Lyon – Rennes in epilogul etapei a 5-a din Ligue 1



Clement Grenier si Alexandre Lacazette sunt jucatorii pe care se bazeaza Lyon in acest sezon.

Duminica la ora 22:00 pe Stade Gerland are loc partida intre Olympique Lyonnais si Stade Rennais. Sezonul trecut, gazdele au terminat pe locul 3 campionatul ajungand in turul 3 Champions League, unde au trecut de Grasshoppers Zurich, dar s-au impiedicat de Real Sociedad (bascii i-au invins 2-0 si in tur si in retur).Oaspetii au terminat pe locul 13, lucru care nu i-a multumit pe patroni, fapt evidentiat prin schimbarea antrenorului. Ultimul meci disputat intre cele 2 echipe s-a jucat pe Stade Gerland si s-a incheiat cu scorul de 2-0 ( Lisandro din penalty si Clement Grenier).

Lyonezii vor incepe cu acest meci un maraton de 7 meciuri in urmatoarele 22 de zile. Drumul cel lung se va termina odata cu venirea ultimelor etape ale preliminariilor pentru Campionatul Mondial 2014. In Ligue 1, echipa din Rhone- Alpes va juca pe teren propriu cu Rennes, Nantes si Lille, iar in deplasare la Ajaccio si Montpellier. In Europa League, sudistii vor juca in deplasare la Betis Sevilla si acasa impotriva portughezilor de la Vitoria Guimaraes. Din grupa lor mai fac parte si croatii de la Rijeka (care au trecut de VfB Stuttgart in playoff-ul Europa League).

Inainte de etapa a 5-a, Rennes are al 6-lea atac, 4 din cele 5 goluri inscrise fiind inscrise dupa incursiuni. Bretonii au a 8-a defensiva cu doar 4 goluri primate. Din punct de vedere disciplinar, Rennes are 8 galbene si un singur cartonas rosu. Lyon are 8 goluri inscrise si acelasi numar de goluri primite ca si oaspetii (4).

In vara, Rennes l-a adus de la Benfica pe atacantul Nelson Oliveira, care s-a integrat repede in echipa. Au mai fost adusi in vara: Cheik Mbengue (fundas stanga de la Toulouse), Foued Kadir (mijlocas de la Olympique Marseille), fundasul stanga Sylvain Armand (care a castigat campionatul sezonul trecut cu PSG), fundasul Emerson da Conceicao (de la Trabzonspor) si mai ales atacantul Silvio Romeiro (de la Lanus) in locul starului Mevlut Erdinc (plecat in ultimele ore ale ferestrei de transferuri la St.Etienne). In vara, lovitura bretonilor a fost la nivel managerial, aducandu-l in locul lui Frederic Antonetti, pe Philippe Montanier. Marea pierdere a acestui inceput de sezon la bretoni este Romain Alessandrini (mijlocas care sezonul trecut a inscris 10 goluri), care se afla in recuperare. Nici Steven Moreira (fundas) nu va fi apt pentru meci, fiind accidentat la coapsa.

Interesanta este situatia lui Romain Alessandrini, care desi accidentat, a primit 2 oferte de la Marseille in aceasta vara, insa a ramas la club dupa ce conducerea i-a promis un nou salariu. Ca si in Romania, majorarea nu s-a produs, lucru ce a condus la un conflict intre club si jucator. Acesta a declara:”Clubul mi-a spus ca va lua in considerare prelungirea contractului si o crestere salariala, dupa ce am ratat plecare la Marseille. De fapt, ei m-au `pacalit` timp de trei luni (…) Eu i-am crezut si ei m-au mintit” Antrenorul Philippe Montanier a declarat ca din punct de vedere sportive acest lucru nu schimba nimic si ca se stie ca negocierile salariale dintre cluburi si jucatori de cele mai multe ori sunt foarte intense. Sosit in vara la bretoni, “omul din vechea generatie”, dupa cum el insusi isi spune, Sylvain Armand crede ca Rennes a fost aproape de un nou caz Thauvin, dar ca se va ajunge la un acord intre cele 2 parti. Tot el a mai spus ca antrenorul le-a recomandat sa joace curajos intocmai ca si Real Sociedad, si mai spune ca antrenamentele sunt foarte dure, deoarece se pune accent pe pregatirea fizica.


Florian Thauvin a jucat sezonul trecut la Bastia, a fost cumparat in iarna de Lille, dar jucatorul a explodat in retur, cand a atras atentia mai multor echipe printre care si lui Olympique Marseille, care l-a cumparat de la Lille pentru 15 milioane de euro, fiind al 7-lea transfer din Ligue 1 ca valoare (primele 6 fiind ale lui PSG si AS Monaco). Thauvin s-a antrenat decat o singura data la Lille, el lipsind de la cateva antrenamente dupa ce Marsilia a intrat pe fir, promitandu-i ca ii va plati si amenzile pe care le colectiona jucatorul pentru lipsa zilnica de la antrenamente. In cele din urma totul s-a incheiat cu bine atat pentru jucator, cat si pentru club, dar este considerat in transfer cu surle si trambite.

De partea cealalta la Lyon au ajuns: Gael Danic (mijlocas de la Valenciennes), Miguel Lopes (fundas dreapta de la Sporting Lisabona), Bedimo (fundas stanga de la Montpellier), Sidi Kone (mijlocas de la Caen). Plecarile cele mai importante de la gazde au fost Lisandro Lopez (Al-Gharafa), Michel Bastos (Al Ain) si Dejan Lovren (Southampton).
Si Lyon are conflictul ei cu un jucator din ograda proprie: Bafetimbi Gomis.
Jucatorul de nationala a fost foarte aproape de a semna in aceasta vara cu Newcastle, insa mutarea a esuat. Urmare a acestui esec, relatiile dintre jucator si club au devenit absurde, jucatorul nemaimplicandu-se in ceea ce inseamna clubul. Cu toate acestea, exista ceva sanse ca el sa debuteze in acest sezon chiar in meciul cu Rennes…

Desi a pierdut ultimele 4 meciuri disputate, antrenorul lui Rennes crede ca Lyon ramane o mare echipa. Tot el spune ca ceea ce il intereseaza este comportamentul echipei cand joaca impotriva unor adversari de calitate si ca il intereseaza progresul. Despre pauza internationala, Montanier spune ca a picat la fix pentru a-i integra pe noi veniti (Emerson, Romeiro, Kadir) si ca prioritatea din deplasarea de la Lyon este de a nu primi gol. Fostul antrenor al lui Real Sociedad, Montanier (echipa care s-a calificat in grupele Champions League, dupa ce a trecut de lyonezi) a spus ca nu va adopta stilul fostei sale echipe pentru ca niciun meci nu este la fel (cliseu), nu are la dispozitie nici aceeasi echipa, nici aceiasi jucatori.

Antrenorul lui Lyon, Remi Garde (care nu este tocmai sigur de postul sau) a mentionat in conferinta de presa ca Miguel Lopes, Gael Danic si Yoann Gourcouff sunt inapti pentru meciul din etapa a 5-a.Nici portarul Remy Vercoutre nu este apt pentru acest meci.

Cota pentru ambele marcheaza este 1.83 la william hill, iar pentru 2-3 goluri este 1.95.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii