Mitica Dragomir retinut in Dosarul drepturilor tv




Mitică Dragomir a fost reținut 24 de ore, în jurul orei 14, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Prejudiciul este în jur de 3 milioane de euro realizat prin evaziune fiscală si spălare de bani.

Comunicatul Parchetului: "Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 - 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi
reprezentanţii societăţii câştigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale".

Nu mă bucur excesiv, dar nici trist nu sunt. Dacă se dovedește că Mitică Dragomir a dat un tun de 3 milioane de euro în vremurile astea neplăcute, în care un om simplu calculează ultimul ban pentru mâncare sau facturi, înseamnă că își merită pedeapsa cu vârf și îndesat.
Un om la vârstă lui ar trebui să fie calculat ca să rămână în legalitate, pentru că bani și relații a avut mereu. Dar năravul nu se uită niciodată. Omul a riscat pușcăria de când era un puști în căutare de bani și putere. Acesta a făcut şi puşcărie în două rînduri: prima dată pentru 3 luni în 1976, a doua oară în 1990, pentru 7 luni.

Comentarii