Fotbalist scotian prins ca a pariat impotriva echipei sale



Fotbalistul scoţian Ian Black de la Glasgow Rangers(fost jucător la Inverness şi Hearts) a fost dovedit că a pariat împotriva echipei unde a jucat de cel putin 13 ori. Acest jucător în varstă de 28 de ani ar mai fi pariat in alte 163 de partide în care echipa lui nu a evoluat. Dar pentru că este interzis ca un jucator profesionist sa joace la pariuri, se pare că îl aşteaptă zile negre.

Din 2006 şi pană acum omul a jucat la pariuri online şi abia acum a fost dovedit. In iulie 2013 Ladbrokes a anuntat Federaţia de Fotbal din Scoţia, dupa ce Ian Black a pus un pariu la meciul dintre echipa lui şi Albion Rovers din Cupa Scoţiei. Atunci au început verificările şi acum îl asteaptă o amendă de 1.300.000 de euro şi suspendarea din fotbalul profesionist. In acest fel Federaţia de Fotbal din Scoţia vrea să îl dea ca exemplu celorlalţi jucatori, care mai au de gând să parieze şi să încalce legile in vigoare.
Niciun membru al unui club de fotbal din Scoţia, indiferent că e patron, antrenor, jucator sau femeie de servici nu are voie sa parieze. E scris negru pe alb.

La noi, cel puţin din ce am auzit, la Divizia a 2-a, jucătorii care făceau un blat şi aveau in cap să câstige o sumă frumoasă, nici nu intrau pe net ca să parieze. Se duceau prietenii lor sau rudele foarte îndepărtate ca să rişte banii la pariuri.
Oare când la noi se va dovedi că un jucator a trântit un meci şi ca este suspendat din fotbal? Eu zic că nu prea curând, atât timp cât Mircea Sandu şi Mitică Dragomir zis Corleone sunt la conducerea fotbalului românesc.




Comentarii