Marseille – St.Etienne, cel mai interesant meci al etapei a 7-a in Ligue 1



Andre Ayew a fost decisiv anul trecut. Va fi si de aceasta data?

Marti, 24 septembrie 2013, de la ora 22:00, pe Stade Velodrome se desfasoara cel mai important meci al etapei a 7-a din Ligue 1. Meciul le pune fata in fata pe Olympique Marseille (locul 4 cu 11 puncte) si pe St. Etienne (locul 3 cu 12 puncte). Ultima partida desfasurata pe Velodrome s-a incheiat cu scorul de 1-0 pentru gazde prin golul inscris inainte de pauza de Andre Ayew. Este de observat ca in ultimele 4 intalniri directe, nu au inscris ambele echipe. Daca albastrii joaca in grupa mortii in Champions League alaturi de Arsenal, Napoli si Borussia Dortmund, verzii au esuat in play-off-ul Europa League cu “marea echipa daneza” Esbjerg. Numai din acest punct de vedere aceasta partida este dezechilibrata...

Pentru aceasta disputa lipsesc jucatori importanti din ambele tabere: la Marsilia, atacantul Andre- Pierre Gignac este absent ca urmare a unei accidentari la degetul mare de la picior. Si noul transfer, Dmitri Payet este incert pentru meciul de diseara. La St. Etienne lipsesc Brandao (accidentare la aductori), Jonathan Bison (inghinali) si Loic Perrin (leziune musculara dobandita in timpul meciului din ultima etapa cu Toulouse).

In ultima etapa, Marseille a reusit cele mai multe pase, 88% din baloanele jucate atingandu-si tinta. De asemenea, echipa din port “a castigat” si o amenda in valoare de 1000 de Euro, ca urmare a aprinderii unei singure petarde in partida din deplasare de la Valenciennes, iar in acest sens conducerea sfatuieste fanii sa nu mai introduca matriale pirotehnice pe stadion, deoarece ar putea avea in consecinta desfasurarea meciurilor pe teren propriu cu portile inchise. Intr-o alta ordine de idei, gazdele pregatesc urmatorul meci de acasa cu PSG, ajungand la un acord cu echipa din capitala pentru 400 de bilete destinate oaspetilor. Intelegerea are la baza reciporicitatea, 400 de fani ai lui Marseille putandu-se deplasa in capitala in retur.

Antrenorul verzilor, Christophe Galtier spune despre aceasta partida ca este una speciala, fiind completat de atacantul Romain Hamouma care spune despre Velodrome ca este un stadion mitic. Ambii au convenit ca si in lipsa lui Gignac, OM are jucatori valorosi, fie prin calitatea adusa in vara (Payet), fie prin tehnicitatea care exista déjà (fratii Ayew). Atacantul spune ca dupa ce au pierdut ultimul meci acasa 1-2 cu Toulouse, vin sa invinga la Marseille.

Lotul lui Marseille:
Portari: Steve Mandanda; Brice Samba.
Fundasi: Kassim Abdallah, Souleymane Diawara, Rod Fanni, Lucas Mendes, Benjamin Mendy, Nicolas Nkoulou.
Mijlocasi: Benoit Cheyrou, Giannelli Imbula, Alaixys Romao, Mathieu Valbuena, Florian Thauvin, Mario Lemina.
Atacanti: Jordan Ayew, Andre Ayew, Saber Khalifa, Dimitri Payet.

Lotul lui St. Etienne:
Portari: Jessy Moulin, Stéphane Ruffier.
Fundasi : François Clerc, Moustapha Bayal Sall, Kurt Zouma, Jean-Pascal Mignot, Faouzi Ghoulam, Pierre-Yves Polomat.
Mijlocasi: Jérémy Clément, Renaud Cohade, Benjamin Corgnet, Fabien Lemoine, Ismaël Diomandé .
Atacanti : Romain Hamouma, Mevlut Erding, Ibrahim Sissoko, Franck Tabanou, Yohan Mollo, Allan Saint-Maximin.

La william hill, victoria gazdelor are cota 2,10, victoria in repriza a 2-a pt gazde are cota 2,40.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii