Premier League etapa a 16-a




Manchester City - Arsenal 14:45
Ambele echipe disputa acest meci dupa ce au jucat la mijlocul saptamanii in deplasare in Champions League. Daca City a reusit surpriza, invingand la Munchen, Arsenal a lasat-o mai moale la Napoli, si a pierdut 2-0, exact cat i-a fost necesar pentru a se califica mai departe (o infrangere cu 3-0 eliminand-o din competitie). Meciul pune fata in fata, cea mai buna ofensiva (City) cu cea mai buna defensiva (Arsenal).
Arsenal este lider, chiar daca pierde in aceasta partida, deoarece are 5 puncte avans fata de locul 2, ocupat de Liverpool. Ultimul meci pe Etihad (in campionat) s-a terminat 1-1, golurile fiind inscrise paradoxal de Lescott si Koscielny.


De la gazde lipsesc Nastasic (9 aparitii si un gol) si Richards (2 meciuri). La oaspeti, infirmeria este mai ocupata: Podolski (2 aparitii si 2 goluri, nu are forma fizica 100%, posibil sa revina weekend-ul urmator),Oxlade-Chamberlain, Sanogo si Diaby (ultimii 3 neavand un rol important in acest sezon). Cetatenii sunt neinvinsi acasa, in timp ce Arsenal e destul de constanta si in deplasare, cu toate ca 5 din cele 10 puncte pierdute le are in
deplasare (1-0 la United si un 1-1 la WBA).
Arsenal a inscris in toate deplasarile intre 1 si 3 goluri, cu exceptia meciului de la United. In schimb, City exceleaza acasa marcand in ultimele 5 meciuri ca gazda cel putin 3 goluri (chiar daca printre adversari s-au regasit United, Everton sau Tottenham). Ambele echipe sa inscrie au cota 1,57. X2 are cota 2,05 si merita incercat.

Cardiff - West Browich Albion 17:00
Niciuna din cele 2 echipe nu este in forma, dovada fiind rezultatele. Nicio victorie pentru cele 2 echipe in ultimele 5 etape. Cardiff incepe o serie de 3 meciuri pe teren propriu in 4 etape, in care trebuie sa obtina cat mai multe puncte pentru a se distanta de grupul echipelor care retrogradeaza, care se afla momentan la doar un punct in spatele ei. WBA se afla cam in aceeasi situatie, avand doar cu un punct mai mult
decat gazdele. Cardiff se poate baza pe toti jucatorii, in timp ce oaspetii pot miza pe Foster, iar Anichebe si Anelka sunt incerti. Problema celor 2 echipe este in defensiva, unde se pare ca niciuna nu se poate gandi la omogenitate. Sub 2,5 are cota 1,775, iar sub 3 asiatic are 1,425.

Chelsea - Crystal Palace 17:00
Nu se pune problema favoritei in acest meci, gazdele fiind multe clase peste vizitatori. Pentru Crystal Palace nu pot evolua: Hunt, Murray, Thomas si Guedioura, care nu au avut un impact major asupra echipei. Incert este si Moxey, fundas care a disputat toate partidele in acest sezon in Premier League.Singurul absent important al albastrilor pentru aceasta partida este fundasul Gary Cahill (10 prezente si un gol).
Sub 4 Asiatic are cota 1.35, iar Crystal Palace cu handicap +2,5 are cota 1,525.

Everton - Fulham 17:00
Ambele echipe au destui jucatori absenti. La gazde, Darron Gibson si Arouna Kone sunt pe durata indelungata, nereusind sa aiba un impact asupra jocului echipei, in timp ce mijlocasul James McCarthy (12 prezente) este suspendat, iar fundasul Leighton Baines este out pana la sfarsitul anului. La oaspeti, dupa schimbarea antrenorului Martin Jol cu secundul Rene Meuleusteen, Fulham a obtinut prima victorie dupa 7 infrangeri in toate competitiile (2-0 cu Aston Villa). Cu toate acestea, echipa are multi accidentati, Rodallega si Hangeland fiind cei mai importanti. Desi la gazde joaca Lukaku, probabil ca in acest meci nu se vor inscrie multe goluri. Sub 3 Asiatic are cota 1,975.

Newcastle - Southampton 17:00
Un meci interesant intre 2 echipe care sunt printre surprizele campionatului. Daca sfintii au pornit foarte bine, si acum au mai redus turatia, reusind decat un egal in ultimele 4 etape, cotofenele au 5 victorii in ultimele 6 meciuri (printre adversari numarandu-se si Chelsea, Tottenham si Manchester United). Accidentat pentru gazde este Ryan Taylor (pentru restul sezonului), Debuchy (14 prezente si un gol), fiind incert pentru acest meci. La oaspeti, infirmeria este plina: Boruc, Wanyama, Do Prado, Clyne, Davis si Fox neavand nicio sansa se evolueze in meciul de azi. Incert este si Schneiderlin. Partida de pe St. James Park s-a incheiat anul trecut cu scorul de 4-2. 1x are cota 1,40, iar Newcastle cu handicap 0 are cota 1,725.

West Ham - Sunderland 17:00
O partida intre locul 17 si locul 20 dupa 15 etape de campionat in Anglia, nu are cum sa fie decat plina de tensiune, ambele echipe cautand sa obtina cele 3 puncte. Marea problema pentru gazde este numarul mare de accidentati: Stewart Downing (mijlocas, 13 meciuri), Winston Reid (fundas, 10 prezente si 1 gol), Mladen Petric (atacant, 3 prezente), Vaz Te (atacant, 7 partide si 2 goluri), Andy Carroll (atacant, nu a jucat in acest sezon), iar mijlocasul Kevin Nolan este suspendat ( aceasta fiind prima din cele 3 etape de suspendare pe care trebuie sa le ispaseasca). Incerti sunt: Demel, Tomkins si Collins. La oaspeti lipsesc doar portarul Westwood si fundasul Cuellar. In aceste conditii, gazdele vor incerca sa nu piarda tocmai cu o contracandidata la retrogradare. Peste 1,5 are cota 1,325, iar Sundeland cu handicap Asiatic +1 are cota 1,425.

Hull - Stoke 19:30
Meci intre 2 echipe vecine in clasament: gazdele locul 12, iar oaspetii locul 13. Cu toata aceastea, ele sunt doar la 5, respectiv 4 puncte de grupul echipelor retrogradate. La gazde lipsesc atacantul Aluko si mijlcasul Quinn, in timp ce la oaspeti absenteaza portarul Begovic si fundasul Huth. Pentru Stoke lipseste si atacantul Walters care este suspendat, iar Etherington si Adam sunt incerti.
Peste 2 Asiatic are cota 1,975, in timp ce peste 3,5 cartonase galbene are cota 1,83, ambele echipe avand un joc destul de fizic.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii