Everton – Liverpool in prologul etapei a 12-a in Premier League


Sambata, 23 noiembrie, de la 14:45 se desfasoara derby-ul orasului Liverpool intre Everton si FC Liverpool. Meciul pune in fata pe Liverpool, care pare ca are un sezon mult mai bun decat precedentele, in care a fost o dezamagire si Everton, care isi cauta an de an acelasi scop: clasarea pentru o cupa europeana.

Cu un nou antrenor la carma, Roberto Martinez (venit de la retrogradata Wigan), Everton pare o echipa destul de dificil de invins, mai ales pe teren propriu, unde in ultimele 5 partide are 3 victorii si 2 egaluri (dintre care ies in evident egalul cu Tottenham 0-0 si victoria cu Chelsea 1-0). De cealalta parte, cormoranii nu sunt la fel de solizi ca pe teren propriu, in ultimele 5 deplasari inregistrand 2 victorii, 2 egaluri si o infrangere (la Arsenal).

Luis Suarez s-a bucurat ca un copil la ultimul gol inscris pe Goodison Park. Va marca el si de aceasta data?

Desi este o echipa care pierde greu, Everton inscrie destul de greu, ultimele sale 2 meciuri incheiandu-se 0-0. Cu toate astea, albastrii incearca sa isi extinda seria de 4 meciuri fara infrangere. In schimb, Liverpool este destul de prolifica in ofensiva, Sturridge fiind decisiv in primele meciuri ale sezonului, iar de la revenirea lui Suarez, Liverpool nu a inscris decat in infrangerea 2-0 suferita pe Emirates. Daca in inceputul sezonului, Liverpool a fost adevarata surpriza, aceasta incepe usor–usor sa mai dea rateuri, mai ales in deplasare. Ultimul meci disputat pe Goodison Park s-a incheiat cu scorul de 2-2, toate golurile fiind inscrise in prima repriza. Pentru Liverpool a inscris Luis Suarez, dupa ce a benificiat de autogolul lui Leighton Baines. In a 2-a jumatate a primei reprize, caramelele si-au revenit prin reusitele lui Leon Osman si
Steven Naismith.

Antrenorul celor de la Everton, Roberto Martinez spune ca : “Sunt incantat sa pregatesc primul derby Merseyside. Cand adaugi toate conotatiile unui derby cu importanta punctelor puse in joc, meciul va fi cat se poate de bun.”
Everton aduce suflu nou in aparare prin revenirea fundasului Tony Hibbert dupa accindentarea la gamba, in timp ce Antolin Alcaraz este aproape de a se recupera complet dupa accidenarea la coapse. Accidentati pe lunga durata si cu nicio sanse sa evolueze in aceasta partida sunt Darron Gibson si Arouna Kone, ambii cu probleme la genunchi. Ultima infrangere suferita de Liverpool pe Goodison s-a petrecut in 2010, cand caramelele au invins cu 2-0 prin golurile lui Tim Cahill si Mikel Arteta.

Liverpool are si ea jucatori indisponibili pentru acest meci: fundasul Luis Enrique se pregateste de operatie la genunchi, in timp ce Iago Aspas (coapsa) si Sebastian Coates (genunchi) nu au sanse de a juca. Chiar si in aceste conditii, este evidenta puterea ofensiva, ambii atacanti titular, Sturridge si Suarez avand cate 8 goluri fiecare pana in aceasta etapa. La caramele, in ofensiva Lukaku este revelatia, desi Everton nu este o echipa care exceleaza in atac. Antrenorul Brendan Rodgers crede ca meciul dintre cele 2 echipe va fi intens, deoarece ambele echipe isi bazeaza jocul pe o posesie prelungita.
Primul XI este urmatorul:


Arbitrul va fi Phil Dowd. In acest sezon a fluierat in 9 meciuri in care a acordat 32 de galbene, insa niciun rosu. Acesta are o medie de 3.6 galbene/meci.
Sub 3 goluri Asiatic are cota 1,55, in timp ce gol Luis Suarez are cota 2,37. Desi uruguayanul este clar mai eficient pe Anfield, probabil ca si de aceasta data va iesi in evidenta.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii