Schalke 04 – Hamburg SV



În acest weekend a început și Bundesliga și după primele zile, atât Bayern cât și Borussia Dortmund au câte 3 puncte (bavarezii după 3-1 cu Moenchengladbach, iar echipa din Renania a câștigat în deplasarea de la Augsburg cu 4-0). Un alt meci interesant se joacă în epilogul etapei, duminică, 11 august, de la 18:30 între Schalke 04 și Hamburg SV. Dacă în acest sezon, Schalke va juca în Champions League (întâlnește în play-off pe Metallist Kharkov), Hamburg urmărește de câțiva ani clasarea pe o poziție de cupe europene.

În această vară, Schalke a încheiat conturile cu câțiva jucători destul de importanti: Jurado( vândut la Spartak Moscova pentru suma de 3 milioane Euro), Marica (ajuns la final de contract), Metzelder (plecat la echipa unde a învățat fotbal, Tus Haltern). La capitolul veniri, notăm următoarele: atacantul Adam Szalai (venit de la Mainz pentru suma de 8 milioane de Euro), fundașul Felipe Santana(de la Dortmund, cel care a dus echipa din Renania în semifinalele Champions League cu un gol în prelungirile returului cu Malaga, pentru suma de un milion de Euro), mijlocașul Christinan Clemens (de la Fc Koln, care a avut un sezon bun în Zweite Bundesliga pentru suma de 2,8 milioane de Euro). În ceea ce privește situația lui Michel Bastos, el era împrumutat de la Olympique Lyonnais și a decis că viitorul său este în statele arabe, mai exact la Al Ain.

Hamburg a pierdut în această vară pe Heung - Min Son ajuns la Bayer Leverkusen pentru 10 milioane de Euro. Acesta care a avut un rol decisiv în obținerea locului 7 din sezonul trecut prin cele 12 goluri. În schimb, au venit Jacques Zoua (atacant cu 14 goluri în ultimele 4 sezoane, dar care are doar 21 de ani) de la Fc Basel pentru 1 milion de Euro și Lesse Sobiech (fundaș central )de la Borussia Dortmund pentru suma de 1,2 milioane de Euro. Transferul care a atras atenția fanilor echipei este împrumutul cu opțiune de cumpărare a fundașului Johan Djourou de la Arsenal.
La capitolul antrenori nu sunt schimbări, Schalke continuă și în acest sezon cu Jens Keller(sosit în 2012), iar la Hamburg îl avem Thorsten Fink (la conducere din 2011).

Situația de la hanseatici nu este pe roze după ce fundașii Michael Mancienne și Paul Scharner au intrat în conflict cu clubul. Ca de obicei, problema este legată de bani. Aceștia nu vor mai participa la antrenamentele primei echipe până nu se ajunge la soluționarea conflictului. Se pare că pe lângă aceștia, mai este și Artjoms Rudnevs, jucător important și el sezonul trecut. El a tratat problema mai lejer și se va antrena cu prima echipă.
Motivul pentru care letonul a reacționat astfel este că soția sa așteaptă un copil destul de curând. Antrenorul Thorsten Fink se arată încrezător în propria echipă, deși este posibil ca Artjoms Rudnevs să fie inapt pentru meci, ca urmare a unei răceli puternice(care se pare că va fi ``învinsă`` până la oră meciului). Portarul René Adler revine după accidentarea la genunchi și este nerăbdător să reintre în meciurile oficiale.
Într-un inteviu acordat site-ului clubului, întrebat despre meciurile din play-off-ul Champions League, Jermaine Jones a spus că încă nu se gândește la aceste meciuri și că se concentrează doar la meciul următor, cel cu Hamburg. Și antrenorul Jens Keller îi ia în serios pe hanseatici în ciuda conflictelor.

Echipe probabile:
Schalke 04 (4-2-3-1): Hildebrand – Hoger, Matip, Howedes, Fuchs – Jones, Goretzka – Farfan, Draxler, Clemens – Huntelaar

Hamburg: Adler – Diekmeier, Sobiech, Westermann, Jansen – Badelj, Arslan – Beister, van der Vaart, Jiracek – Rudnevs.

Fiind inceput de sezon, cred ca se vor inscrie 2-3 goluri, pronostic ce are cota 2.05 .

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii