Extraordinar



Presa de la noi e de cea mai joasă speță. Titluri care nu au nicio legătură cu articolul, expresii de genul: extraordinar, șoc, nu ai mai întâlnit așa ceva, sunt pe toate rețelele sociale.
Credeam că doar ziariștii de can-can care se ocupă de Blonda lui Bote scriu așa ceva, dar se pare că și presa sportivă a luat-o pe această cale urâtă și de neînțeles a minciunilor și a dezinformării.
Ăsta e unul din motivele care a dus la o scădere a vânzărilor ziarului Prosport. Se aude că vor să schimbe toată conducerea. În afară de scandaluri și provocări nu vezi și tu o știre bună despre
un anumit meci sau vreo statistică profesionistă.

Acum să revenim la postările de pe Facebook, Twitter realizate de ziariștii care s-au mutat în mediul online.
O știre șoc a apărut acum 2 zile: Chipciu a plecat de urgență din Antalya! Omul s-a dus la un botez. Nu a fost exclus din lot, accidentarea nu a recidivat, nu s-a întâmplat nimic grav. Dar titlul te induce în eroare.

O altă știre suna cam așa: Chiriches a rămas uimit când a văzut așa ceva. Fostul fotbalist al Stelei a văzut 2 antrenori,Vilas Boas si Mourinho, care și-au dat mâna în semn de respect.
Chiriches nu a mai văzut până acum oameni care se salută? A fost crescut în junglă de pădurar și a mâncat doar ghindă și mure, a trăit ca omul lup departe de civilizație, dragi ziariști?
O altă știre care nu are legătură cu sportul: Nu o să crezi ce au crescut în copacii din Cernobîl? În articol nu se pomenește de așa ceva, titlul nu are nici cea mai mică legătură cu postarea. Autorul acestui articol și-a luat zeci de înjurături de la cititori pentru dezinformare.

Eu dacă vreau să citesc o știre din sport și nu doresc să văd curve ca la prosport.ro sau adrian Copilul minune alaturi de Prodanca pe prima pagină gsp.ro, intru frumos pe onlinesport.ro și gata.
Voi ce părere aveți despre presa sportivă de la noi?

Comentarii

  1. Presa de la noi a ajuns de toata jena. Intr-adevar, cu greu mai gasesti ceva "citibil" printre tonele de articole SENZATIONALE pe care ni le baga pe gat in special prosportul si sport.ro, unde de multe ori in titlu se gasesc mai multe cuvinte decat in articolul propriu zis. Cel mai usor ar fi sa zici ca nu mai intri pe pagina respectiva, dar sunt multi care le fac un trafic frumusel si de aceea marseaza cu astfel de articole tabloide

    Din pacate, cotidienele de la noi incep sa vanda tipul asta de articole pentru ca marea majoritate a romanilor asta cauta (can can, cine cu cine si-o mai trage si pe unde) si pentru ca doar in modul asta mai pot trai.

    De asta, eu de cele mai multe ori citesc despre sport pe siteurile din afara, cel mai bun de departe fiind sectia de sport de la The Guardian http://www.theguardian.com/uk/sport

    De citit http://anglofil.ro/gsp-si-titlurile-care-te-capiaza/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andrei eu nu mai intru demult pe sport.ro. Nu vreau sa citesc despre arestarea lui Salam pentru droguri sau ce meniu a fost la nunta unei curve promovate in trecut de Botezatu.
      Multumesc pentru linkul de sport de la The Guardian.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu