Manchester City - Chelsea



Negredo este bestie pe Etihad, inscriind de 16 ori in ultimele 13 jocuri pe teren propriu in toate competitiile.

Epilogul etapei a 24-a se joaca luni de la ora 22:00 pe Etihad Stadium intre Manchester City si Chelsea, un meci care ar trebui sa fie placut ochiului. Cele 2 echipe se vor intalni iar pe acelasi stadion in optimile Cupei Angliei pe 15 februarie. Cetatenii sunt primii in campionat, iar capitolul la care exceleaza este cel ofensiv, ei marcand pana in aceasta etapa 68 de goluri, la mare distanta de al 2-lea atac (Liverpool - 57 de goluri). In schimb, oaspetii au cea mai buna defensiva, cu doar 20 goluri primite, ceva specific echipelor antrenate de Jose Mourinho.

Manchester City este invincibila acasa, avand 11 victori din 11 posibile in campionat, cel mai des victoria fiind conturata inca de la pauza (9 din 11 jocuri pe Etihad fiind 1pauza/1final). Chelsea este destul de solida in deplasare, insa mai rateaza sansa de a se tine "scai" dupa rivala din aceasta partida, in ultimele 5 deplasari avand 3 victorii, un egal (0-0 la Arsenal) si o infrangere (3-2 la Stoke). In partida din tur Chelsea a invins cu scorul de 2-1, golul victoriei fiind inscris de Fernando Torres in minutul 90, dupa ce Andre Schurrle deschidea scorul in minutul pe 33, iar Sergio Aguero egalase in minutul 49.

Chelsea a pierdut ultimele 4 vizite pe Etihad in campionat, dar in ciuda acestui fapt, londonezii sunt echipa cu cele mai multe victorii pe stadionul cetatenilor in era Premier League - 10.
In ultimele 5 partide pe care City le-a jucat pe teren propriu impotriva echipelor din Top 6, ambele echipe au inscris. Gazdele sunt neinvinse in ultimele 6 jocuri jucate in campionat intr-o zi de luni (5 victorii si un egal), dar ultima echipa care i-a invins intr-o luni este chiar Chelsea. 5 din ultimele 8 jocuri ale londonezilor disputate in ziua de luni s-au incheiat cu rezultatul de egalitate.
Gazdele au inregistrat egalitate la pauza in ultimele 5 partide directe pe Etihad impotriva lui Chelsea. City incepe meciul bine, inscriind prima in ultimele 5 jocuri. Cetatenii si-au depasit recordul de victorii consecutive (7, in campionatul 2011-2012, cand au fost campioni), in acest moment avand 8.

In stilul sau caracteristic, managerul lui Chelsea, Jose Mourinho a atins coarda sensibila a lui Manchester City: "Au castigat titlul si au castigat si cateva cupe. Numai in Europa nu au realizat nimic. Obiectiv vorbind au jucat prost in Champions League si nici in Europa League nu a fost mai bine. Ca sa fii castigator trebuie sa stii regulile". Portughezul face aluzie la faptul ca Manuel Pellegrini nu a stiut ca un gol in plus la victoria de la Munchen ar fi condus la castigarea grupei in Champions League, si implicit la intalnirea unei echipe mai slab cotate in optimile competitiei.


Vor lipsi la gazde: Garcia (accidentat), Nasri (accidentat la genunchi), Aguero (accidentat la coapsa), iar pentru oaspeti vor absenta: Torres (accidentat la genunchi), Van Ginkel (accidentat la genunchi).
Incert este Mohamed Salah (nepus la punct cu forma fizica in urma transferului de la FC Basel).

Primul 11 probabil al celor 2 echipe este:
Manchester City (4-4-2): Hart - Kolarov, Demichelis, Kompany, Zabaleta - Silva, Fernandinho, Toure, Navas - Negredo, Dzeko
Chelsea (4-2-3-1): Cech - Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic - Lampard, Matic - Hazard, Oscar, Ramires - Eto`o

Rezervele vor fi alese din:
Manchester City: Pantilimon, Nastasic, Clichy, Richards, Jovetic, Lescott, Rodwell, Boyata, Milner
Chelsea: Schwarzer, Hilário, Kalas, Cole, Ake, David Luiz, Mikel, Salah, Willian, Ba, Schürrle

Peste 2,5 goluri are cota 1,77 la william hill, iar 1 sau 2 la pauza are cota 1,57.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii