Olympique de Marseille – Paris Saint-Germain in El Clasico al Frantei



Ibrahimovic a inscris de 2 ori cu Benfica. Va inscrie si in poarta celor de la OM?

Duminica, 6 octombrie de la ora 22:00 pe Stade Velodrome are loc Derby-ul Frantei, meciul dintre nord si sud, o rivalitate dusa dincolo de limite, partida dintre Olympique Marseille si PSG. Epilogul etapei a 9-a in Franta este foarte important din toate punctele de vedere: spectacol, orgolii, pariuri.

Partida vine in momente diferite pentru cele 2 combatante: PSG vine dupa victoria de pe teren propriu in fata Benficai cu scorul de 3-0 (era 3-0 deja la pauza, in a 2-a echipa din capitala nu a mai fortat), in timp ce OM ajunge acasa dupa lunga deplasare la Dortmund, unde a incasat un drastic 3-0. PSG se afla intr-o serie de 19 meciuri fara infrangere (14 victorii si 5 egaluri), cea mai lunga serie dupa cele 27 de meciuri din sezonul 1993/1994. Ultimul meci disputat pe Velodrome dintre cele 2 echipe s-a incheiat cu scorul de 2-2 (cate o dubla pentru Gignac si Zlatan).

In campionat, parizieni sunt pe locul 2 dupa 8 etape cu 5 victorii si 3 egaluri cu un golaveraj de 12-4 ceea ce indica clar ca este combatanta la titlu. De partea cealalta, fenicienii sunt pe locul 3 in campionat cu 5 victorii, 2 egaluri si o infrangere, cu un golaveraj 12-5, ceea ce arata ca ii sufla in ceafa echipei din capitala. Din punct de vedere fizic, sudistii au avea o zi in plus de odihna, dar petrecuta pe drumul de intoarcere de la Dortmund, in timp ce parizienii au jucat miercuri meciul cu vicecampioana Portugaliei. In confruntarile dintre cele 2 echipe, in 82 de intalniri (68 in Ligue 1), OM are 32 de victorii (22 ca echipa gazda) si 105 goluri (dintre care 57pe teren propriu).
Legat de El Clasico al Frantei, fostul fundas al celor 2 echipe, Gabriel Heinze spune: “De cele mai multe ori, echipa cu cel mai mare buget are sansele cele mai mari sa castige campionatul, dar situatia in El Clasico este diferita intrucat aceasta partida se joaca cu inima”.

Jeremy Morel (fundas stanga), care a fost accidentat la genunchiul drept, a revenit la antrenamentele echipei si se antreneaza déjà de cateva zile in acelasi ritm cu echipa, insa ramane incert pentru acest meci. Atacantul Andre-Pierre Gignac va reveni dupa accidentarea la un deget de la picior. Antrenorul Elie Baup (26 de victorii in 46 de meciuri - 56.5% ) este pe locul 4 intr-un top al eficientei managerilor lui OM care au cel putin 30 meciuri pe banca. El este depasit doar Lucien Leduc(60,4%), Raymond Goethals (59,7%) si Eric Gerets (56,7%). Din punct de vedere financiar, lucrurile la OM stau din ce in ce mai bine, dupa ce clubul a reusit vineri sa isi prelungeasca parteneriatul cu Intersport. Sponsorul clubului de 5 ani , Intersport, va continua sa apara pe tricourile fenicienilor.

Blaise Matuidi spune despre meci:”Este o intalnire foarte importanta pentru toti jucatori. Sa disputi o astfel de partida este ca un stimul. Eu am crescut la Paris, deci pentru mine o sa fie o senzatie si mai speciala”. Zlatan crede ca PSG va juca cu incredere dupa victoria cu Benfica si ca va fi un meci interesant pentru suporteri pe care spera ca echipa sa sa il castige. Thiago Silva (accidentat la tendon) aseamana partida cu cea disputata impotriva lui AS Monaco si ca o noua victorie va aduce un nou plus in ceea ce priveste increderea. Antrenorul Laurent Blanc spune despre meci ca va fi unul de un nivel foarte inalt si ca meciul este important atat pentru jucatori si antrenori cat si pentru suporteri date fiind rivalitatea si mentalitatea diferita a acestora. Este de amintit ca intotdeauna cand cele 2 echipe s-au intalnit, s-a lasat cu arestari si batai intre fani.
Anul trecut, niciuna din echipe nu a putut sa isi aduca suporterii in meciul din deplasare dupa cele 2 cluburi au decis ca este solutia potrivita pentru a mai calma spiritele. Tot fostul antrenor al nationalei spune ca se asteapta sa atmosfera sa fie complicata si ca se asteapta ca gazdele sa ii atace in valuri inca din start.

Situatia nu este pe roze la echipa din capitala. Jeremy Menez care se astepta sa intre in a 2-a repriza cu Benfica,(lucru care nu s-a intamplat, a intrat Lucas Moura) a plecat imediat dupa meci la domiciliul sau, in loc sa continue cu echipa. Situatia nu este noua, dupa ce Menez a reactionat in acelasi mod si sezonul trecut de Champions League cu Valencia. Atunci, internationalul francez si-a cerut scuze staff-ului lui Carlo Ancelotti. De aceasta data, el a fost lasat in afara lotului, urmand ca el sa fie sanctionat sportiv.

Lotul lui OM: Mandanda, Samba - Fanni, Mendes, Diawara, Nkoulou, Mendy - Cheyrou, Imbula, Romao, Valbuena, Thauvin, Lemina - J. Ayew, A. Aeyw, Gignac, Khalifa, Payet.

Lotul lui PSG: Alex, Camara, Cavani, Digne, Douchez, Ibrahimovic, Jallet, Lavezzi, Lucas, Marquinhos, Matuidi, Maxwell, Motta, Ongenda, Pastore, Rabiot, Sirigu, Van der Wiel, Verratti.
Arbitrul va fi Clement Turpin si va fi asistat la tuse de Laurent Stien si de Nicolas Danos. Centralul nu a mai arbitrat niciuna din cele 2 echipe in acest sezon. Sezonul trecut, cu el la centru, OM a reusit un 0-0 in deplasare la Lyon, iar PSG un 1-1 in deplasare la Montpellier.

La william hill, cota pentru peste 2 goluri asiatic este 1.525, iar cota ca nu marcheaza ambele este 1.83.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii