Manchester United - West Ham ( 17:00, live pe Eurosport)



Manchester United - West Ham

Diavolii incearca sa obtina a 4-a victorie la rand in toate competiile, dupa 1-0 cu Shaktar in Champions League, 3-0 la Aston Villa si 2-0 la Stoke in Cupa Ligii.
De partea cealalta, ciocanarii au reusit miercuri in Cupa Ligii prima victorie in 5 jocuri in toate competitiile. United este deceptia acestei jumatati de campionat, ocupand locul 8, la 10 puncte distanta de primul loc, ocupat de Arsenal.

In acest meci, gazdele vor da totul avand in vedere ca au pierdut ultimele 2 meciuri pe Old Trafford cu scorul de 1-0 (cu Everton si Newcastle). Moyes a reusit "sa scrie istorie", dupa "aceasta performanta" care nu se mai repetase de 11 ani. Cu toate astea, scotianul poate "si mai mult", 3 infrangeri pe teren propriu, lucru care nu s-a mai petrecut din 1979. Nici oaspetii nu stau prea bine fiind la doar un punct deasupra primului loc retrogradabil, iar in ultimele 3 jocuri in deplasare nu au strans niciun punct. Ultimul meci disputant pe Old Trafford, in campionat intre cele 2 echipe s-a incheiat cu scorul de 1-0, prin golul inscris de Van Persie in primul minut.

Ambele echipe s-au calificat in semifinalele Cupei Ligii, care se desfasoara in dubla mansa: West Ham va juca cu Manchester City, in timp ce United va intalni pe
Sunderland. Atat mansele tur cat si cele retur se vor desfasura in luna ianuarie, o finala intre cele 2 echipe din Manchester fiind foarte probabila.
Maroune Fellaini va lipsi in acest meci si se pare ca pe langa durerile interminabile la spate, va mai fi necesara si o operatie la incheietura maini, dupa ce analizele au scos la iveala si o astfel de problema. Interventia l-ar tine pe belgian 6 saptamani in afara gazonului.

Patrice Evra este de parere ca echipa nu rezista momentan presiunii cand evolueaza pe teren propriu."Dupa ce am pierdut meciul cu Everton, nu am intrat determinati in meciul cu Newcastle si acest lucru s-a vazut. Daca fanii vor sa ne critice, probabil ca meritam acest lucru fiindca atunci cand joci la un club ca Manchester United, trebuie sa faci fata jocului sub presiune". Despre locul din campionat, francezul adauga:"Nu ma uit la clasament. Nu vreau sa ma uit la viitor. Ma uit la prezent, iar urmatorul meci este cel cu West Ham. Sezonul trecut, castigam meciuri de acest nivel, insa in acest sezon avem mai multe probleme, cand jucam pe Old Trafford. De aceea, trebuie sa jucam mai curajos, trebuie sa respectam tricoul cu emblema lui Manchester United!"
Increzator, Matt Jarvis, aripa lui West Ham declara ca nu gaseste niciun motiv pentru care echipa lui sa nu obtina niciun punct pe Old Trafford. "Am vazut in acest sezon echipe care au mers acolo si au scos puncte. De ce nu am putea si noi?"

La gazde lipsesc Robin Van Persie (coapsa), Michael Carrick (calcaiul lui Ahile), Luis Nani (coapsa), Marouane Fellaini (dureri la spate). Wayne Rooney este si el incert.
La oaspeti absenteaza mai multi jucatori accidentati: Andy Carroll (calcai), Mladen Petric (gamba), Stewart Downing (gamba), Winston Reid (glezna), in timp ce Kevin Nolan este suspendat (a 2-a etapa din 3 primate), iar James Tomkins este incert.


XI probabil al celor 2 echipe este:
Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Evra, Ferdinand, Evans, Rafael - Jones, Cleverley - Young, Rooney, Valencia - Welbeck;
West Ham United (4-3-3): Jaaskelainen - McCartney, Collins, Tomkins, O`Brien - Collison, Taylor, Noble - Jarvis, Maiga, Diame.

Peste 2,5 are cota 1,675 la william hill, iar 1 pauza are cota 1,80.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii