Manchester United - Tottenham, derbyul primei zile din 2014



Epilogul etapei 20 din Premier League se desfasoara pe Old Trafford de la 19:30. In prima etapa din retur se vor intalni United si Spurs. Gazdele vin dupa 4 victorii consecutive, insa nu au urcat decat pe locul 6 in Premier League, in timp ce oaspetii inca incearca sa se regaseasca sub bagheta noului manager, Tim Sherwood. Astfel, Spurs au obtinut 7 puncte in 3 partide de campionat de la departarea lui Andre Villas-Boas.
Ultimul meci jucat in Manchester intre cele 2 echipe s-a incheiat cu victoria londonezilor scor 3-2 [goluri: Nani, Kagawa/ Evans (autogol),Bale si Dempsey]. In tur meciul s-a incheiat 2-2, golurile fiind marcate de Walker si Sandro (sut excelent de la cel putin 30 metri), respective Rooney (de 2 ori).

Pe teren propriu in ultimele 5 meciuri, United are 3 victorii si 2 infrangeri, in timp ce Tottenham in deplasare are 3 victorii si un egal in acelasi interval.
In ultimele 7 meciuri acasa impotriva echipelor din prima jumatatea a clasamentului United a castigat atat la pauza cat si la final. Victoria de anul trecut de pe Old Trafford a oaspetilor este prima in 21 partide disputate. Tottenham a primit gol prima in ultimele 4 jocuri desfasurate in deplasare. United a inregistrat sub 2,5 goluri in ultimele 4 jocuri acasa impotriva echipelor din prima jumatate a clasamentului.
Despre situatia celor 2 jucatori cheie ai lui United (Rooney si Van Persie), managerul David Moyes a spus:
"Robin a inceput sa faca niste antrenamente usoare, dar s-ar putea sa fie prea devreme ca el sa revina pe gazon. Nu I-am avut prea des impreuna pe teren, astfel ca suntem nerabdatori ca ei sa isi revina fizic pentru a reface parteneriatul dintre cei doi." Rooney nu s-a antrenat in ziua de marti, iar testele fizice din ziua meciului vor fi relevante si pentru starea lui.

Plusuri
Antonio Valencia revine in echipa dupa ce a ispasit etapa de suspendare, ca urmare a cartonasului rosu primit la Hull. La oaspeti revine Kyle Walker dupa etapa de suspendare, ca urmare a "colectionarii" a 5 cartonase galbene, iar Emmanuel Adebayor si Roberto Soldado vor face iar pereche in atac. Danny Welbeck a marcat 4 goluri in ultimele 4 partide in campionat ale lui United.

Minusuri
Vor lipsi: Rafael Da Silva, Federico Macheda, Phil Jones, Luis Nani, Marouane Fellaini, Wayne Rooney (incert, va juca daca trece ultimele teste fizice inainte de meci, a absentat in ultimul meci de la Norwich), Robin Van Persie (incert, s-a intors la antrenamente, insa nu se stie daca Moyes va risca sa il introduca in primul XI) / Paulinho, Jan Verthonghen, Younes Kaboul, Sandro, Harry Kane, Andros Townsend, Jermain Defoe (incert).

Arbitrul va fi Howard Webb, iar acesta va fi asistat de Michael Mullarkey si Darren Cann. Webb este cunoscut ca fiind un arbitru care o favorizeaza pe United, mai ales in situatiile in care aceasta se afla in situatii dificile. Cu toate aceastea, atat Manchester (4-1 la Manchester City) cat si Tottenham (6-0 pe Etihad Stadium in fata cetatenilor) au pierdut cand au fost fluierate de arbitrul din Rotherham.

2.05 este cota pentru victoria lui Manchester United in a 2-a repriza, in timp ce 1 pauza/1 final are cota 2.75 la william hill.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii