Premier League este singurul campionat care trimite 5 echipe in primavara europeana din Champions League


Manchester City, Chelsea, Liverpool, Manchester United si Tottenham Hotspur sunt cele 5 echipe din Anglia care vor juca in primavara europeana din Liga Campionilor. E un record greu de egalat in fotbalul din zilele noastre. In trecut au mai fost 5 echipe din acelasi campionat in grupe. In sezonul 2015/16, Spania a avut 5 echipe in grupele Champions League: Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla si Valencia. Acest lucru a fost posibil pentru ca Sevilla a castigat trofeul Europa League, iar aceasta echipa a avut dreptul sa joace direct in grupele Champions League. Dar in acel an, Sevilla si Valencia nu au reusit sa treaca de grupele celei mai importante competitii de fotbal din Europa.

In sezoanele trecute, echipele din UK aveau viata grea in Liga Campionilor. Unele paraseau inca din grupe aceasta competitie, iar altele in primavara europeana pentru ca intalneau echipe ca Real Madrid, Barcelona sau Bayern Munchen. Anul trecut se spunea ca in Premier League conteaza doar banii, ca se bazeaza prea mult pe jucatorii straini, ca inabilitatea lui Guardiola de a isi impune stilul este este o dovada concreta ca lipseste tactica din acest campionat si ca jucatorii nu stiu sa se adapteze pe un anumit stil de joc si multe altele.
Dar lucrurile s-au schimbat in acest sezon fotbalistic.

Intoarcerea lui Mourinho in Premier League, dar si venirea antrenorilor de top ca Pep, Klopp, Conte si Pochettino au facut sa creasca nivelul echipelor pentru meciurile din cupele europene. In plus, acestia sunt la al doilea sezon la echipele lor, au pastrat jucatorii importanti si au adus altii de valoare care sa acopere gaurile din aparare sau din atac, asa cum au fost cazurile la Chelsea sau Spurs.
Inca ceva foarte important. Observati ca niciunul dintre acesti antrenori nu este englez. In general, antrenorii englezi sunt batrani, au mentalitate invechita si sunt foarte cautati atunci cand e vorba ca o echipa sa se salveze de la retrogradare. Daca vrei sa castigi trofeul Champions League, nu angaja un antrenor din Marea Britanie.
Chiar si Nationala Angliei a avut de suferit in trecut pentru ca s-a incercat impunerea sistemului 4-4-2. Nu erau asezati jucatorii in functie de calitatile lor, erau fortati sa se adapteze acestui sistem depasit din toate punctele de vedere.

Stiu ca e prea devreme sa ma pronunt, dar va imaginati una din urmatoarele finale din Liga Campionilor: Tottenham-Chelsea, Manchester derby sau Liverpool-Manchester United ar fi nebunie. Referitor la o posibila intalnire dintre Liverpool si Manchester United in finala am cateva vorbe sa va spun. Daca ar castiga Liverpool, aceasta echipa ar cimenta superioritatea ei in Europa. Daca ar castiga Manchester United, echipa lui Mourinho s-ar apropia de recordul lui Liverpool care are 5 trofee. Manchester United are doar 3 si daca ar mai castiga inca unul, ar fi o lovitura pentru fanii lui Liverpool.



Comentarii