Hellas Verona - Internazionale Milano, prologul etapei a 28-a in Seria A



Diego Milito traverseaza cea mai lunga criza de forma proprie de la transferul in Serie A - 10 meciuri fara gol. O reusita a argentinianului oricand in meci are cota 2,75.

Sambata de la 21:45 se disputa primul joc din etapa a 28-a din Serie A intre Hellas Verona si Internazionale Milano. Inter (locul 5 - 44 puncte) vaneaza un loc de Champions League, insa acesta tinta pare sa fie la mare distanta - 11 puncte, iar privind forma echipei, sansele de reusita sunt foarte scazute. In acelasi timp, Hellas Verona si-a depasit conditia de nou-promovata, aflandu-se in prima jumatate a clasamentului, locul 7 - 40 puncte.
Avand in vedere distanta dintre cele 2 echipe am putea lua in calcul ca fiind o infruntare pentru Liga Europa, insa finalul campionatului este inca departe.

Partida din tur a fost una pe placul spectatorilor, acestia bucurandu-se de multe goluri. Scorul a fost 4-2, golurile fiind marcate de Rodrigo Palacio, Esteban Cambiaso, Rolando si autogolul lui Vagelis Moras pentru gazde, in timp ce pentru oaspeti au inscris
Raphael Martinho si Romulo. Pe finalul meciului s-au aprins si spiritele, 2 jucatori (Belfodil - Inter si Moras - Verona) luand cartonase rosii.
Va fi cea de-a 50-a intalnire in Serie A intre cele 2 echipe, gruparea nerazzura strangand 27 de victorii.
Verona nu a reusit sa stranga decat un singur punct din ultimele 9 partide directe jucate impotriva milanezilor, iar asta s-a datorat ofensivei care in 5 din aceste jocuri nu a reusit sa marcheze. Hellas a reusit doar 4 victorii in campionat impotriva lui Inter, insa toate au ceva in comun: au fost obtinute pe teren propriu.

Gruparea gialloblu joaca spectaculos avand in vedere ca in 6 din ultimele 7 jocuri pe teren propriu s-au marcat cel putin 3 goluri. Cu toate astea, acestia trec printr-o oarecare criza de forma, obtinand doar 2 victorii in ultimele 9 etape, iar in ultimele 2 nu au reusit nici macar sa marcheze. Recordul ultimelor 5 etape acasa a gruparii conduse de Andrea Mandorlini este unul destul de gri: 2 egaluri si 3 infrangeri. De partea cealalta, nerazzurii sunt la polul opus, in ultimele 5 partide inregistrand 3 victorii si 2 egaluri, si primind in acest interval doar 2 goluri. Trupa lui Walter Mazzarri "sufera" un regres insa in deplasare, unde a castigat doar o data in ultimele 7 etape. Inter a reusit sa inscrie cel putin 2 goluri in ultimele 8 directe cu Verona.
Daca Internazionale are cele mai multe goluri marcate din cornere (8), Hellas Verona a primit cele mai multe goluri din loviturile de colt (8).

La Internazionale s-a intors weekend-ul trecut Andrea Ranocchia, care a revenit dupa o accidentare de 2 luni. Juan Jesus este suspendat,iar Wallace si Ricky Alvarez sunt accidentati. La Verona, avem un singur jucator sub semnul intrebarii: Juan Ignacio Gomez (atacant,, 4 goluri in 24 de meciuri).

Luca Toni, atacantul gazdelor, vrea sa intre in istoria gialloblu, dupa ce gruparea din Verona are un sezon peste asteptari. El a declarant:"Sunt foarte fericit la Verona. Vreau sa intru in istoria clubului ca fiind jucatorul cu cele mai multe goluri in Serie A". Desi are 36 de ani, Toni a concluzinat intr-o maniera amuzanta ca inca spera sa fie convocat in echipa nationala pentru Campionatul Mondial din Brazilia, mentionand ca inca nu si-a planificat vacanta de vara.
Andrea Mandorlini, antrenorul lui Hellas Verona, l-a laudat pe omologul sau de pe banca lui Inter."Mazzari este un coleg de al meu, dar nu suntem atat de apropiati incat sa ne consideram prieteni. Cu toate astea, (Mazzari) este un antrenor pe care il admir". Referindu-se si la noua conducere a clubului acelasi antrenor a scos in evidenta urmatoarele:"Nerazzurri nu isi vor schimba culorile, indiferent de patron. Este nevoie de timp, dar sunt sigur ca ei vor avea success in cele din urma". Despre o eventuala plecare a lui Iturbe de la echipa in mercato din vara."Iturbe are caracteristici care il pot propulsa la o echipa mare. Din momentul in care ni s-a alaturat, el s-a transformat in bine si s-a adaptat perfect jocului echipei. Are toate calitatile necesare pentru a fi unul dintre cei mai buni jucatori".
Argentinianul imprumutat de la FC Porto are 5 goluri inscrise in 23 de prezente pentru Hellas.


Walter Mazzarri, antrenorul lui Internazionale Milano, a fost relativ surprins de intrebarile presei. Reprezentantii media au pus intrebari mai mult legate de relatia dintre club si antrenor decat cele legate de partida cu Verona. Fostul antrenor al lui Napoli a raspuns ferm:"Viitorul meu la club va fi stabilit dupa terminarea sezonului, cand presedintele Erick Thohir si cu mine vom discuta continuarea sau incetarea proiectului. Sunt multumit de forma aratata in ultimele jocuri, dar acuma avem un alt joc in deplasare, si speram sa continuam rezultatele din ultima perioada. Sunt de parere ca daca echipa castiga si joaca bine, este cinstit ca acesti jucatori sa joace in continuare". Tragem concluzia ca antrenorul continua cu acelasi prim XI, daca acesta a castigat etapa trecuta.
Rodrigo Palacio si-a prelungit contractul cu nerazzurii pe o perioada de 2 ani, iar Mazzari are doar cuvinte de lauda la adresa acestuia."Daca va uitati la kilometrii alergati de el, veti observa ca este printer cei care a alergat cel mai mult. Se gandeste in primul rand la echipa si abia apoi la marcarea golurilor".
In cele din urma, antrenorul lui Inter a conturat cateva idei si despre adversarii din acest meci."Hellas are entuziasm, iar din aceasta cauza, partida va fi dificila. Rezultantul recent impotriva lui Juventus arata ca aceasta echipa are ce arata. Trebuie sa fim atenti atat din punct de vedere defensiv, cat si ofensiv".

11 probabil al celor 2 formatii este urmatorul:
Verona (4-3-3): Rafael - Cacciatore, Maietta, Moras, Agostini - Romulo, Cirigliano, Marquinho - Iturbe, Toni, Jankovic
Inter (3-5-2): Handanovic - Rolando, Ranocchia, Campagnaro - Jonathan, Guarin, Cambiasso, Hernanes, Nagatomo - Palacio, Icardi


Cota pentru over 2,5 goluri la betfair este de 1,97, iar cel putin un gol marcat in prima repriza are cota 1,47.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.


Comentarii