Manchester United – Southampton, meciul etapei a 8-a in Premier League



Rooney a fost decisiv la ultima partida dintre cele 2 echipe. Va fi de aceasta data?

Sambata de la ora 17:00 are loc meciul dintre Manchester United – Southampton in ceea ce este meciul etapei din acest weekend in Premier League. De ce acest meci este cel mai interesant? Pentru ca este intre campioana en-titre si o echipa care de obicei se gaseste in a doua jumatate a clasamentului, dar care pentru moment si-a depasit conditia. Daca diavolii de la Manchester sunt deocamdata deziluzia inceputului de campionat, de partea cealalta avem surpriza, in sensul ca sfintii au aratat un joc frumos si in acelasi timp rezultate. Meciul vine dupa 2 saptamani de pauza, pricinuita de ultimele meciuri din
preliminariile pentru Campionatul Mondial 2014 din Brazilia.

Ultima data cand s-au intalnit aceste 2 echipe pe Old Trafford, rezultatul a fost de 2-1 pentru gazde, golurile fiind inscrise de Jay Rodriguez si Wayne Rooney de 2 ori, iar ultimele 6 directe s-au incheiat cu victoria lui United indiferent de competitie sau de terenul unde s-a jucat. In campionat, Southampton este pe pozitia a 4-a cu 14 puncte, in timp ce United este pe locul 9 cu 10 puncte, iar acest lucru este de luat in seama pentru ca nu de multe ori s-a intamplat ca inainte de meciul direct sfintii sa fie deasupra diavolilor. Speranta celor de la Southampton este data de aparare, care in ultimele 5 meciuri indiferent de competitie nu a primit niciun gol (de observat ca toate aceste meciuri au fost under 2,5 goluri). United incearca sa evite 2 infrangeri consecutive pe teren propriu, lucru ce s-a intamplat ultima data in 2002, atunci cand a fost infranta cu acelasi scor 1-0 atat de Middlesbrough, cat si de Arsenal. In acelasi timp, Southampton incearca sa obtina 2 victorii consecutive in deplasare, fapt petrecut ultima data in septembrie 2001.

Ryan Giggs a inceput si el sa aiba responsabilitati din puncte de vedere managerial la club si sustine ca mai este destul timp pentru a recupera punctele pierdute in acest start de sezon.”Imi place sa lucrez cu noul manager, si cu toate ca as prefera sa avem rezultate mai bune, nu trebuie sa uitam ca au trecut decat 7 etape.”

Daca Rio Ferdinand este asteptat sa isi revina in urma unei accidentari la vintre, Tom Cleverley este accidentat la gamba dupa minutele jucate la nationala Angliei. Tanarul Adnan Januzaj spera sa se regaseasca si el in primul XI (ceea ce ar fi debutul sau pe teren propriu) dupa ce a fost decisiv in ultimul meci de la Sunderland, cand a intors soarta partidei cu o dubla in a 2-a repriza. Desi se zvonea ca pustiul nu se simte confortabil la club, el dezminte acest fapt printr-o declaratie clara: “Sunt fericit la Manchester United si vreau sa dau 100% in fiercare meci in care joc.” Portarul sfintilor, Artur Boruc este si el incert, dupa ce a ratat meciul de marti dintre Anglia si Polonia, dar antrenorul Mauricio Pochettino neaga ca polonezul nu ar fi ok. In echipa revine si Luke Shaw care a lipsit in ultimul meci (cu Swansea) datorita unei gripe. Nord-irlandezul Steven Davis (mijlocas) considera ca desi diavolii sunt pe locul 9 in clasament, o deplasare pe Old Trafford ramane testul sezonului. De asemenea, tot el crede si ca United nu o sa ii priveasca de sus dupa inceputul de sezon al sfintilor.

Primul XI al celor 2 echipe:

Boruc si Ferdinand sunt incerti, dar sunt sanse mari ca ei sa joace.

Arbitrii sunt: la centru Mike Jones, asistat la tuse de Gary Beswick si de Ian Hussin. Ultima data cand Jones i-a arbitrat pe sfinti a fost in deplasarea de la Reading (in returul sezonului trecut), incheiata cu victoria acestora 2-0. Totodata, acest central i-a purtat noroc si lui Manchester United, care a trecut cu scorul de 1-0 in meciul de acasa cu West Ham in turul campionatului trecut.

Under 2.5 are cota 2.07, iar sub 3 goluri asiatic are cota 1.625. De incercat, 1 pauza care are cota 2.05 la william hill.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii