AS Roma - Internazionale Milano in prologul etapei a 26-a in Seria A


Primul meci al etapei a 26-a in Serie A este cel dintre giallorossi si nerazzuri, (live pe Digisport 2 si pe Dolce Sport 2) disputat pe stadionul Olimpico din Roma. Gazdele ocupa locul 2 in clasament fata de oaspeti care sunt pe locul 5, insa diferenta de puncte dintre cele 2 echipe este mare – 17 puncte. Partida din tur de pe Giuseppe Meazza s-a terminat cu victoria romanilor cu scorul de 3-0, scorul fiind stabilit inca de la pauza prin golurile lui Totti (de 2 ori) si Florenzi.

In acest sezon, ambele formatii au plecat cu antrenori noi - Walter Mazzari la Inter (fost la Napoli) si Rudi Garcia (ex la Lille). Se pare ca francezul a avut un impact mai mare, dar si lotul Romei este mai valoros. Aproape sigur capitolinii vor reusi sa obtina un loc de Champions League, in timp ce Inter poate sa spere maxim la un loc de Europa League, ceea ce nu este satisfacator pentru prestigiul clubului si cat si pentru programul sezonului viitor, pentru ca ar fi mai aglomerat.


Gervinho si Pjanic sunt 2 din jucatorii care au dus greul in acest sezon. Un gol inscris de ivorian are cota 2,60, in timp ce un gol marcat de bosniac are cota 3,75.

Roma este neinvinsa in ultimele 5 confruntari cu Internazionale (3 victorii si 2 egaluri). In tot acest interval, Inter a reusit
sa marcheze decat de 2 ori. La Beneamata a reusit sa invinga pe capitolini decat o singura data in ultimele 10 intalniri in campionat si au obtinut un singur punct din ultimele 4 deplasari la Roma. Dupa infrangerea cu Juventus, Roma a reusit 5 victorii si un egal, primind un singur gol in aceasta perioada. Lupii au castigat ultimele 5 jocuri pe teren propriu.
Trupa lui Rudi Garcia este echipa cu cele mai multe meciuri in care nu a primit gol din primele 5 campionate din Europa - 16. Ultima data cand giallorossi au primit mai mult de un gol pe teren propriu a fost in februarie 2013, intr-un meci cu Cagliari care s-a terminat totusi cu scorul de 4-2. Nerazzurii sunt neinvinsi in ultimele 3 etape de campionat, dar au pierdut in 4 din ultimele 5 partide in deplasare. In ultimele 5 jocuri de pe Olimpico, Roma a inregistrat doar partide in care s-au inscris minim 3 goluri.
Atat Roma cat si Inter conduc topul in ceea ce priveste golurile marcate din cornere, fiecare avand 8 astfel de reusite. Din acest sezon la Roma joaca si fundasul lateral Maicon,( care a evoluat si pentru Inter in 177 de jocuri de campionat, marcand un total de 16 goluri). Mauro Icardi (Inter) si Adem Ljajic (Roma) au inscris amandoi cate 3 goluri pentru gruparile lor, din postura de rezerva, conducand in topul marcatorilor veniti de pe banca.

Gazdele nu au o saptamana excelenta din punct de vedere financiar, dupa ce au primit o amenda de 50.000 de Euro ca urmare a violentelor comise de fani in deplasarea de la Bologna. Suporterii lupilor au reusit "sa calce in picioare" o casa de bilete si sa se ia la harta cu politia locala. Antrenorul Rudi Garcia a sugerat fanilor sa isi sustina echipa si sa nu se mai comporte violent, fiindca ar putea conduce sanctionarea clubului (disputarea meciurilor fara fani in tribune). "Fanii trebuie sa se adapteze regulilor, fie ele drepte sau necinstite. Problema cu regulile pentru fani este ca ele sunt foarte interpretabile.

Walter Mazzari a prefatat meciul mentionand urmatorele:"Roma joaca bine, stie ce face, sunt organizati. Exceleaza pe contraatac, cand au spatii, dar de asemenea poate sa puna si presiune. Daca pot ei sa castige Scudetto? Nu stiu si nici nu vreau sa ma gandesc la alte echipe, nu ma uit niciodata la alte echipe decat la cea pe care o antrenez". Intrebat daca este surprins ca Rudi Garcia s-a descurcat in Seria A, Mazzari a raspuns ca Roma are o echipa buna si un antrenor care si-a pus ideile in aplicare, iar consecinta este succesul echipei. Acelasi antenor este de parere ca echipa sa ar fi putut fi mai sus in clasament, daca ar fi fost mai concentrata in fata portii si mai atenta in aparare.

Vor absenta de la gazde: Maicon (fundas, 20 prezente, 2 goluri), Balzaretti (fundas, 11 meciuri, 1 gol), Dodo (fundas, 13 jocuri, 0 goluri), Totti (atacant, 16 partide, 5 goluri). La oaspeti vor lipsi: Pereira (fundas, 5 partide, 0 goluri), Wallace (fundas, 3 meciuri, 0 goluri).

La william hill, gol Inter are cota 1,57, iar sub 1,5 goluri in repriza secunda are cota 1,72.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii