Chelsea- Aston Villa




Miercuri la ora 21:45, cand probabil mai toata lumea se uita la meciul Steaua – Legia Varsovia, in Premier League se desfasoara un meci interesant intre Chelsea si Aston Villa. Meciul se joaca mai devreme decat era programat (etapa a 3-a), ca urmare a faptului ca Chelsea joaca Supercupa Europei la sfarsitul lui august in companiei bavarezilor de la Bayern Munchen.

Ultima intalnire intre cele 2 formatii care s-a desfasurat pe Stamford Bridge s-a incheiat cu un macel pentru echipa din Birmingham, 8-0. Meciul s-a disputat pe data de 23 decembrie 2013, cand antrenor era deja Rafael Benitez. Ambele echipe vin dupa victorii in prima etapa: Chelsea 2-0 acasa cu Hull City, nou-promovata, in timp ce Aston Villa a produs socul inceputului de sezon prin Victoria de pe Emirates in fata lui Arsenal, 3-1.


Jose Mourinho se bucura dupa cel de-al 2-lea gol inscris de Frank Lampard.

Cel mai important transfer al verii pentru Chelsea este revenirea in calitate de antrenor a lui Jose Mourinho.In primul sau mandat la albastri, portughezul a reusit sa castige 2 campionate, 2 cupe ale ligii, 1 cupa a Angliei si o supercupa a Angliei. Daca in primul mandat, s-a autointitulat THE SPECIAL ONE, acum la prima conferinta de la intoarcerea pe Stamford, si-a spus THE HAPPY ONE.
In ceea ce priveste jucatorii, au sosit urmatorii: Andre Schurrle (atacant, Bayer Leverkusen), Marko van Ginkel (mijlocas, Vitesse Arnhem), Mark Schwarzer (portar, ultima data la Fulham, venit liber de contract). Plecarile au fost numeroase: Yossi Benayoun si Paulo Ferreira le-a fost aratata usa si li s-au reziliat contractele, Florent Malouda (la Trabzonspor) si Ross Turnbull (la Doncaster Rovers) au fost transferati, fiind jucatori liberi, iar Thibaut Courtois (Atletico Madrid), Marko Marin (Sevilla), Oriol Romeu (Valencia), Wallace (Inter Milan) au fost imprumutati.


Christian Benteke celebrand una din reusitele sale de pe Emirates.

La Aston Villa, transferul acestei veri este ramanerea in curtea proprie a lui Christian Benteke, care si-a prelungit contractul pana in 2017. Cu toate acestea, venirile la club sunt numeroase: Aleksandar Tonev (mijlocas ofensiv de la Lech Poznan), Jores Okore (fundas central, venit de la Fc Nordsjaelland), Leandro Bacuna (mijlocas ofensiv, sosit de la Fc Groningen), Nicklas Helenius (atacant celor de la Aalborg BK), Antonio Luna (fundas stanga de la Sevilla), Jed Steer (portar care a apartinut de Norwich, dar care a venit din postura de jucator liber la data de 1 iulie).Si plecarile sunt multe, catorva jucatori incetandu-le contractele fara a fi prelungite (Jean Makoun, Andy Marshall, Brett Holman) sau au fost vanduti (Richard Dunne la QPR, Eric Lichaj la Nottingham Forest, Derrick Williams la Bristol City). De departe cea mai importanta pierdere este imprumul la Fulham a atancatului Darren Bent.


Mourinho spune ca nu renunta inca la transferul lui Rooney, dupa 2 incercari esuate, dar Michael Carrick spune ca atacantul lui United este sustinut de echipa. Tot el mentioneaza ca David Luiz va lipsi pana saptamana viitoare si ca exista 6 echipe care se lupta pentru titlu: cele 2 echipe din Manchester, Arsenal, Chelsea, Tottenham si Liverpool. La randul lui, Juan Mata spera sa faca parte din planurile lui Mourinho pentru confruntarea cu Aston Villa, dupa ce nu a fost decat rezerva la meciul cu Hull. El nu era refacut complet dupa o accidentare minora la coapsa.
Roman Abramovich a facut inaintea primului meci din campionat al londonezilor o vizita in vestiar si i-a sustinut pe noii veniti si a indemnat la unitate si stabilitate. Mourinho a lansat stirea spre presa si a apreciat deranjul patronului pentru a-i incuraja jucatorii si staff-ul.Frank Lampard spune ca jucatorii rezerva ai lui Chelsea trebuie sa fie pregatiti sa joace la un nivel ridicat, deoarece sezonul este lung si cuprinde multe meciuri.
Pasatorul primului gol in meciul cu Hull City, Kevin de Bruyne este increzator in echipa la care joaca si il completeaza pe Frank Lampard, mentionand ca nivelul jocului lui Chelsea va creste in urmatoarele etape.


De partea cealalta, Gabriel Aghbonlahor spune ca dupa meciul de anul trecut, jucatorii lui Villa vor dat totul pe teren si ca vor folosi esecul drastic pentru a intra mai detereminati pe teren.”O sa fie complicat. Avem niste aminitiri neplacute de pe Stamford Bridge. Dar daca mergem acolo cu o tactica si un plan de joc potrivite si le punem in practica, orice poate sa se intample. Toti trebuie sa munceasca din greu. Trebuie sa uitam de meciul cu Arsenal si sa incercam Victoria cu Chelsea. Infrangerea din ultimul sezon va fi in memoria noastra. Vrem sa jucam bine (mai ales) pentru fanii care au fost in deplasare la acel meci. O sa fie dificil. Acestea sunt marile meciuri, pe care le astepti nerabdator si in care vrei sa joci. De asemenea, atacantul spune ca acuma exista unitate la echipa si asta este un lucru esential.

Partida va fi condusa de Kevin Friend. Ramane de vazut al cui prieten este arbitrul…

La bet 365 cotele sunt urmatoarele: 1,57 pentru victorie Chelsea pe a 2-a repriza; 2,10 pentru 2-3 goluri in meci.
Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii