Cum puteti fi mai eficienti la pariuri?


Exista doua mari tipuri de pariori: cei care se bazeaza pe noroc si cei care se bazeaza pe stiinta si informatii. In general, primii sunt cei care pariaza de placere si care nu cauta sa traiasca exclusiv din potentialele castiguri, pe cand cei din a doua categorie sunt oamenii care studiaza cotele si care sunt in permanenta in contact atat cu stirile sportive, cat si cu oameni din interiorul anumitor cluburi sportive. Acestia din urma studiaza ceva mai mult inainte de a paria bani pe anumite rezultate, pentru care norocul nu conteaza decat in proportie de maxim 15-20%, restul fiind pur si simplu statistici si informatii de ultim moment.

Cum se pot mari sansele de castig la pariuri sportive? Indiferent ca jucati la bet365 sau la orice alta agentie locala, exista o serie de recomandari care, o data respectate, cresc substantial sansele de castig.

Primul lucru care trebuie inteles e faptul ca, cel putin pe biletele cu mai multe meciuri, nu exista o strategie castigatoare. Sunt foarte multe variabile in biletele cu meciuri multiple, motiv pentru care nicio strategie ,,castigatoare” aplicabila la jocurile de noroc nu poate fi utilizata cu success. Odata inteles acest lucru, e limpede ca sansele de castig cresc direct proportional cu timpul alocat studierii statisticilor si clasamentelor, cat si cu capacitatea de prelucrare a informatiilor din surse multiple.

Al doilea cel mai important lucru care trebuie stabilit inca de la inceput e bugetul alocat pariurilor sportive. E o granita destul de fina intre pasiune si obsesie, motiv pentru care bugetul stabilit initial, chiar daca nu foarte mare, trebuie respectat cu strictete. In situatia in care pariorii au sansa sa castige de cateva ori la rand, lucru care, de altfel, se intampla frecvent, bugetul poate fi ajustat, insa nu cu foarte mult. E un detaliu de finete, dar care poate face diferenta intre hobby si pasiune distructiva.

Informatiile si statisticile sunt factorii castigatori pentru orice parior care se respecta. Chiar daca se poate intampla ca factorul ,,sansa” sa dea peste cap statisticile, acest lucru se intampla destul de rar, avand o prevalenta de maxim 15%. Inainte de a paria pe un anumit rezultat din fotbal, de exemplu, un parior profesionist va avea in vedere intotdeauna factori precum:
1.daca in echipa pe care se pariaza exista multi jucatori accidentati sau suspendati;
2.daca au avut loc recent evenimente care sa dea peste cap moralul jucatorilor;
3.care a fost evolutia din ultimele 3 meciuri;
4.ce spun statisticile cu meciurile din sezoanele/anii precedenti;
5.daca unul dintre jucatorii-cheie ai echipei va juca sau nu;
6.care sunt punctele forte ale echipei pe care se pariaza si care sunt punctele slabe ale oponentilor lor;

Miza este iarasi un detaliu foarte important. La competitiile de orice fel cu rezultat usor previzibil, cota de castig este intotdeauna mica si foarte asemanatoare. Cu alte cuvinte, daca la bet365, de exemplu, cota pe care o are echipa Frantei intr-un meci cu Insulele Feroe este de 1,07, sunt sanse mari ca la celelalte agentii cota sa fie fie egala, in cel mai bun caz, sau chiar mai mica. In schimb, in cazul derby-urilor, cotele sunt de obicei mai mari si, bineinteles, asemanatoare la toate agentiile. In acest caz, factorii mentionati mai sus fac cu siguranta diferenta intre castig si pierdere, motiv pentru care ei trebuie studiati pe rand intens.

Pariurile trebuie facute cu calm, intr-un mod total obiectiv, debarasat de orice simpatie pentru o anumita echipa sau pentru un anumit jucator. Subiectivitatea nu-si are locul atunci cand e vorba de bani, lucru la fel de important ca si o minte limpede, care este iarasi, un factor vital pentru biletele cu pariuri. In unele agentii, de regula in cele in care functioneaza si cazinouri, clientii fideli primesc bauturi gratuite pe post de bonusuri de fidelitate. Asta e o sabie cu doua taisuri pentru ca alcoolul impiedica capacitatea creierului de a gandi 100% corect. Din acest motiv sunt recomandate pariurile online, departe de orice tentatie de acest fel.
In plus, sunt sanse mari ca variantele online ale unor agentii precum bet365.com sa ofere bonusuri substantiale la primul depozit, deci implicit, sa faciliteze drumul spre castiguri substantiale fara investitii prea mari.

Comentarii