Augsburg - Schalke 04, un meci cu tendinte europene



Andre Hahn este jucatorul relevatie al lui Augsburg in acest sezon, iar consecinta a fost convocarea la nationala pentru meciul cu Chile. Un gol marcat de jucatorul originar din Otterndorf are cota 3,60.

Vineri seara de la ora 21:30 se da startul in etapa a 25-a in Bundesliga. Primul meci al etapei este cel dintre Augsburg (locul 6) si Schalke 04 (locul 4). Daca Augsburg este o surpriza, fiind pentru a 2-a oara in instoria sa, cand la sfarsitul unei etape se afla pe locul 6 (performanta obtinuta in urma parcursului relativ recent: 7 victorii, 4 egaluri si o singura infrangere), Schalke 04 a avut tot timpul (cel putin in ultimii ani) pretentii la cupe europene. Partida din tur s-a incheiat cu scorul de 4-1, golurile fiind reusite de Kevin Prince-Boateng, Adam Szalai (de 2 ori) si Max Meyer, dupa ce Sascha Molders deschisese scorul pentru oaspeti. Ultima partida disputata pe SGL Arena s-a incheiat cu remiza, 0-0. Schalke nu a reusit sa ii invinga niciodata in deplasare, in campionat, pe Augsburg. Gazdele se pot lauda ca au obtinut punct in fiecare din cele 2 meciuri acasa jucate cu Schalke.

Augsburg joaca spectaculos, in ultimele 6 partide disputate impotriva echipelor din top 6, inscriindu-se cel putin 3 goluri.
O alta statistica ne arata ca gazdele au
inregistrat acelasi numar de goluri in fiecare repriza din ultimele 5 meciuri impotriva echipelor din top 6. Augsburg a primit gol in ultimele 9 partide de Bundesliga si ar putea sa isi egaleze recordul negativ, daca primeste gol de la Schalke 04 (10 jocuri consecutive intre Octombrie 2012 si Ianuarie 2013). Augsburg a primit prima gol in ultimele 3 partide de campionat, semn ca bavarezii intra greu in meci. Doar Bayern (27 puncte) si Schalke 04 (20) au obtinut mai multe puncte in ultimele 9 jocuri de campioant decat Augsburg (18).
Minerii au pierdut o singura partida din ultimele 9 meciuri (6 victorii si 2 egaluri),in aceasta perioada reusind sa recupereze 13 puncte fata de Bayer Leverkusen.

Vedeta gazdelor este Andre Hahn. Acesta a avut 2 pase decisive in ultima partida de campionat, in weekendul trecut cu Borussia Moenchengladbach, iar pana in acest moment al sezonului, a fost implicat in cele mai multe faze din care s-a marcat (10 goluri si 5 pase decisive). Niciun jucator de la Augsburg nu a inscris mai mult de 10 goluri intr-un sezon. Doar Mario Mandzukic (6 goluri si 4 pase decisive) a fost implicat in mai multe faze ce s-au terminat cu gol decat Hahn in anul 2014 (4 goluri si 5 pase decisive) - atacantul lui Bayern fiind singurul jucator care a inscris mai multe goluri in acest an caledaristic decat Huntelaar (5 goluri, ca si Josip Drmic de la Nurnberg si Thomas Muller - Bayern Munchen). Prefand meciul, Andre Hahn a mentionat ca, desi echipa sa se afla pe un loc de cupe europene, obiectivul echipei a fost supravietuirea in prima liga. Mijlocasul Jan Moravek confirma si el ca echipa nu si-a stabilit noi tinte si ca fiecare dintre jucatori se bucura de fotbal, dar isi doresc sa continue forma din ultima vreme. Tot mijlocasul ceh priveste in spate la perioada petrecuta la echipa din bazinul Ruhr:"Schalke mi-a deschis usa spre Bundesliga. Acolo am inscris si primul meu gol in prima liga germana. Perioada petrecuta la albastri nu a fost intotdeauna placuta, dar a fost prima mea experienta in afara tarii si am invatat multe din ea".

De partea cealalta, atacantul olandez Klaas-Jan Huntelaar a inscris al treilea sau hat-trick in weekendul trecut impotriva celor de la Hoffenheim si a inscris al 9-lea sau gol in 11 jocuri in toate competitiile.
Portarul de rezerva Mo Asif, mijlocasul Jan Moravek si atacantul Halil Altintop au fost toti jucatori ai lui Schalke 04 in sezoanele trecute. Schalke si-a reinnoit contractul cu producatorul de cremvusti Mühlen Gruppe. Acestia au inceput sponsorizarea clubului din bazinul Ruhr inca din anul 2001, iar in acest moment este unul dintre cei 6 sponsori principali ai clubului minier alaturi de Bet-at-home, Coca-Cola, Ergo, Tillman's and Volkswagen.
Marea absenta a minerilor in acest meci este fundasul stanga Christian Fuchs, care a suferit o operatie de menisc la genunchiul drept. De asemenea, Jefferson Farfan (8 goluri si 2 pase decisive in campionat) este indisponibil ca urmare a unei probleme la genunchi suferita in ultimul meci de campionat impotriva celor de la Hoffenheim. Peruvianul va reveni la antrenamente abia miercurea viitoare.
In aceasta saptamana, aripa lui Arsenal, Lukas Podolski a declarat pentru cotidianul Bild, ca Arsenal este interesata de orice jucator de top, dar ca in ciuda interesul aratat de tunari pentru Julian Draxler (Schalke 04), un eventual schimb intre cluburi care sa ii aiba ca protagonisi pe tanarul jucator si pe el nu a fost nicioadata o varianta care sa prinda contur.

Schalke 04 cu handicap Asiatic 0 are cota 2,10, in timp ce sub 4,5 cartonase galbene are cota 1,90 la william hill.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii