Manchester United – Chelsea in Epilogul etapei a 2-a a Premier League



Rooney nu s-a bucurat alaturi de echipa la marcarea celui de-al 4 gol in meciul cu Swansea.

Ultima partida a etapei a 2-a este si a Derby-ul etapei: Manchester United – Chelsea. In sezonul trecut, partida a avut loc pe 5 mai 2013 si s-a incheiat cu scorul de 0-1 (gol Juan Mata). Meciul este primul din aceasta saptamana dificila pentru ambele echipe: Chelsea va juca Supercupa Europei cu Bayern Munchen, in timp ce United se va deplasa la Liverpool. De la diavoli vor lipsi Rafael, Nani, Ashley Young si Javier Hernandez, in timp ce la albastrii David Luiz este incert. Chelsea este singura echipa care a reusit sa plece sezonul trecut de pe Old Trafford fara sa primeasca gol. In campionat, Chelsea are 6 victorii in 21 de vizite la Mancheste United, in era Premier League. Chelsea este neinvinsa in ultimele 10 meciuri (8 victorii si 2 egaluri).

Pentru antrenorul David Moyes este un meci special: este primul meci acasa in calitate de antrenor al lui Manchester United. El spune ca este “sensational” sa debutezi ca antrenor pe teren propriu cu Chelsea. Despre Wayne Rooney, scotianul zice ca acesta are o sansa sa joace si chiar sa se regaseasca in primul 11. Jucatorul a facut subiectul unui mic conflict intre cluburi. Rooney vrea sa plece, Chelsea a facut 2 oferte refuzate pe motiv ca suma este derizorie pentru valoarea jucatorului. In aceste zile, clubul londonez va face o a 3-a oferta concreta estimate de preasa britanica in jurul a 35-40 milioane de lire. Probabil ca oferta va fi refuzata, Manchester United nevoind sa isi intareasca combatantele la titlu.

In conferinta de presa ce a prefatat meciul de astazi, Jose Mourinho a recunoscut ca desi el a spus la inceput ca este THE HAPPY ONE datorita echipei pe care o are, el (si managerii in general) vor intotdeauna mai multi jucatori, si ca nu inchid niciodata usa unei noi achizitii. El a confirmat ideea ca Willian (jucator “deturnat” de Chelsea in ultimul moment dupa ce a efectuat controlul medical la Tottenham) este o achizitie de conjunctura si ca tinta ramane in continuare Wayne Rooney. In ceea ce priveste relatia cu Juan Mata, portughezul a mentionat ca nu este un jucator pe care vrei sa il pierzi si ca daca ar pleca un jucator, sigur nu va fi spaniolul. Despre partida cu United, antrenorul albastrilor spune ca fiecare punct castigat de echipa sa este un punct pierdut de catre adversari, ceea ce ar putea fi crucial la sfarsitul sezonului. Despre accidentarea lui David Luiz, THE HAPPY ONE a opinat ca daca nu va fi recuperat pentru meciul de luni, va fi cu siguranta pentru meciul de vineri cu Bayern Munchen din Supercupa Europei. Savuros, antrenorul a mai spus ca a castigat de mai multe ori decat a pierdut impotriva diavolilor, dar ca o partida cu Manchester United este o placere pentru el.

Intr-un inteviu acordat presei, capitanul londonezilor, John Terry,a spus despre Jose Mourinho ca este la fel de pasionat de fotbal ca in primul mandat. Tot el zice ca baiatul care destinde atmosfera in echipa este David Luiz. Despre meciul cu United, John mentioneaza ca albastrii vor sa se tina tare mai ales in primele 10-15 minute, dupa care totul va curge de la sine. De asemenea, o victorie a uneia dintre cele 2 echipe va insemna un start ca din pusca (mai ales pentru Chelsea care a batut si pe Aston Villa miercuri, meci ce conta pentru etapa a 3-a a Premier League).

Fostul fundas al diavolilor, Gary Neville, l-a atentionat pe antrenorul David Moyes sa nu faca greseli in meciul cu echipa de pe Stamford Bridge, astfel incat sa ii permita acesteia se distanteze deja in campionat. Si fostul mijlocas al celor de la Liverpool si Tottenham, Jamie Redknapp, spune ca va fi un meci echilibrat, care se va termina 1-1 si in care United va deschide scorul prin Van Persie. Daca are dreptate, ramane de vazut...

Loturile pentru meciul de luni:

Manchester United: Amos, De Gea, Lindegaard, Buttner, Evans, Evra, Fabio, Ferdinand, Jones, M Keane, Smalling, Varela, Vidic, Anderson, Carrick, Cleverley, Giggs, Januzaj, Kagawa, Nani, Valencia, Young, Bebe, Hernandez, Henriquez, W Keane, Macheda, Rooney, Van Persie, Welbeck, Zaha.

Chelsea: Blackman, Cech, Hilario, Schwarzer, Ake, Azpilicueta, Bertrand, Cahill, Cole, Ivanovic, Luiz, Terry, De Bruyne, Essien, Hazard, Lampard, Mata, McEachran, Mikel, Moses, Oscar, Ramires, Van Ginkel, Ba, Lukaku, Schurrle, Torres

La william hill, X2 are cota 1,57, in timp ce sub 2.5 goluri are cota 2.00.
Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii