Georges-St-Pierre sau Nick Diaz?




În noaptea de sâmbătă spre duminică pe 17 martie 2013 GSP tv va transmite în cadrul galei UFC 158 meciul pe care îl așteaptă o lume întreagă: George St. Pierre - Nick Diaz.
Amândoi sunt 2 legende ale MMA(arte marțiale mixte),amândoi sunt experți în lupta în octogon și pentru niciunul nu există locul 2. Nick Diaz cu gura lui mare asezonată cu înjurături non-stop vrea centura lui George St. Pierre cu orice preț. Dar oare va reuși să îl învingă?
George St. Pierre în vârstă de 31 de ani are până în acest moment 23 de victorii și doar 2 înfrângeri. Cele 2 meciuri pierdute au fost în față luptătorilor: Matt Serra și Matt Hughes,acesta din urmă a câștigat folosind un procedeu de jujitsu brazilian - armbar.
Nick Diaz are 29 de ani și are în palmares până acum 26 de victorii și 8 înfrângeri, ultima dintre cele 8 a venit în fața lui Carlos Condit, unul dintre cei mai buni din MMA în lupta în picioare.

Nick care are obiceiul în timpul și în afara meciurilor să își înjure oponentii ca la ușa cortului și din :Bitch, bitch nu te scoate tot timpul rundelor,stă cu mâinile ridicate și te face curvă non stop.E felul lui de a se juca cu mintea adversarilor. Unul dintre citatele mele favorite ale lui Nick a fost imediat după ce și-a cumpărat un laptop:
'After my last fight I bought one, I have no clue how to work it nor have any intention of chatting on here with you whores'.
Omul e puțin retardat dar e unul dintre cei mai buni luptători din lume, cu o condiție fizică de invidiat și cu o echipă întreagă de profesioniști lângă el. Știați că se antrenează la box cu Andre Ward iar George St. Pierre se antrenează cu Lucian Bute? Pe lângă ei mai au antrenori cu centuri negre în jujitsu brazilian, antrenori de olimpici la lupte sau judo,specialiști în condiție fizică,etc.


George St. Pierre e un samurai adevărat, este favorit clar la câștigarea acestui meci, nu vorbește aiurea și e un luptător complet, astfel că deși nu vine din lupte libere, dacă vrea să ducă lupta la sol o face cu o ușurință de invidiat, acolo unde lovește cu pumnii și coatele și pune mare presiune pe adversar. Betfair oferă o cotă la victorie de 1,23 pentru favorit iar Nick are cota 5. Dacă voi credeți că GSP va câștiga prin KO aveți cota 5,7 iar dacă, dimpotrivă pariați pe cel mai slab cotat din perspectiva betfairului că va câștiga prin KO aveți o cotă de 8,4.
George St. Pierre e mult mai rapid decat Nick în lupta în picioare dar dacă se va ajunge la sol, cel din urmă e cel mai bun când e cu spatele pe saltea,nu e disperat și e centură neagră în jujitsu brazilian luată pe merit, fiind antrenat de Cesar Gracie din legendară familie braziliană.
De altfel primul câștigător al unui turneu de MMA a fost Royce Gracie în 1993.
Revenind la George St. Pierre în ultimul meci împotrivă lui Condit a avut probleme mari în repriza a 3 a și a trebuit să reziste și să încaseze multe lovituri, a rezistat și a câștigat restul rundelor fără probleme. Nu știam că e un bun încasator dar a dovedit-o atunci. Adversarul lui poate e mai bun la încasat pe toate partile așa că nu știu ce o să fie în seara de sâmbătă spre duminică.

In final va las cu un nou citat marca Nick Diaz:
If you're not on my team, then FUCK YOU, cause if you're not with us, then your against us.
Isi va pastra centura George St. Pierre sau Nick Diaz va deveni noul campion mondial?
S-ar putea sa iti placa si articolul Bruce Lee



Comentarii