călătorie nebună.

Bielsa: Știți că după fiecare înfrângere eu mor. Următoarea săptămână este un iad. Nu mai mă joc cu fata mea, nu mai am timp pentru prietenii mei. De parcă nu mai am dreptul la fericire în acele zile.

Reporter: "Gordon, can we have a quick word please?"
Strachan: "Velocity"

Bobby Robson: "What is a club in any case?
Not the buildings or the directors or the people who are paid to represent it.
It’s not the television contracts, get-out clauses, marketing departments or executive boxes.
It’s the noise, the passion, the feeling of belonging, the pride in your city.
It’s a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his father’s hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love."

Comentarii