Tottenham Hotspurs – Chelsea in prologul etapei a 6-a in Premier League


Sâmbătă de la ora 14:45, Tottenham o va întâlni pe Chelsea în ceea ce se anunţă a fi cel mai important eveniment al sfârşitului de săptămană. Partida este importantă şi pentru suporterii români fiindcă se intâlnesc echipa fostului fundaş al Stelei, Vlad Chiricheş si Chelsea, viitorul adversar al trupei din Ghencea în Champions League. Ultimul meci disputat pe White Hart Lane a fost unul spectaculos, încheindu-se cu scorul cu 2-4 (0-1 pauză). Golurile au fost inscrise de Cahill, o dubla Juan Mata si Daniel Sturridge pentru oaspeţi, in timp ce gazdele au marcat prin Jermain Defoe şi William Gallas. In ultimele 5 meciuri directe între cele 2 echipe, disputate pe White Hart Lane raportul este urmatorul: 2 victorii pentru gazde, 2 egaluri şi victoria din sezonul trecut pentru oaspeţi. Spurs este in cautarea celei de-a 4-a victorii pe teren propriu în fata albaştrilor în epoca Premier League.

Chiricheş s-a luptat pentru fiecare minge, lucru ce a facut ca fanii să-l voteze omul meciului chiar la debutul sau pentru Spurs.

Omul partidei este Andre Villas-Boas, fostul manager al celor de la Chelsea în perioada iunie 2011-martie 2012. Ceea ce face întâlnirea şi mai picanta este faptul ca portughezul a fost secundul compatriotului sau mult mai notoriu, Jose Mourinho, in perioada 2004-2007. In ceea ce priveşte loturile, Villas-Boas are aproape tot lotul la dispoziţie in afara de Etienne Capoue (accidentat la genunchi) şi Younes Kaboul (coapsa). De asemenea, Danny Rose este aşteptat să revină in lotul albilor. Chelsea are şi ea indisponibili: Van Ginkel s-a accidentat la genunchi în meciul din Cupa Ligii de la Swindon, in timp ce brazilianul Ramires este incert, având o usoară accidentare la sold.

Momentan in campionat, Tottenham este pe locul 2 cu 12 puncte din 15 posibile(a pierdut 1-0 cu Arsenal pe Emirates), în timp ce albaştrii de la Chelsea sunt pe locul 4 cu 10 puncte după (o înfrângere pe Goodison Park în faţa lui Everton si un egal pe Old Trafford în confruntarea cu Manchester United). Ambele echipe au disputat meciuri la mijlocul săptămânii în turul 3 al Cupei Ligii Angliei: dacă Chelsea a trecut de Swindon Town (liga a 3-a in Anglia) cu scorul de 2-0 în deplasare prin golurile lui Torres si Ramires, Tottenham a spulberat tot in deplasare pe Aston Villa cu scorul de 4-0 prin dubla lui Defoe, şi golurile lui Paulinho şi Nacer Chadli. Ultimul meci amintit a reprezentat si debutul lui Chiricheş in formaţia londoneza. Cu toate că a fost emotiv in prima repriză şi a avut o prestaţie acceptabilă, in a 2-a repriză fundaşul a fost votat de catre fanii echipei omul meciului pe pagina oficiala a clubului. Probabil fanii echipei au dorit prin acest vot să-şi arate încrederea în aptitudinile fundaşului român.

Chiricheş se alatură grupului pentru a sarbători marcarea golului lui Paulinho.

Meciul dintre cele 2 echipe vine înainte de 2 deplasări lungi pentru fiecare din echipe: Chelsea la Bucureşti, Tottenham la Makhachkala pentru a o înfrunta pe Anzhi in Europa League. Meciul de marţi de la Bucureşti este mai important pentru Chelsea, deoarece a pierdut acasă cu Basel 1-2, în timp ce Spurs au zdrobit-o pe Tromso cu 3-0. Din acest punct de vedere, Tottenham are un avantaj în sensul că nu trebuie să îşi menajeze niciun jucător pentru meciul de la mijlocul săptămânii viitoare.

Lotul lui Tottenham: Friedel, Gomes, Lloris, Chiriches, Dawson, Naughton, Rose, Vertonghen, Walker, Chadli, Dembele, Eriksen, Holtby, Lamela, Lennon, Paulinho, Sandro, Sigurdsson, Townsend, Adebayor, Dawkins, Defoe, Obika, Soldado.
Lotul lui Chelsea: Blackman, Cech, Hilario, Schwarzer, Ake, Azpilicueta, Bertrand, Cahill, Cole, Ivanovic, Kalas, Luiz, Terry, Chalobah, De Bruyne, Essien, Hazard, Lampard, Mata, McEachran, Mikel, Oscar, Ramires, Willian, Ba, Eto’o, Schurrle, Torres.
Partida va fi arbitrată de Mike Dean, care va fi asistat de Jake Collin şi John Brooks. Centralul a arbitrat Chelsea – Tottenham 2-2 in luna mai a sezonului trecut, când a acordat doar 3 cartonaşe galbene, primul venind in minutul 79.
Pentru meciul Tottenham Hotspurs – Chelsea in prologul etapei a 6-a in Premier League, ambele marchează are cota 1.83 la william hill, iar Chelsea cu Handicap 0 are cota 2.05.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii

  1. castiga chelsea pentru ca foarte rar elevul isi depaseste profesorul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E adevarata vorba asta, dar profesorul(Jose Mourinho) parca nu mai e asa de inspirat in ultima vreme. Oricum Chelsea e favorita clar si sper sa vad un meci cu goluri multe, cu faze de poarta.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu