Metz - PSG, Ligue 1 revine dupa pauza internationala

Vineri de la ora 21:30 (in direct pe Digisport 1) se da startul etapei a 14-a in Ligue 1. Pe Stade Saint-Symphorien, gazdele de la Metz intalnesc campioana PSG. Desi Metz are ca obiectiv evitarea retrogradarii, pana in acest moment a facut fata cu brio bataliilor din Ligue 1. PSG se afla si ea pe o panta ascendenta, dupa ce a traversat o zodie a egalurilor. Echipa condusa de Laurent Blanc are 4 victorii consecutive in ultimele 4 etape de campionat, primind in acest intreval decat 2 goluri si inscriind 10. Oamenii pe care se bazeaza PSG sunt Cavani (6 goluri in 12 meciuri), Lucas (6 goluri in 13 partide) si Zlatan Ibrahimovic (5 reusite in 6 prezente). Gazdele conduse de Albert Cartier au in venezueleanul Juan Falcon un golgheter (4 goluri in 8 partide). Alti jucatori ai lui Metz care prezinta importanta sunt: Modibo Maiga (jucatorul din Mali a evoluat in ultimele sezoane la West Ham, in prezent fiind imprutumtat pana in vara la "dragoni") si Florent Malouda (reintors in Franta dupa 6 sezoane la Chelsea si unul la Trabzonspor).

Zlatan Ibrahimovic a absentat o luna pentru PSG, iar acuma revine in plina forma dupa ce a inscris un ultimul meci al nationalei Suediei, 1-1 impotriva nationalei Muntenegrului. (sursa poza: soccer.com)



Ultima data cand cele 2 echipe s-au intalnit a fost in sezonul 2007/2008, cand in tur la Metz s-a inregistrat o partida cu scor alb, in timp ce in retur pe Parc des Princes, PSG a zburdat, 3-0, golurile fiind marcate de Peguy Luyindula, Jerome Rothen si Amara Diane.
PSG este neinvinsa in ultimele trei deplasari pe Stade Saint-Symphorien.
Metz a castigat decat una din ultimele 5 partide in Ligue 1. Cu toate acestea, gazdele sunt neinvinse in ultimele 7 partide pe teren propriu (5 victorii si 2 egaluri).
Campioana este singura echipa fara infrangere in acest campionat dupa 13 etape (7 victorii si 6 egaluri).
PSG a pierdut decat 3 din ultimele 62 de partide in campionatul francez (43 de victorii si 16 egaluri).
Oaspetii au pierdut decat 2 din ultimele 32 de jocuri in deplasare (20 de victorii si 10 egaluri).
Edinson Cavani a inscris in fiecare din ultimele 5 partide ale echipei din capitala Frantei, indiferent de competitie.
Lucas Moura a inscris in 5 randuri primul gol al partidelor in care a evoluat, mai multe decat orice alt jucator din Ligue 1.

Lotul lui Metz
Portari: Carrasso, M`fa 
Fundasi: Marchal, Choplin, Milan, Bussmann, Métanire, Palomino
Mijlocasi: Doukouré, Kashi, Sarr, Krivets, Ngbakoto, Malouda, N'Daw, Lejeune, Rocchi 
Atacanti: Maiga, Falcon

Lotul lui PSG
Portari: Sirigu, Maignan 
Fundasi: Z. Camara, Digne, Marquinhos, Maxwell, Thiago Silva, Van Der Wiel 
Mijlocasi: Cabaye, Chantôme, Matuidi, Pastore, Rabiot, Thiago Motta
Atacanti: Augustin, Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi.

Pentru Metz s-au intors dupa accidentari: Juan Falcon (glezna), Romain Rocchi (glezna) si Gaetan Bussmann (tendinita la genunchiul stang). Indisponibili pentru acest meci din cauza accidentarilor sunt Diallo si Nsor, in timp ce Sido este pe drumul spre Metz dupa ce a fost selectionat la nationala burkinabeza.
La PSG, Zlatan si Matuidi sunt incerti, in timp ce David Luiz si Lucas Moura vor absenta din cauza unor gripe, iar VerrattiBahebeck (durerei la aductori), Douchez (la glezna) sunt accidentati. De asemenea, ivorianul Serge Aurier nu va face parte din lot, dupa ce abia joi a facut deplasare spre Franta, el fiind convocat la nationala "elefantilor".

Arbitrul va fi Fredy Fautrel si va fi ajutat la linii de Cyril Gringore si Eric Danizan.


Antrenorul gazdelor, Albert Cartier admite ca sanse echipei sale de a invinge campioana sunt mici, insa nu renunta sa spere la acest lucru."Nu stiu daca este momentul potrivit pentru a jucat cu Parisul, dar stiu ca intotdeauna este o placere sa joci impotriva lui PSG. Acum, este la latitudinea jucatorilor sa faca totul ca acest meci sa fie un eveniment, nu o amintire neplacuta".
Si fundasul lateral Gaetan Bussmann a prefatat partida. "Un meci impotriva lui Paris Saint-Germain nu este niciodata unul obisnuit. Stadionul va fi plin, asa ca trebuie sa abordam diferit aceasta intalnire. Ne vom "molipsi" de la public, care sunt sigur ca ne va motiva mai mult ca de obicei. Intalnim o echipa mare, foarte tehnica. Este datoria noastra sa le lasam cat mai putine spatii si sa ii blocam, sperand ca ii vom surprinde pe contraatac. 


Sugestii pentru pariuri
Repriza cu cele mai multe goluri - repriza secunda (2,10). In partidele lui Metz, s-au inscris decat 8 goluri in prima repriza, in timp ce in a 2-a jumatate a meciurilor s-au marcat nu mai putin de 20 de goluri.
X pauza (2,30). PSG are numeroase absente, in timp ce gazdele sunt destul de bune pe teren propriu, mai ales in prima repriza. Probabil ca prima repriza va fi una echilibrata, urmand ca in a 2-a jumatate a partidei, echipa din capitala sa faca diferenta. 4 din ultimele 5 partide ale lui Metz pe teren propriu s-au incheiat cu rezultat de egalitate la pauza.



Comentarii

  1. Primul pariu este castigator, in a 2-a repriza s-au marcat 3 goluri in timp ce in prima decat doua reusite.
    PSG a condus la pauza cu scorul de 2-0, astfel ca pariul X pauza este necastigator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am vazut ca PSG conduce cu 2-0 la pauza, ma gandeam ca pariul tau este pierdut. Dar apararea PSG-ului a adus-o pe Metz in meci si a iesit o partida foarte misto.

      Ștergere
  2. Metz avea 9 goluri marcate si 11 primite in toate reprizele secunde jucate inaintea partidei cu PSG, asa ca am crezut si la pauza in revirimentul jucatorilor lui Cartier.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu