S-au tras la sorti sferturile de finala din Liga Campionilor

 


De cativa ani nu am mai avut toate meciurile din sferturile de finala din Liga Campionilor la acest nivel, nu e nicio intalnire fotbalistica care sa fie de nivel mediu. Real Madrid va juca impotriva lui Manchester City, cea mai in forma echipa din tot fotbalul mondial. Barcelona va juca impotriva PSG si chiar daca echipa din Spania nu mai e la valoarea de acum 4 ani, PSG nu va avea viata usoara cu acesti catalani care au inventat tiki-taka. 

Arsenal va juca cu Bayern Munchen, echipa engleza este in forma buna cu sanse reale la titlul de campioana in Premier League, iar Bayern a cam pierdut lupta la primul loc in Bundesliga si se va concentra pe meciurile din Champions League. Atletico Madrid a scos Inter la lovituri de la 11 metri dupa un meci spectaculos, iar acum va juca cu Borussia Dortmund care e o echipa foarte ofensiva.

Parisul va înfrunta Barcelona pentru a 14-a și a 15-a oară în Europa. Formația catalană devine adversara pe care a înfruntat-o cel mai des pe scena continentală.

Real Madrid și Manchester City sunt adversare pentru al treilea an consecutiv în fazele eliminatorii. Cele două super-puteri sunt și ultimele două campioane. Aceasta va fi o confruntare și între Jude Bellingham și Erling Haaland, foști coechipieri la Borussia Dortmund.

Arsenal este una dintre adversarele preferate ale lui Harry Kane, actualul atacant de la Bayern Munchen. El a marcat 14 goluri împotriva „tunarilor”. Doar împotriva altor două formații a înscris mai mult în carieră: Leicester - 20 goluri și Everton - 16 goluri. Ultimele confruntări Arsenal - Bayern au fost în urmă cu 7 ani, iar bavarezii au câștigat la „general” cu ... 10-2! În ambele manșe s-au impus cu 5-1.

Atletico Madrid și Dortmund se înfruntă pentru prima dată într-un tur eliminatoriu în Liga Campionilor. În patru jocuri directe în grupe, fiecare echipă a câștigat câte un meci acasă și unul în deplasare.

Comentarii