Merseyside Derby in etapa a 23-a in Premier League




Lukaku a fost eroul partidei din tur, reusind o dubla. Va inscrie el si de aceasta data? Un gol inscris de atacantul belgian are cota 3.

Cel mai important meci al zilei de marti din etapa a 23-a din Premier League se desfasoara de la ora 22:00 pe Anfield, intre Liverpool si concitadina Everton. Liverpool se afla pe locul 4 la doar 8 puncte de Arsenal, desi in ultimele 5 etape au pierdut de 2 ori in deplasare (la Manchester City si la Chelsea) si au facut un egal acasa (cu Aston Villa). Everton se afla pe locul 6 la 9 puncte de tunari si la doar un punct in spatele marei rivale, insa in ultimele 5 etape au mai scazut ritmul excelent pe care l-au avut in prima jumatate de campionat. 2 egaluri in deplasare (Stoke si West Browich Albion) si o infrangere pe teren propriu de Boxing Day cu Sunderland au condus la aceasta situatie. In tur, pe Goodison Park, fanii s-au putut bucura de un meci cu multe goluri, scorul fiind 3-3, golurile fiind inscrise de Lukaku (dubla), Mirallas, respectiv Coutinho, Suarez si Sturridge. Ultimul meci pe Anfield intre cele 2 mari rivale s-a terminat cu scorul de 0-0.

Ambii jucatori vedeta ai celor 2 echipe (Romelu Lukaku si Luis Suarez) au dat randament atunci cand au intalnit rivala. Belgianul a reusit sa inscrie de 4 ori in cele 4 jocuri disputate impotriva cormoranilor, in timp ce varful din Uruguay a marcat in 3 din cele 4 derby-uri Merseyside. Tensiunea este cuvantul care descrie cel mai bine aceasta intalnire, nervii explodand foarte des. Nu degeaba aceasta este intalnirea cu cele mai multe cartonase rosii in epoca Premier League.
Mijlocasul gazdelor, Jordan Henderson, prefateaza partida si este de parere ca echipa sa dezvolta o mentalitate de castigatoare. "Cred ca psihicul nostru este intr-o continuare schimbare. Vrem sa castigam meciuri si astfel obtinem mentalitatea de invingator". Tot el confirma si noul obiectiv al echipei: un loc in top 4."Ar fi o realizare sa terminam in top 4. Totdeauna ne dorim sa ne imbunatatim pozitia in clasament si ce imbunatatire ar fi fata de sezonul trecut."

Brendan Rodgers, managerul lui Liverpool, crede ca numarul destul de ridicat al accidentatilor pentru ambele echipe poate conduce la o partida de o calitate mai slaba."Din pacate, niciuna din echipe nu va avea lotul complet".
Tim Howard, portarul lui Everton, spera ca echipa sa sa reuseasca aceeasi evolutie buna impotriva cormoranilor ca si impotriva altor echipe de top in acest sezon."Nu cred ca mergem acolo tematori. Dar, este un loc dificil de jucat, nu pentru ca este un derby, ci pentru ca Liverpool joaca foarte bine. Impactul psihologic pe care ni l-a dat victoria de pe Old Trafford ne ajuta, deoarece ne da incredere ca daca tragem tare in fiecare zi, succesul nu este imposibil".
Caramelele au primit un boost la incredere dupa ce Leighton Baines a semnat prelungirea contractului pe o perioada de 4 sezoane.

In ultimele 14 derby-uri Merseyside, gazdele au invins de 6 ori si au pierdut doar o singura data.
Cormoranii au inscris primii in ultimele 3 jocuri in care au intalnit echipe din Top 6. Caramelele nu au castigat niciodata in ultimele 13 partide pe Anfield. In ultimele 4 jocuri in deplasare ale lui Everton, ambele echipe au marcat. 64% din golurile lui Liverpool au fost inscrise in prima repriza, fiind prima echipa in acest top. 29% din golurile primite de cormorani au fost reusite din lovituri de cap, acestia fiind lideri si la acest capitol.

Vor lipsi pentru Liverpool: Jose Enrique, Lucas Leiva, Dani Agger, in timp ce Joe Allen si Mamadou Sakho sunt incerti. Pentru Everton vor absenta: Bryan Oviedo (care si-a fracturat picioarul la partida din Cupa Angliei cu Stevenage), Darron Gibson, Arouna Kone, iar Ross Barkley, Seamus Coleman, Antolin Alcaraz, Steven Pienaar si Sylvain Distin. Pe banca sunt sanse sa se gaseasca si Lacina Traore (imprumutat de la AS Monaco).
Partida va fi condusa de Martin Atkinson.

Desi Liverpool are cel putin 3 goluri marcate in 4 din ultimele 5 jocuri pe teren propriu, iar oaspetii au inregistrat in 4 din ultimele 5 meciuri ale lor in deplasare GG, cred ca merita incercat un sub 3 goluri asiatic (cota 1,77 la william hill) fiindca lipsesc numerosi jucatori, iar tensiunea isi va spune cuvantul.
Intrucat un astfel de derby sta sub semnul echilibrului, X pauza merge si el incercat la o cota de 2,40 la aceeasi casa de pariuri online.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii