Swansea- Manchester United in prima etapa din Premier League



Sambata, 17 august, incepe sezonul Premier League 2013/2014. Cel mai important meci al zilei este cel in care campioana en-titre se deplaseaza in Tara Galilor la Swansea, care se va disputa de la ora 19:30 pe Liberty Stadium. Ultima partida desfasurata pe terenul galezilor intre cele 2 echipe s-a incheiat cu scorul de 1-1, Michu egaland dupa ce anterior Evra deschisese scorul.

In aceasta vara, Swansea nu a suferit mari schimbari. Antrenorul Michael Laudrup a ramas, singura pierdere fiind atacantul israelian Itay Shechter, care era oricum doar imprumutat de la Kaiserslautern. Performantele sale (1 gol in 18 meciuri) nu vor reprezenta un minus pentru club. Venirile sunt numeroase: Jordi Amat (fundas central de la Espanyol Barcelona, pentru suma de 2,90 milioane de Euro), Wilfried Bony (atacant de la Vitesse Arnhem, pentru 14 milioane de Euro), Jose Canas (mijlocas de Betis Sevilla), Alejandro Pozuelo (mijlocas ofensiv de la Betis Sevilla), Jonjo Shelvey (mijlocas de la Liverpool) si reintoarcerea de la Crystal Palace a mijlocasului Ashley Richards.

Pentru meciul de sambata, mijlocasul defensiv Jonathan de Guzman va fi inapt dupa ce a suferit o contuzie in timpul antrenamentelor echipei nationale a Olandei in vederea disputarii amicalului cu nationala Portugaliei.
Jucatorul a fost implicat intr-un duel cu Dirk Kuyt, ambii avand de suferit. Daca de Guzman va lipsi 7-10 zile, Kuyt este in regula, chiar daca a avut nevoie de 5 copci pentru tratament. Mijlocasul lui Swansea este incert si pentru meciul cu Petrolul Ploiesti de pe Liberty Stadium.
Swansea joaca in play-off-ul Europa League, dupa ce a castigat Cupa Ligii Angliei, in februarie, dupa ce a trecut de Bradford City in finala cu scorul de 5-0. Nu finala a impresionat (avand in vedere ca Bradford era la ora disputarii meciului in liga a 4-a), ci faptul ca Swansea a ajuns in finala dupa ce a trecut in optimi de Liverpool si in semifinala de Chelsea. In Europa League, Swansea a debutat in turul 3 preliminar, unde au trecut in dubla mansa de suedezii de la Malmo, 4-0 acasa si 0-0 in deplasare.

Desi nu a plecat practic nimeni de la echipa, a existat interes pentru cativa jucatori. De cand a inceput perioada de transferuri se tot zvoneste de interesul lui Arsenal pentru fundasul central Ashley Williams, 28 de ani, estimat la 10 milioane de lire. Acesta a devenit din vara si capitanul echipei. Purtatorul de cuvant al clubului, Huw Jenkins spune despre acesta:" Performantele si personalitatea jucatorului au crescut odata cu cele ale clubului si este parte vitala din echipa la aceasta ora". Cu toate acestea, tot el completeaza ca nu exista o oferta concreta pentru noul capitan, dar si ca prioritatea in acest moment prioritar este venirea unui nou atacant.

Atacantul Luke Moore a primit acordul antrenorului Michael Laudrup ca poate sa plece de la echipa. Fostul jucator al lui Aston Villa negociaza cu Elazigspor. Agentul jucatorului, Peter Morrison, confirma discutiile.

Dupa ce se pare ca Arsenal a ramas cu "buza umflata" nereusind sa transfere pe Luiz Gustavo de la Bayern Munchen sau pe Luis Suarez de la Liverpool, Arsene Wenger isi indreapta atentia spre starul lui Swansea, Michu. Insa antrenorul echipei asigura fanii ca acesta nu este de vanzare.

Obiectivul echipei este o clasare la mijlocul clasamentului adica locurile 8-12, lucru confirmat si de antrenorul echipei care spune ca o clasare mai buna ca anul trecut (locul 9) este foarte greu de realizat. Intrebat daca este un moment potrivit sa joace impotriva lui Manchester United, Michael Laudrup a spus ca nu este niciodata un moment oportun sa joci impotriva lui Manchester United sau a unei echipe de top. Si mijlocasul Leon Britton este de acord cu antrenorul spunand ca: "Oamenii se intreaba daca exista un moment potrivit sa joci impotriva lui Manchester United, dar imediat isi amintesc ca ei sunt campionii si au castigat la o diferenta de 11 puncte diferenta.

In ceea ce priveste oaspetii, Manchester United vine dupa pierderea antrenorului, Sir Alex Ferguson, legenda scotiana care a stat pe banca diavolilor timp de 27 de ani. In locul sau a venit alt scotian, David Moyes, fost antrenor al lui Everton timp de 11 ani. La echipa nu au fost mari schimbari la nivelul jucatorilor, revenind dupa imprumuturi mai multi tineri de la echipa de rezerve. La veniri remarcam: sosirea atacantul Wilfried Zaha de la Crystal Palace, acontat din iarna de catre Sir Alex Ferguson 11,75 milioane de Euro si fundasul dreapta Guillermo Varela de la Penarol Montevideo pentru suma de 1,75 milioane de Euro. De asemenea, remarcam si retragerea din activitatea (pentru a 2-a oara) a mijlocasului legendar Paul Scholes.

Toata vara, Manchester United a fost pe primele pagini ale ziarelor din Anglia si nu numai. Plecarea lui Rooney la Chelsea si venirea lui Cesc Fabregas de la Barcelona au fost principalele subiecte. In ceea ce priveste situatia lui Rooney, el s-a declarat nemultumit ca nu a prins ultimele meciuri din sezonul trecut, totul culminand cu netitularizarea in returul din optimile de finala cu Real Madrid, lucru ce a condus la eliminarea echipei din Champions League. Desi ziarele zvonesc despre cererile repetate ale lui Rooney de a pleca de la club, acesta nu a inaintat in mod oficial nicio hartie prin care sa ceara sa fie lasat sa plece. Nici clubul nu este dispus sa il lase sa plece, lucru confirmat chiar de catre antrenorul David Moyes in timpul acestei saptamani. United ia in considerare transferul lui Rooney, insa numai la o echipa din afara Premier League.
Oficial, pe adresa lui United au sosit doar 2 oferte din partea lui Chelsea, oferte considerate ca inacceptabile. United a cautat de asemeanea sa se intareasca prin aducerea lui Fabregas, insa primele 2 oferte ale lui United au fost refuzate. United are de gand sa mai faca o noua oferta dupa ce va urmari daca Fabregas este titular sau nu la Barcelona in primele etape din Primera Division, incercand sa il convinga prin garantarea unui loc de titular, cat si prin dublarea salariului 12 milioane de lire fata de 6 milioane de lire cat ia in prezent.

David Moyes confirma ca urmareste aducerea mai multor jucatori:"Suntem implicati in aducerea mai multor jucatori". Intrebat daca o sa fie adusi inainte de incheierea feresterei de transferuri, acesta a spus ca el spera si pentru asta se minceste din greu la club.
United a jucat si ea in acest sezon Supercupa Angliei cu retrogradata in Championship, Wigan. Partida a fost slaba calitativ, incheiata cu 2-0 pentu campioni dupa dubla lui Robin Van Persie (gol in fiecare repriza).
Jucatorii de urmarit: Robin Van Persie, Carrick, Michu, Bony, titularizarea lui Wayne Rooney.

Loturile celor 2 echipe pentru meci:

Swansea: Vorm, Zabret, Tremmel, Davies, Meade, Rangel, Obeng, Situ, Amat, Taylor, Chico, Williams, Monk, Britton, Shelvey, Michu, Bony, Pablo Hernandez, Richards, Canas, Pozuelo, Dyer, Lamah, Routledge, Ki, Lita, Moore, Donnelly.

Manchester United: De Gea, Amos, Lindegaard, Buttner, Smalling, Varela, Fabio, Evra, Vidic, Jones, Ferdinand, Evans, Anderson, Giggs, Hernandez, Carrick, Nani, Young, Cleverley, Valencia, Kagawa, Macheda, Wootton, Bebe, Keane, Januzaj, Zaha, Welbeck, Van Persie, Rooney.

La bet 365, victoria lui Manchester este cotata la 2.05, X pauza/2 final are cota 5.00, iar peste 2.5 goluri are cota 1.85.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii

  1. Pacat ca nu o sa prea avem unde sa urmarim campionatul englez, cel putin o perioada, ca cei care detin drepturile pentru Romania, MMS Group cer in jur de 25 de milioane de euro pe sezon. Cam mult pentru orice canal de sport de la noi. Pana acum, doar DigiSport a facut o oferta concreta, de 8 milioane de euro pe sezon, dar si Dolce e in negocieri. Probabil o sa vedem transmisii pe ambele canale pana la urma, asa cum e la Champions League si Europa League, dar sper ca aceasta tranzactie sa se realizeze cat mai repede.

    Ca sa fiu pe subiect, ma bucur enorm ca atat Manchester United, cat si David Moyes, au avut un debut fericit de sezon, scor 4-1, duble van Persie si Welbeck. Ma asteptam sa fie un meci mult mai greu, mai ales dupa rezultatele destul de slabe pe care United le-a avut in pregatire. O sa vedem de ce e in stare Moyes, mai ales ca urmeaza doua meciuri foarte dificile cu Chelsea (a), Liverpool (d), un meci mai usor cu Crystal Palace (a) si apoi un test foarte dificil cu rivala din oras, Manchester City. Daca Moyes reuseste sa treaca de testul focului din primele etape, eu zic ca o sa reuseasca sa continue traditia pe care a instaurat-o Sir Alex Ferguson, aceea de a castiga cel putin un trofeu pe sezon.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut meciurlr din Premier League pe net. Sper sa se rezolve problemele cu drepturile pentru Romania pentru ca e un campionat spectaculos.
      La meciul lui Manchester U , pana sa deschida scorul RVP, Swansea le-a pus multe probleme.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu