2 meciuri de foc in etapa a 27-a in Seria A


Etapa a 27-a in Serie A cuprinde 2 meciuri de mare incarcatura, primele 4 in clasament intalnindu-se intre ele. Este vorba de Juventus (locul 1) - Fiorentina (locul 4) si Napoli (locul 3) - AS Roma (locul 2). Prin programarea acestor 2 meciuri in aceeasi zi, campionatul italian pare sa fi castigat batalia audientei cu celelalte campionate de top din Europa.

Arturo Vidal are 11 goluri in acest sezon. Inscrie el si cu Fiorentina? Un gol marcat oricand in meci are cota 2,75.

Juventus Torino - ACF Fiorentina se joaca de la ora 13:30 in direct pe Digisport 1 si Dolce Sport 1. Desi este o partida intre primul loc si locul 4, diferenta de puncte este uriasa - 24 de puncte. Juventus conduce campionatul de o maniera impresionanta, avand 11 puncte peste locul 2, ocupat de Roma, care are insa un joc in minus disputat.
Forma pe care o travereseaza Batrana Doamna conduce la ideea ca formatia din Torino nu are cum sa rateze titlul in Italia. Juventus isi impune amprenta de cele mai multe ori inceputul de joc, inscriind prima in ultimele 10 partide pe teren propriu. Bianconeri demonstreaza ca acasa sunt
o adevarata forta, ultimele 5 partide jucate pe Juventus Stadium incheiandu-se 1pauza/1final.

Oaspetii nu par sa fie intr-o perioada prea buna, reusind sa stranga doar 4 puncte din ultimele 5 etape.
In ultimele 5 partide in deplasare, gruparea Viola a obtinut 2 victorii si 2 egaluri, cu adversari mai slabi cotati, tocmai din acest motiv au pierdut pentru moment contactul cu locul 3 - Napoli, ce se gaseste la 7 puncte distanta.
Partida din tur a fost una cu cantec am putea spune. 2pauza/1final. Daca la pauza, juventinii conduceau cu 2 goluri diferenta (Tevez si Pogba), in a 2-a repriza gazdele au revenit incredibil si au marcat de 4 ori fara sa primeasca niciunul (Rossi de 3 ori si Joaquin). Infruntarea este cu atat mai interesanta, avand in vedere ca cele 2 echipe se vor intalni si joi in Europa League in faza optimilor de finala. Ultima directa intre cele 2 echipe la Torino s-a incheiat cu scorul de 2-0, golurile fiind inscrise de Vucinic si Matri, ultimul fiind chiar in lotul gruparii Viola dupa mercato din iarna (fiind transferat de la AC Milan).

Vincenzo Montella, antrenorul Fiorentinei, este de parere ca echipa sa nu trebuie sa fie victima in confruntarile cu campioana. "Bineinteles ca ne-am fi dorit sa infruntam o alta echipa in Europa, dar sunt meciuri interesante. Orice rezultat este posibil in meciurile cu Juventus, dar cel mai important lucru este sa jucam cu entuziasm si caracter".
Claudio Marchisio, mijlocasul lui Juventus, considera ca echipa sa nu cauta revansa pentru meciul din tur."Cu toate astea, este un meci important si inca o oportunitate sa transmitem un semnal pentru acest sezon - acela ca vom fi campioni".
La gazde va reveni Giorgio Chiellini, dar Andrea Pirlo, Mirko Vucinic si Simone Pepe vor lipsi. Oaspetii nu se vor putea baza pe Borja Valero (suspendat), Nenad Tomivic (suspendat), Giuseppe Rossi si Ante Rebic.

11 probabil al celor 2 echipe
Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, Asamoah - Llorente, Tevez;
Fiorentina (4-3-3): Neto - Diakite, Rodriguez, Savic, Pasqual - Aquilani, Pizarro, Mati Fernandez - Cuadrado, Matri, Ilicic


Fiorentina cu handicap +1,5 are cota 1,70, in timp ce peste 5,5 cartonase galbene are cota 2,00.



SSC Napoli - AS Roma se va disputa de la ora 21:45 in direct pe Digisport 3. Derby del Sole (Derby-ul Soarelui) este intotdeauna o confruntare care aprinde spiritele. Desi nu se stie exact de unde a provenit numele, cauzele acestei rivalitati sunt cunoscute.
Diferentele culturale dintre fani (sudul Italiei fiind tot timpul centrul saraciei, infractionalitatii si analfabetismului, in timp ce capitala era "miezul" civilizatiei si aristrocratiei), cat si competitivitatea ambelor echipe la primul meci direct, care s-a disputat in sezonul 1929-1930, incheiat cu 2-2 la Roma, au condus la nasterea acestei concurente.

Cel mai interesant episod s-a intamplat in sezonul 1989/1990, cand "magarusii" au reusit sa omoare sperantele la titlu ale "lupilor" prin victoria cu scorul de 3-1 si au obtinut cel de-al 2-lea titlu, si ultimul pana la acest moment in istorie.

Aceasta pare a fi o intalnire mai echilibrata, desi distanta intre cele 2 echipe este e 6 puncte in favoarea echipei din capital, care are si un joc disputat in minus. In campionat, Partenopeii au reusit doar 8 puncte din ultimele 15 posibile, ceea ce a condus la distantarea de locu 2, care conduce direct in grupele Champions League. De partea cealalta, AS Roma demonstreaza ca are o defensiva "beton", neprimind gol in ultimele 4 etape de campionat, obtinand in acest interval insa doar 2 victorii.
Dupa aceasta partida, Napoli se va deplasa la Porto pentru meciul din optimile Europa League cu "dragonii", in timp ce lupii nu au "problema programului aglomerat cu meciuri europene" in acest sezon. Partida din tur, jucata pe Stadio Olimpico din Roma, s-a incheiat cu scorul de 2-0 pentru giallorossi, golurile fiind reusite de bosniacul Miralem Pjanic. Insa aceasta partida nu a fost ultima intre cele 2 echipe. Ele s-au mai intalnit si in semifinalele Coppa Italia, unde Napoli a acces in finala dupa 2-3 pe Olimpico si 3-0 pe San Paolo.

Intr-un interviu acordat ziarului La Repubblica, atacantul Gonzalo Higuain a declarat:"Napoli este orasul perfect pentru fotbal. Vom creste impreuna, atat echipa, cat si eu. Cu un contract pe lunga durata cum am, nu mi-am stabilit limite, dar printre obiectivele mele se numara titlul si depasirea recordului de goluri al lui Maradona. Mai am multe sezoane in fata, sunt atacant central si asta inseamna ca vreau sa inscriu tot timpul". Despre partida cu Roma a comentat urmatoarele:"Ii urmarim pe romani pentru locul 2 si de aceea trebuie sa castigam. Cu o victorie avem o sansa in plus sa terminam pe locul secund. Trebuie sa avem aceeasi mentalitate, pe care am aratat-o si in meciurile din Cupa Italiei. Este un meci dificil, dar trebuie sa invingem Roma".

Pentru napoletani vor lipsi: Rafael, Giandomenico Mesto si Juan Zuniga (toti accidentati), in timp ce pentru romani vor absenta: Francesco Totti, Federico Balzaretti, Tin Jedvaj (accidentati), iar De Rossi este suspendat. Incert este Kevin Strootman, care s-a accidentat usor in amicalul dintre Franta si Olanda, insa se afla in lot.

11 probabil al celor 2 echipe:
Napoli (3-5-2): Reina - Maggio, Fernandez, Albiol, Ghoulam - Inler, Jorginho - Callejon, Hamsik, Mertens - Higuain;
Roma (4-3-3) De Sanctis - Maicon, Benatia, Castan, Torosidis - Pjanic, Nainggolan, Strootman - Gervinho, Destro, Florenzi

2-3 goluri are cota 2,00, in timp ce niciun gol marcat inainte de minutul 28 are cota 1,83.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii