Preludiul Cupei Italiei se desfasoara in etapa a 29-a din Serie A



Gonzalo Higuain a inscris golul victoriei in deplasarea de la AC Torino. Inscrie el si cu Fiorentina? Cota 2,10.

Duminica de la ora 19:30 in etapa a 29-a din Serie A se desfasoara meciul dintre Napoli si Fiorentina. Gazdele ocupa locul 3 cu 58 de puncte la 10 puncte distanta de adversara din acest meci, care se afla pe locul 4. Cele 2 echipe au ceva in comun in aceasta saptamana. Ambele au fost eliminate din optimile Europa League. Daca magarusii au fost eliminati de FC Porto, gruparea viola a incheiat orice discutie cu aceasta competitie dupa dubla cu Juventus.
Partida din tur s-a incheiat cu victoria napoletanilor, scor 1-2, golurile fiind inscrise de Giuseppe Rossi, respectiv Jose Maria Callejon si Dries Mertens.
Cele 2 squadre se vor intalni in finala Cupei Italiei, de aceea putem considera aceasta intalnire ca preludiul finalei, ce se va disputa pe 3 mai.


Ultima partida directa disputata pe San Paolo s-a incheiat 2-1, golurile fiind marcate de Marek Hamsik si Blerim Dzemaili pentru gazde si Stevan Jovetic pentru oaspeti. Recordul lui Napoli pe teren propriu este urmatorul: 9 victorii - 4 egaluri - 1 infrangere in timp ce Fiorentina are 6 victorii - 3 egaluri - 5 infrangeri. Daca luam in considerare aceasta statistica, observam ca sansele oaspetilor la victorie sunt foarte mici. Cu toate astea, istoria pare sa arate altceva: Fiorentina a castigat 50 din 127 de confruntari in campionat impotriva napoletanilor, acesta fiind recordul de victorii detinut de gruparea viola impotriva unei echipe din Seria A.

Napoli este neinvinsa in ultimele 7 partide cu Fiorentina (3 victorii si 4 egaluri). Albastrii au inscris primii in ultimele 5 jocuri in Serie A, astfel ca trupa viola trebuie sa pregateasca o defensive cat mai "beton" pentru atacul gazdelor. Primul gol marcat de Napoli in acest meci are cota
1,53 la Bet 365. Napoli nu a pierdut in ultimele 6 etape (4 victorii si 2 egaluri), dar in fiecare din ultimele 4 meciuri nu a inscris mai mult de un gol. Ultimele 5 partide ale albastrilor s-au incheiat sub 2,5 goluri. Napoli are si o defensiva buna, fiind echipa care a primit cele mai putine goluri marcate cu capul - 2.
Rafa Benitez, antrenorul celor de la Napoli, este de parere ca echipa sa va specula orice punct care il va pierde AS Roma, in lupta pentru locul 2, diferenta dintre cele 2 echipe fiind de 3 puncte. "Cred ca putem obtine locul 2, asa ca ne propunem sa castigam cele 3 puncte in fiecare meci. Depindem si de forma Romei, insa noi trebuie sa castigam toate meciurile pentru a profita de esecurile lor. Stim ca trebuie sa ne imbunatatim performanta in fata portii, dar cred ca jucatorii sunt pregatiti pentru partida de maine". Despre echipa oaspete, antrenorul spaniel a concluzionat:"Fiorentina este o echipa de calitate si joaca bine mai ales din punct de vedere ofensiv. Maine, ambele echipe isi vor dori cele 3 puncte, ambele prefera jocul bazat pe posesie, dar vom vedea cine va detine controlul balonului".

Fiorentina a primit gol in 5 etape consecutive, lucru care nu se mai intamplase de mai bine de un an. Oaspetii au reusit sa incheie la egalite dupa prima repriza in ultimele 4 jocuri pe San Paolo. X pauza are cota la Bet 365. Forma slaba pe care o traverseaza trupa toscana in deplasare se reflecta in rezultate: 1 singur punct din ultimele 3 jocuri "afara". Alessandro Matri a inscris 5 goluri in 12 partide impotriva napoletanilor, acestia fiind adversarii sai preferati. Fiorentina nu a mai castigat un meci impotriva echipei din sudul Italiei din martie 2010, din acel moment obtinand doar 4 puncte din 7 partide ce au urmat intre cele 2 echipe.
Vincenzo Montella, antrenorul echipei viola, a declarat:"Stim ca Napoli va lupta maine si pentru locul 2 sau macar pentru mentinerea pe locul 3. Nu stiu care dintre noi (Napoli sau Fiorentina) a iesit mai rau din Europa League, dar exista o diferenta economica intre echipele construite pentru Champions League si cele care nu participa in aceasta competitie. Sper ca nu vom pleca dezamagiti de pe San Paolo".


La Napoli vor lipsi: Rafael (portar, 8 partide), Christian Maggio (mijlocas, 20 prezente) si Juan Zuniga (mijlocas, 4 meciuri). Fiorentina nu se va putea baza pe: Rossi (atacant, 18 prezente, 14 goluri), Ahmed Hegazy (fundas, niciun minut in Seria A in acest sezon) si Marvin Compper (fundas, 8 prezente).

11-le probabil al echipelor:
Napoli (4-2-3-1): Reina - Reveillere, Fernandez, Albiol, Ghoulam - Inler, Jorginho - Callejon, Hamsik, Mertens - Higuain
Fiorentina (3-5-2): Neto - Tomovic, Rodriguez, Savic - Cuadrado, Aquilani, Ambrosini, Borja Valero, Pasqual - Ilicic, Gomez

Partida va fi condusa de Paolo Tagliavento. Acesta le-a purtat noroc ambelor echipe in confruntarile in care centralul le-a fluierat: Fiorentina a castigat 1-0 acasa cu Livorno, in timp ce Napoli a invins Internazionale Milano acasa cu 4-2.

1,83 este cota pentru peste 1,5 goluri marcate de Napoli, in timp ce gol marcat de gazde in prima repriza are cota 1,80. Cotele sunt oferite de Bet 365.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii