Duel pentru Champions League in EVERTON – TOTTENHAM


Duminica, 3 noiembrie 2013, de la ora 15:30 incepe un meci interesant pe Goodison Park, intre echipa gazda, Everton si londonezii de la Tottenham. De observat ca ambele echipe trec printr-o forma excelenta, chiar daca au avut si meciuri in care s-au mai chinuit. Forma echipei este scoasa in evidenta mai ales de noi atacanti, Romelu Lukaku ( 5 goluri) si de Roberto Soldado (4 goluri). Pe teren propriu, Everton este puternica lucru demonstrat de invincibilitatea din acest sezon avand 3 victorii si 1 egal (0-0 cu WBA, 1-0 cu Chelsea, 3-2 cu Newcastle, 2-1 cu Hull). De partea cealalta, Tottenham a strans si ea 3 victorii din 4 posibile in deplasare (1-0 la Crystal Palace, 1-0 la Cardiff, 2-0 la Aston Villa), singurul pas gresit fiind infrangerea de pe Emirates 1-0.


Steven Pienaar a egalat in meciul din anul trecut. Va avea impact si in meciul de azi?

Oaspetii nu au invins in ultimele 7 intalniri in campionat pe Goodison, ba mai mult au fost invinsi in ultimele 3 deplasari pe acest stadion. Ultimul meci disputat cu Everton gazda s-a incheiat cu scorul de 2-1, golurile fiind inscrise de Clint Dempsey, pentru ca in ultimele minute ale meciului Steven Pienaar si Nikica Jelavic sa intoarca soarta jocului. Ambele echipe au castigat precedentele 2 meciuri din campionat, insa Spurs se poate “lauda” ca nu a primit niciun gol in ultimele 5 meciuri in toate competitiile. In campionat, Tottenham au primit doar un gol in deplasarile de pana
acum, si anume, pe Emirates, in infrangerea 1-0 de la Arsenal.

La Everton va reveni John Heitinga, in timp ce Antolin Alcaraz si Darren Gibson sunt absenti, ultimul pe o perioada mai lunga. Si noul atacant al caramelelor, Arouna Kone va lipsi ca urmare a unei accidentari la genunchi. Despre ultimul, antrenorul Roberto Martinez spune accidentarea este ingrijoratoare, avand in vedere ca jucatorul nu se “vaicareste” la orice durere, insa de aceasta data, problema trebuie rezolvata de la radacini. Si portughezul Andre Villas-Boas are absentii lui: Nacer Chadli (accidentare la coapsa), Danny Rose (deget de la picior), Younes Kaboul (aductori), Etienne Capoue (glezna) si Emmanuel Adebayor (care nu este in vederile antrenorului). Incert este si Kyle Naughton, care s-a accidentat la coapsa in meciul din Cupa Ligii de la mijlocul saptamanii.

Roberto Martinez a mentionat in aceasta saptamana ca nu ia in considerare o eventuala vanzare a lui Leighton Baines pentru a-si mari bugetul de transferuri. Desi internationalul englez a fost toata vara tinta noului antrenor al lui Manchester United, David Moyes, acesta nu a parasit clubul, insa interesul diavolilor pentru jucator nu a disparut si se zvoneste ca nu va disparea atat timp cat fundasul nu si-a prelungit contractul cu caramelele. Antrenorul spaniol completeaza: “Ne gasim intr-o perioada in care trebuie sa ne concentram la meciuri si sa dam maximum pentru a vedea cat de bun poate sa fie acest sezon. In consecinta, stabilitatea este importanta.” Antrenorul a acceptat idea ca pana nu va semna prelungirea, zvonurile despre o eventuala plecare a fundasului nu vor inceta, ba chiar se asteapta ca astfel de zvonuri sa se inmulteasca mai ales cele privitoare la Ross Barkley si James McCarthy, jucatori tinta pentru toate cluburile in viziunea sa.

Despre oaspeti, antrenorul gazdelor spune ca au printre cele mai bune loturi din campionat si spune ca achizitonarea a 7 jucatori in loc de unul este o idée buna pe termen lung. Echipa este mult mai omogena in acest moment si nu mai trebuie sa se bazeze pe dinamica contraatacurilor lui Gareth Bale.

Primul XI al celor 2 echipe este:


Meciul este arbitrat de Kevin Friend, care va fi asistat de pe margine de Gary Beswick si John Flynn. Ultima data cand a arbitrat caramelele, arbitrul nu le-a purtat noroc, acestea pierzand 0-3 cu Wigan in Cupa Angliei. Insa pentru oaspeti este altfel, arbitrandu-i in deplasarea de la Stoke sezonul trecut meci incheiat cu victoria 2-1 a lui Spurs.

Cota pentru over 2.5 este 2.00, iar pentru X2 este 1.57.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii