Este 2-0 un scor periculos?



Majoritatea românilor care vizitează acest blog iubesc fotbalul și pariază sume diferite pe acest sport, unii sunt suporteri înfocați, alții mai liniștiți, dar un singur lucru știu și anume că: toți ne pricepem la fotbal și țara asta are peste 20 de milioane de antrenori.
Existe tot felul de vorbe de duh în lumea fotbalului mondial, printre care și: 2-0 este un scor periculos.Atenție!

Până de curând și eu trăiam cu ideea asta că dacă echipa ta favorită conduce cu 2-0, atunci este pericolul cel mai mare pentru o întoarcere a rezultatului de către adversari, către un egal sau înfrângere cu 3-2 sau la un scor mai mare.
Siteul www.footballmythbusters.com a făcut un studiu în Premier League, unul dintre cele mai puternice campionate din lume, în sezonul 2011/2012 și au urmărit meciurile în care o echipă a condus la un moment dat cu scorul de 2-0. Numărul total de meciuri din acel an a fost de 380.
Din 162 de meciuri care au avut acest scor, în 154 dintre meciuri echipa care a condus a câștigat în final toate punctele puse în joc. Este un procent de peste 95.1%
Doar 7 s-au încheiat cu egal, un procent de 4.3% și doar într-un singur meci au întors adversarii scorul la 3-2,un procent foarte mic de 0.6%

Singurul meci în care adversarii au revenit, a fost între QPR și Liverpool, unde primii au marcat 3 goluri în ultimele 12 minute de joc și au întors soarta partidei în favoarea lor. Golurile lui QPR au fost marcate in minutele 78, 86 si 91 de catre Shaun Derry, Djibril Cisse si Jamie Mackie .
Așa că ar trebui să ne scoatem tâmpenia asta din cap și dacă am pariat și echipa noastră are 2-0, să stăm liniștiți că avem mari șanse de reușită să ne iasă biletul.
Se pot întâmpla intoarceri de rezultat, îmi amintesc de o finală de Champions League din 2005 dintre Milan și Liverpool, unde s-a întors rezultatul de la 0-3 la 3-3, iar Liverpool a câștigat la penaltyuri pentru că Milan a ratat 3 prin: Serginho, Andrea Pirlo și Andriy Shevchenko .
Îmi amintesc că atunci pariasem pe victoria Milanului înainte de începerea meciului și la pauză stăteam liniștit, iar la final chiar nu mi-a părut rău de banii pierduți, pentru că am urmărit un spectacol fotbalistic.

Dar întoarcerile astea deși sunt memorabile se întâmplă foarte rar în fotbalul mare.
Voi ce rezultate surprinzătoare vă mai amintiți de la scorul de 2-0?

Citeste si Echipe de fotbal sponsorizate de case de pariuri

Comentarii