Gazdele urmaresc podiumul in Olympique de Marseille - OGC Nice



Andre Ayew este o adevarata amenintare pentru buturile celor de la Nice, inscriind impotriva lor 5 goluri. Un gol marcat oricand de fiul cel mare al lui Abedi Pele are cota 2,87.

Primul meci al etapei a 28-a din Ligue 1 se desfasoara vineri seara de la 21:30, pe Stade Velodrome, intre Olympique de Marseille si OGC Nice.
In ambele partide dintre cele 2 echipe din acest sezon, oaspetii din acest meci au invins. In partida din tur, disputata pe Allianz Riviera, "vulturasii" au castigat cu scorul de 1-0 prin golul lui Dario Cvitanich din minutul 40.
Partida din Cupa Frantei, disputata la Marseille, a fost un spectacol total, terminandu-se cu scorul de 4-5. Golurile au fost marcate Gignac (de 2 ori), Thauvin si Diawara pentru fenicieni, in timp ce pentru echipa lui Claude Puel au marcat Bosetti, Maupay, Bruels, Abriel (ex-OM), dar au profitat
si de autogolul lui Diawara din finalul primei reprize.

Doar gazdele par sa fie motivate pentru aceasta partida, cautand sa obtina un loc de Champions League care se gaseste la 6 puncte distanta.
Oaspetii ar fi multumiti si cu un punct scos, avand in vedere ca acest sezon este compromis din punct de vedere al situarii pe un loc de cupa europeana. Desi Nice se afla pe locul 16, ea este la 9 puncte de locul 18, primul loc retrogradabil, astfel ca singurul tel ramas ar fi obtinerea celor 40 de puncte ce asigura ramanerea in prima liga franceza.

In ultimele 21 de directe din campionat, disputate pe Velodrome, Marseille a pierdut o singura data, castigand de 18 ori. In ultimele 5 jocuri intre cele 2 echipe, jucate in orasul-port, Marseille a marcat prima. In ultimele 5 partide disputate acasa, cand a intalnit echipe din ultima treime de clasament, Marseille a invins.
Forma oaspetilor in deplasare este groaznica, avand in vedere ca au pierdut 9 din ultimele 10 deplasari in Ligue 1. Atacul pare sa fie o adevarata povara pentru Nice, aceasta nereusind sa inscrie in 13 jocuri in acest sezon. Si psihicul pare sa fie sub semnul intrebarii pentru "puii de vulturi", ei pierzand 14 din 15 meciuri in care au marcat primii.

Steve Mandanda va intra pentru a 142-a oara consecutive in poarta celor de la Marseille (din totalul de 250 pentru club), bifand astfel un record de longevitate in top 5 campionate din Europa.
Jeremy Morel prefateaza restul sezonului pentru OM:"Stim ca nu va fi usor. Stim ca va fi foarte complicat cu echipele mari - Lille, Lyon, Saint-Etienne. Credem in sansa noastra. Ne-au ramas doar 11 meciuri. Sunt destule si totusi putine partide in acelasi timp. Ne-au ramas 11 meciuri care trebuie abordate ca 11 finale. Este necesar ca noi sa castigam 80-90% din meciuri pentru a termina pe podium la finalul sezonului".

Jose Anigo, antrenorul lui Marseille, a declarat ca a fost dificil sa pregateasca aceasta partida, avand in vedere ca multi jucatori au participat la amicalele internationale de la mijlocul saptamanii. Doar Valbuena, Nkoulou si Khalifa au jucat miercuri seara, in timp ce Mandanda, Payet, Ayew si Dja Djé Djé nu au evoluat niciun minut. Anigo (care l-a inlocuit pe Elie Baup in acest sezon) a declarat ca nu va considera acest meci ca o revansa pentru precedenta partida directa din Cupa Frantei, cand noul antrenor se afla deja pe banca."Nu am luat aceasta eliminare ca pe un afont, ci doar ca pe un simplu meci pierdut. A fost un joc cu adevarat deschis. L-am revazut si per total, nu a fost o prestatie prea rea. Am marcat 4 goluri, dar am facut prea multe greseli defensive, care ar fi putut fi evitate usor. Cu siguranta, vineri va fi un alt meci".

Pentru OM, va absenta atacantul Andre Pierre Gignac, care este suspendat, iar atacantul Saber Khelifa este incert dupa o accidentare.
Pentru Nice vor lipsi mijlocasii Didier Digard (capitanul nu a facut deplasarea, fiind accidentat), Luigi Bruins (care nu si-a revenit inca dupa accidentare), Mahamane Traore si fundasul Nemanja Pejcinovic sunt si ei loviti. Fundasul stanga, Timothée Kolodziejczak este si el incert. Mijlocasul din Gabon, Lloyd Palun este suspendat si nu va fi disponibil pentru aceasta infruntare.

Aceasta va fi partida cu numarul 2000 in campionatul Frantei pentru Nice.
Oaspetii nu vor putea benificia de sprijinul suporterilor pentru ca politia din Bouches-du-Rhône a considerat acest meci fiind de mare risc. Astfel in peluza destinata oaspetilor va fi inchisa.

Loturile celor 2 echipe:
Marseille: Mandanda, Samba - Diawara, Fanni, Mendes, Mendy, Morel, Nkoulou, Dja Djedje - Imbula, Lemina, Ayew, Valbuena, Cheyrou, Romao - Khalifa, Payet, Thauvin
Nice: Hassen, Ospina - Amavi, Bodmer, Digbeu, Genevois, Kolodziejczak, Lloris, Puel - Abriel, Albert, Brüls, Eysseric, Mendy, Pied - Bauthéac, Bosetti, Cvitanich, Maupay


 Peste 0,5 goluri in prima repriza are cota 1,40, iar 2-3 goluri in meci are cota 1,95.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii