AS Monaco vs Montpelier




Astazi, 18 august, de la ora 15:00 in Ligue 1 are loc o partida ce se anunta extrem de interesanta: AS Monaco vs Montpelier. Daca Monaco vine dupa o victorie chinuita in deplasare, 2-0 la Bordeaux (goluri Riviere si Falcao in ultimele 10 minute ale jocului), Montpelier a scos un egal cu PSG, dupa ce a si condus o bucata buna din meci.
Ultima intalnire, disputata pe Stadionul Louis II intre cele 2 echipe a avut loc in sezonul 2010-2011 si s-a incheiat cu scorul de 0-0. Meciul ii pune fata in fata pe 2 dintre cei mai importanti atacanti columbieni ai momentului, Radamel Falcao si Victor Hugo- Montano.

Intalnirile directe intre cele 2 cluburi conduc la urmatoarea statistica: 22 de victorii Monaco, 12 egaluri si 4 victorii ale lui Montpelier.

In aceasta saptamana, 5 jucatori ai lui Monaco au fost la nationala: Anthony Martial (atacant) la nationala sub 19 a Frantei; Yannick Ferreira - Carrasco (mijlocas lateral) la nationala de tineret a Belgiei; Eric Abidal (fundas) a ajuns iar sub nationala Frantei; Mounir Obbadi (mijlocas) la nationala Marocului care a disputat meci cu Burkina-Faso la Tanger si James Rodriguez (mijlocas ofensiv) la nationala Columbiei pentru meciul cu Serbia de la Barcelona.
Joao Moutinho nu a fost prezent la nationala Portugaliei, fiind accidentat. Niciunul dintre cei care au mers la amicale nu a suferit vreo accidentare.

Atacantul Ibrahima Toure, unul dintre jucatorii care au pus serios umarul la promovarea echipei in prima liga franceza, a plecat la Al Nasr (Emiratele Arabe Unite). El a marcat 31 de goluri in 58 de meciuri de-a lungul unui an si jumatate petrecut in principat.
In alta ordine de idei, AS Monaco a anunat ca sambata l-a transferat pe Sergio Romero. Portarul argentinian este imprumutat pe un sezon de la Sampdoria, cu optiune de cumparare.

In conferinta de vineri, antrenorul lui Monaco, Claudio Ranieri a mentionat ca a fost impresionat de catre viitorul adversar. Ceea ce i-a placut in mod special argentinanului, a fost motivatia si organizarea lui Montpelier in fata lui PSG.
Si mijlocasul Mounir Obbadi a declarat ca Montpellier a facut fata cu brio meciului cu parizienii, si ca a fost impresionat de comportamentul echipei, cand aceasta a ramas in inferioritate numerica.

Clubul monegasc a incheiat un parteneriat cu Orange, astfel logo-ul companiei de telecomunicatii va aparea pe tabela si pe programele de meci, cat si pe toate gadget-urile pe care le vor primi jucatorii de la club. Clubul Suporterilor Monegasci se pregateste deja pentru deplasare din etapa a 4-a de la Marseille. Operatiunea are deja succes: un autobuz fiind plin, iar un al doilea este in curs.

In ceea ce ii priveste pe oaspeti, este de retinut faptul ca fundasul lui Montpellier, eliminat in meciul cu PSG, Abdelhamid El Kaoutari este suspendat pentru aceasta partida. De asemenea, si portarul Geoffrey Jourden nu se va deplasa in principat. El s-a accidentat la unul din antrenamente. Antrenorul Jean Fernandez a declarat ca portarul a suferit o entorsa la un ligament lateral la un genunchi, dar ca este mai putin grav decat s-a crezut initial. La interviul cu presa, din partea clubului a venit Victor Hugo-Montano, care l-a laudat pe conationalul sau, Falcao, si spune ca exista dorinta de a mai scoate un rezultat onorabil.

Ca fapt divers, de astazi clubul este al lui Laurent Nicollin, fiul mai mic al fostului patron, Louis Nicollin. Noul patron al lui Montpellier a fost din 2002 pana in prezent presedinte delegat al clubului si spune ca are clubul in sange, deoarece el s-a nascut in 1973, cu un an mai devreme de momentul in care tatal sau prelua sefia clubului. Practic, conform spuselor sale, clubul este in genele lui.

In ultimul sezon, cand Montpellier a jucat duminica nu a facut egal. A pierdut 2-0 la Nice sau a castigat 1-0 impotriva lui Bordeaux.

Emmanuel Riviere, noul atacant al monegascilor, este cel mai de temut jucator pentru Montpellier, fiind una din echipele sale preferate impotriva careia inscrie. Acesta are 4 goluri in 6 meciuri impotriva echipei din sudul Frantei.

Lotul monegascilor este urmatorul: Caillard, Subasic (portari) - Abidal, Carvalho, Fabinho, Isimat-Mirin, Kurzawa, Lopez, Raggi, Tisserand (fundasi) - Ferreira-Carrasco, Ndinga, Obbadi, Ocampos, Pi, Toulalan (mijlocasi) - Falcao, Germain, Rivière (atacanti).

Lotul lui Montpellier cuprinde urmatorii jucatori: Pionnier, Ligali (portari) – Congré, Hilton, Tiéné, Mézague, Deplagne (fundasi) – Marveaux, Martin, Cabella, Dabo, Sanson, Stambouli (mijlocasi) – Mounier, Herrera, Camara, Bakar, Montaño, Mounié (atacanti).

Peste 2,5 goluri are cota 2.05 la william hill, iar 1 pauza/1 final are cota 2,25.
Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii

  1. Nu stiu daca sunteti la curent cu noutatile, dar patronul monegascilor deja pune la vanzare vedetele pe care le-a luat vara asta, printre care Falcao si James Rodriguez, pentru ca Liga Franceza vrea sa impuna echipei din Monaco sa plateasca aceleasi impozite ca restul echipelor din Ligue 1, desi micutul stat are taxe care tind catre 0.

    AS Monaco, din cate am citit, are de platit o amenda care ajunge in jurul a 80 de milioane de euro tocmai din aceasta cauza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O confirmare http://www.marca.com/2013/08/18/en/football/real_madrid/1376777178.html

      Ștergere
    2. Stiu ca si Falcao stramba din nas pentru ca schimbarea condițiilor de impozitare, altele decât cele din momentul semnării contractului, îi reduce la jumătate salariul de 14 milioane de euro.
      S-ar putea sa il vedem la Real Madrid.

      Ștergere
  2. Andrei nu era nevoie de confirmarea spuselor tale pentru ca stiu ca am cititori care cunosc foarte bine fenomenul fotbal.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu