Liverpool – Manchester United, The Premier League Derby


Duminica, 1 septembrie, la ora 15:30 in Premier League se desfasoara derby-ul campionatului, Liverpool – Manchester United, prin prisma traditiei intalnirilor intre cele 2 echipe. Este binecunoscuta rivalitatea intre cele 2 orase, mai ales din punct de vedere sportiv, tocmai de aceea meciul de duminica este de cel mai inalt rang. Ultima intalnire pe Anfield Road a fost disputata pe 23.09.2012 si s-a incheiat cu victoria diavolilor scor 1-2, dupa 0-0 la pauza. Gazdele au marcat primul gol prin capitanul Steven Gerrard, insa oaspetii au egalat prin reusita fabuloasa a lui Rafael si chiar au preluat conducerea printr-un penalty al lui Robin Van Persie, ce a fost contestat de cormorani.

Rafael a egalat situatia in confruntarea de anul trecut de pe Anfield.


Momentan, in clasament Liverpool (locul 3) este peste Manchester (locul 6) avand 2 victorii cu 1-0 (acasa cu Stoke City si in deplasare la Aston Villa), iar diavolii au o victorie 4-1 in deplasare la Swansea si un egal alb pe Old Trafford cu Chelsea.
In timpul acestei saptamani, s-a tras la sorti meciurile pentrul turul 3 la Cupa Ligii Angliei. Hazardul a decis ca in ultima saptamana din luna septembrie sa se dispute un nou meci intre Manchester United si Liverpool, desfasurata de aceasta data, pe Old Trafford. Despre tragerea la sorti din Cupa Ligii Angliei, capitanul cormoranilor,Steven Gerrard a mentionat ca este o oportunitate grozava de a-i invinge pe diavoli la ei acasa, motiv pentru care este nerabdator si spera ca si colegii sai sa savureze acest meci.

Daca Rooney ar trebui sa isi mentina locul in primul 11, Chicharito si Nani nu vor fi prezenti maine. In tabara cormoranilor, in timp ce Martin Skrtel devine din nou apt de joc,, Kolo Toure, Joe Allen si Aly Cissokho sunt incerti ca urmare a unor accidentari minore suferite in partida de la mijlocul saptamanii in turul 2 al Cupei Ligii Angliei, cand favoritii s-au impus cu 4-2 dupa 120 de minute cu Notts Country. Antrenorul Brendan Rodgers se declara optimist in privinta jucatorilor care au jucat in meciul de marti, spunand ca au avut suficient timp sa se recupereze fizic.
Desi partidele intre cele 2 rivale sunt stranse decat una din ultimele 50 de intalniri directe s-a incheiat 0-0, ultimele 4 meciuri incheiandu-se cu scorul de 2-1.
Decat Dick Forshaw (8), Harry Chambers, Gordon Hodgson ( cate 7) il depasesc pe capitanul actual, Steven Gerrard ca numar de goluri inscrise de cormorani impotriva diavolilor. Steven Gerrard este egalat si de Robbie Fowler la acest capitol. Antrenorul Brendan Rodgers in conferinta de presa a declarat ca noul obiectiv al sezonului este prezenta directa in Champions League (locurile 1-2-3), nu locul 4 care duce in play-off-ul Champions League. Nord-irlandezul a declarat despre transferul lui Daniel Sturridge ca este unul foarte potrivit pentru club, ca va fi unul dintre cei mai mari atacanti ai Europei si ca va fii la acest nivel atat timp cat se va concentra pe acest obiectiv.

In aceasta vara, Liverpool a adus cativa jucatori: Kolo Toure (fundas central) sosit din postura de jucator liber, Luis Alberto (atacant) de la Sevilla, Iago Aspas (atacant) de la Celta Vigo, Simon Mignolet (portar) de la Sunderland, Aly Cissokho (fundas stanga) imprumutat de la Valencia. Au plecat: Danny Wilson prin terminarea contractului, Jonjo Shelvey la Swansea, Suso imprumutat la Almeria, Pepe Reina imprumutat la Napoli, Jay Spearing la Bolton Wanders, Stewart Downing la West Ham United, Oussama Assaidi imprumutat la Stoke City.
Deocamdata, avand in vedere ca fereastra de transferuri nu s-a incheiat, cea mai importanta venire este cea a lui Iago Aspas de la Celta Vigo. Atacantul in varsta de 25 ani a inscris 12 goluri si a dat 7 pase decisive in 34 de meciuri in Primera Division, fapt ce a condus la evitarea retrogradarii echipei din Galitia.
Liverpool nu se poate baza nici pe Luis Suarez, care l-a muscat in meciul cu Chelsea pe fundasul Branislav Ivanovic, consecinta fiind suspendarea uruguayanului pe o perioada de 10 meciuri.
Steven Gerrard spune despre meciul cu United:”Stim ca o sa fie un meci foarte dificil. Cred ca o sa vina pe Anfield si probabil ca o sa incerce sa joace pe contraatac (ca si in meciul cu Swansea), dar noi suntem gazde si trebuie sa controlam meciul”.


Manchester United se pare ca a reusit sa il convinga pe Wayne Rooney sa ramana la club, atat prin titularizarea in meciul de pe Old Trafford cu Chelsea, cat si prin reactia fanilor care l-au aclamat la fiecare faza.
Manchester United si-a aflat si adversarii din grupele Champions League: Shakhtar Donetsk, Bayer Leverkusen si Real Sociedad, in timp ce Liverpool a reusit “performanta” sa nu se califice nici macar in preliminariile Europa League.
In aceasta saptamana, Manchester United si-a rotunjit veniturile prin contractul de parteneriat cu Federal Corporation, care este unul dintre liderii producatorilor de anvelope in Taiwan. Evenimentul la care s-au semnat actele a avut loc la Moscova, iar parteneriatul se va intinde pe o perioada de 3 ani.
In timpul conferintei de presa, David Moyes, care vine prima data pe Anfield ca manager al lui Manchester United, a spus ca se asteapta ca partida cu Liverpool sa fie una dificila, avand in vedere traditia clubului gazda, iar in ceea ce il priveste pe Wayne Rooney a mentionat ca el este si psihic, si fizic optim pregatit, si ca United face tot posibilul ca el sa fie la aceeiasi parametri in continuare.

Loturile celor 2 echipe:
Liverpool: Jones, Mignolet, Agger, Enrique, Flanagan, Johnson, Kelly, Skrtel, Toure, Wisdom, Alberto, Allen, Gerrard, Henderson, Lucas, Aspas, Borini, Coutinho, Ibe, Sterling, Sturridge.
Manchester United: Amos, De Gea, Lindegaard, Buttner, Evand, Evra, Fabio, Ferdinand, Jones, M Keane, Rafael, Smalling, Varela, Vidic, Anderson, Carrick, Cleverley, Giggs, Januzaj, Kagawa, Nani, Powell, Valencia, Young, Bebe, Hernandez, Henriquez, W Keane, Macheda, Rooney, Van Persie, Welbeck, Zaha.

Partida va fi arbitrata de Andre Marriner.

Over 2.5 goluri are cota 1.85, iar cel putin 2 goluri inscrise de United are cota 2.37.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii