Un alt derby londonez si in etapa a 31-a in Premier League



Golul lui Lampard din penalty a fost decisiv in ultima intalnire directa disputata pe Stamford Bridge. Inscrie el si astazi? Cota 3,75.

Etapa cu numarul 31 din Premier League debuteaza sambata de la ora 14:45 cu derby-ul londonez intre Chelsea si Arsenal. Daca Arsenal “mai trage” in Premier League si Cupa Angliei, unde este in faza semifinalelor si marea favorita a competitiei, Chelsea este pe primul loc in campionat si in sferturile Champions League, unde se va lupta cu Paris Saint-Germain, pentru un loc in semifinale.
Daca Chelsea a jucat ultimul meci la mijlocul saptamanii, in optimile Champions League impotriva turcilor de la Galatasaray, Arsenal a avut 5 zile sa pregateasca acest meci.
Partida tur s-a terminat cu un 0-0 aproape plictisitor, iar ultima partida in Premier League intre cele 2 echipe, desfasurata pe Stamford Bridge s-a incheiat cu scorul de 2-1, goluri Juan Mata, Frank Lampard (penalty), respective Theo Walcott.
Recordul “pensionarilor” pe teren propriu este urmatorul: 13 victorii - 2 egaluri – 0 infrangeri in timp ce recordul tunarilor in deplasare este 9 victorii - 2 egaluri - 4 infrangeri.

Aceasta va fi partida cu numarul 1000 pentru Arsene Wenger pe banca lui Arsenal. Recordul sau este urmatorul: 572 victorii – 235 egaluri – 192 infrangeri. Fara doar si poate, pana la startul partidei, persoana in jurul careia se va invarti presa este
francezul de pe banca tunarilor. El a declarat urmatoarele:”Sunt extrem de motivat sa stau cat mai mult posibil si accept faptul ca urmatoarele 1000 de meciuri vor fi dificile. Este un privilegiu si o onoare sa manageriezi un asemenea club pentru o perioada de 1000 de meciuri. Clubul m-a sustinut intotdeauna. Timpul va spune daca perioada petrecuta de mine aici ca manager a ajutat clubul sa devina mai important. Clubul mi-a dat o oportunitate si am refuzat multe oferte, aratandu-mi astfel loialitatea. Maine voi reprezenta clubul, nu ma reprezint pe mine insumi si mi-am pastrat intotdeauna sentimentele personale departe de acest lucru. In ziua de astazi ne luptam din punct de vedere financiar cu cele mai mari cluburi. In urmatoarea perioada trebuie sa castigam trofee si sa fim competitivi cu orice echipa mare. Avem jucatori importanti, astfel ca sunt increzator in sansele noastre de a castiga trofee.

Despre partida cu Chelsea, Wenger a spus:”Este meciul sezonului pentru noi pentru ca suntem impotriva unui oponent direct. Rezultatul de maine va fi legat de performanta din acea zi. Suntem intr-o forma buna. Avem o incertitudine in ceea ce priveste sansele lui Rosicky de a evolua sambata, dar o sa fie evaluat fizic astazi (vineri). Toti ceilalti ar trebui sa fie disponibili".
Atmosfera la in tabara tunarilor este buna, in ciuda eliminarii din optimile Champions League in fata lui Bayern Munchen. Aceasta stare este scoasa in evidenta de portarul titular Wojciech Szczesny. El a semnat un contract pe termen lung cu gruparea din nordul Londrei. “Daca Arsenal mi-ar oferi un contract pana la sfarsitul carierei, l-as semna fara ezitare. Sunt atasat de club si de antrenorul care mi-a dat o sansa. Imi vad viitorul aici. O sa joc la Arsenal atata vreme cat sunt dorit la club. Nu mi-e frica sa lupt pentru postul de titular cu nimeni, fie el Fabianski sau Casillas. Sper sa nu ajung sa il fac pe manager sa creda ca nu sunt numarul 1. Totul este in mainile mele. Sunt in cea mai buna forma”. Arsenal a castigat de cele mai multe ori pe stadionul Stamford Bridge de la infiintarea Premier League – 7.

In ultimele 5 victorii ale lui Arsenal pe Stamford Bridge in campionat, tunarii au revenit dupa ce au fost condusi. Cota pentru o asemenea situatie si in meciul de maine este 15 .
Tunarii nu au reusit sa inscrie in cele 2 meciuri impotriva pensionarilor in acest sezon (0-0 in partida tur si 0-2 in Cupa Ligii Angliei, ambele meciuri disputandu-se pe Emirates). Golul marcat de tunari oricand in meci are cota 1,53 la Bet 365.
Arsenal nu a castigat niciunul din ultimele 11 jocuri in Premier League impotriva echipelor de top (Chelsea, Manchester United, Manchester City). Arsenal are cel mai bun record in deplasare, reusind sa obtina 29 de puncte (la egalitate cu Tottenham).

De partea cealalta, lucrurile nu stau tocmai pe roze. Jose Mourinho, managerul lui Chelsea, vrea sa conteste decizia arbitrului Chris Foy, care l-a trimis in tribune pe portughez in finalul meciului cu Aston Villa. La scorul de 1-0 pentru gazde si cu un om eliminat (Willian), arbitrul a eliminat al 2-lea jucator al lui Chelsea, Ramires. Brazilianul a faultat grosolan printr-o alunecare cu ambele picioare la Karim El Ahmadi. In urma acestei hotarari a centralului, Mourinho a intrat in pe gazon sa protesteze. Trebuie mentionat faptul ca Jose Mourinho nu a pierdut vreun meci impotriva lui Arsene Wenger (5 egaluri si 5 victorii). De asemenea, si inceputul meciurilor directe sunt conduse de albastri, Chelsea a inscris prima in fiecare din ultimele 5 jocuri acasa impotriva lui Arsenal. 1,53 este cota pentru primul gol al meciului sa fie marcat de albastrii lui Abramovich. Trupa lui Jose Mourinho are si un psihic destul de puternic, Chelsea fiind echipa care a obtinut cele mai multe puncte in partidele din Premier League in care a fost condusa – 14.
Chelsea a condus la pauza in ultimele 5 meciuri pe Stamford Bridge impotriva lui Arsenal, victoria gazdelor la pauza are o cota de 2,50.
Chelsea detine recordul pentru cele mai multe puncte obtinute pe teren propriu – 41, fiind in acelasi timp si echipa care nu a suferit nicio infrangere acasa.

Vor lipsi pentru Chelsea: Ramires si Willian (suspendati, primul 3 meciuri, al 2-lea un singur meci), in timp ce fundasul stanga Ashley Cole este accidentat, el resimtindu-se dupa o accidentare la genunchi. Arsenal nu va putea conta pe: Mesut Ozil, Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Abou Diaby, Theo Walcott (toti accidentati), in timp ce vedeta ultimului meci, Tomas Rosicky este incert.

Pariu pentru ambele echipe sa inscrie are cota 1,83, in timp ce peste un gol in prima repriza are cota 2,025.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii