Manchester City are 15 victorii la rand in Premier League


Manchester City a doborat inca un record de la venirea lui Pep Guardiola. Manchester City are 15 victorii la rand in Premier League si singurele puncte au fost pierdute in egalul cu Everton, scor 1-1 pe 21.08.2017. Incepand de la acel meci, echipa lui Guardiola castiga partida dupa partida, chiar daca se intampla in minutul 94 de joc.
Unii spun ca e posibil sa atinga recordul lui Arsenal, adica sa termine campionatul fara infrangere. Si daca sunteti curiosi cine a fost prima echipa din Anglia neinvinsa tot campionatul atunci aceasta este Preston North End in anul 1889. Preston North End a incheiat campionatul cu 18 victorii, 4 egaluri si nicio infrangere, intr-un campionat cu 12 echipe. In acel an pe locul 2 a terminat Aston Villa si pe locul 3 Wolverhampton Wanderers. Dar eu nu cred ca se va intampla asta pentru ca Guardiola daca are multe puncte pe final de campionat, in ultimele meciuri joaca in primul 11 cu multi tineri.

In legatura cu recordul obtinut de Arsenal care le-au adus jucatorilor supranumele de The Invincibles in sezonul 2003-04 trebuie sa precizez cateva lucruri. Arsenal a fost eliminata repede din Champions League si FA Cup in acel sezon. Astfel Arsenal s-a putut concentra doar pe campionat si fiecare meci a fost luat in serios. Dar acest record ramane peste ani ca unul foarte greu de doborat, mai ales intr-un campionat ca Premier League.

Dar sa revenim la City. Echipa lui Guardiola arata ca o zeita a razboiului si se aseamana cu echipa Chelsea condusa de The Special One in primul mandat. Atunci apararea lui Chelsea a fost ciment, fara sentiment pentru ca a primit doar 15 goluri in 38 de meciuri. Dar cred ca Manchester City demoleaza echipele adverse in acest sezon. Nu am vazut o echipa care ataca pe orice teren, indiferent ca e acasa sau in deplasare ca nebunii din primul 11 al lui Guardiola. Sper sa vad cat mai multe meciuri spectaculoase in care protagonista sa fie Manchester City si sper ca o echipa din Anglia sa castige Champions League.





Comentarii