Fiorentina - AS Roma, apara gazdele locul 4 in Serie A?

Ultimul meci al etapei a 34-a din Serie A este cel dintre Fiorentina si AS Roma. Partida va avea loc sambata, 19 aprilie de la ora 22:00 si va fi transmisa de Digisport 2 si Dolcesport 2. Celor 2 echipe nu le plac egalurile, ultimele 12 partide directe terminandu-se cu victoria uneia dintre ele. Meciul din tur s-a incheiat cu victoria romanilor, scor 3-1. Golurile au fost inscrise de Douglas Maicon, Mattia Destro si Miralem Pjanic, respectiv Juan Manuel Vargas. Ultima partida directa disputata pe Stadio  Artemio  Franchi s-a terminat cu scorul de 0-1 pentru romani, golul fiind reusit de Pablo Osvaldo in minutul 90. Astfel, putem considera ca giallorossi au un ascendent asupra gruparii viola. In aceasta etapa, niciuna dintre echipe nu are cum sa-si piarda pozitia din clasament. Gazdele sunt pe pozitia a 4-a la 9 puncte de locul 3 ocupat de Napoli si la 5 puncte in fata lui Internazionale Milano. Roma este si mai sigura de locul sau in campionat. Capitolinii nu au cum sa piarda locul 2, fiind la 8 puncte in spatele lui Juventus si la 8 puncte peste Napoli. 
Atacantul Alessandro Matri a inscris de nu mai putin de 5 ori impotriva gruparii din capitala, fiind "victima sa favorita" alaturi de Napoli. Inscrie si el in acest meci? Cota 3,10.

Fiorentina a primit prima gol in ultimele 5 jocuri de pe teren propriu impotriva echipelor din top 4. Primul gol inscris de Roma are cota 1,72. De-a lungul istoriei, gruparea viola a inregistrat 53 de partide de egalitate cu giallorossi, acesta fiind un record in Serie A pentru gazdele acestui meci. Jucatorii din Firenze au reusit in ultimele 2 jocuri de campionat sa obtina maximul de puncte, iar o eventuala victorie impotriva capitolinilor ar egala recordul de 3 victorii consecutive din acest sezon (intre jumatatea lunii decembrie si inceputul lunii ianuarie). Pe Artemio Franchi, trupa condusa de Vincenzo Montella nu a mai remizat de 6 partide. Partidele dintre cele doua sunt de cele mai multe ori spectaculoase, in 6 din ultimele 7 inregistrandu-se minim 3 goluri. Over 2,5 goluri in acest meci are cota 1,90.
Alberto Aquilani este unul dintre ultimii jucatori care a evoluat  la ambele grupari. Acesta a imbracat tricoul lupilor de 102 ori, timp in care a inscris de 9 ori, insa in ultimele 3 partide pe care le-a jucat impotriva Romei, gruparea viola nu a castigat.
Capitanul trupei viola, Manuel Pasqual, regreta ca gruparea din capitala nu va castiga titlul  in acest sezon si mentioneaza ce asteapta de la echipa sa in ultimele etape ale campionatului. "Fara sezonul incredibil al lui Juventus, Roma s-ar fi batut cu usurinta la Scudetto. Dorim sa ne consolidam locul 4 in clasament. Asta ne-ar conduce direct in grupele Europa League, fara sa mai depindem de rezultatul din finala Cupei cu Napoli". Despre meciul cu Roma acesta s-a rezumat la urmatoarele:"Venim dupa un rezultat excelent la Verona (victorie 5-3), dar trebuie sa recunoastem ca intalnim o echipa mare in acest weekend".  
Antrenorul Fiorentinei, Vincenzo Montela, a prefatat partida:"Probabil diferenta dintre noi si Roma este campania europeana si numeroasele absente pe care le-am avut de-a lungul sezonului. Poate ca lotul Romei este putin mai bun, dar in ceea ce priveste titularii nu vad mare diferenta. Nu stiu de ce nu am putut sa inving Roma din postura de antrenor. Poate fiindca ii iubesc prea mult! Lasand gluma la o parte, Roma a meritat decat o singura data in ultimele meciuri directe sa ne invinga. In restul meciurilor, toti am fost de parere ca meritam mai mult". Fostul atacant al Romei intre sezoanele 1999 si 2009 a comentat si zvonurile presei in ceea ce priveste o eventuala revenire a lui Adem Ljajic la gruparea din Firenze, dupa un sezon complicat in capitala. "Daca exista oportunitatea sa il imprumutam si salariul sa fie suportat de ambele grupari, atunci il primim cu bratele deschise!"

Roma a castigat ultimele 3 partide impotriva Fiorentinei in Serie A, iar in acest moment au 7 victorii consecutive in campionat. Lupii au reusit 24 de victorii pana in acest moment, egalandu-si recordul de victorii in Serie A (din sezoanele 2007-2008 si 2009-2010). Giallorossi au castigat ultimele 3 partide in deplasare, primind in aceasta perioada doar un singur gol (si acesta din penalty).
Francesco Totti este o adevarata pacoste pentru echipa din Toscana, marcand 13 goluri impotriva ei in campionat, iar 5 din reusite au venit in ultimele 4 directe in care a jucat. Roma si-a conturat ultimele 7 victorii in campionat inca de la pauza. Cota pentru 2pauza/2final este 3,75. Lupii au inscris cel putin 2 goluri in ultimele 7 partide, iar over 1,5 goluri pentru giallorossi si in aceasta partida are cota 2,20.
Rudi Garcia, antrenorul romanilor, a prefatat si el partida impotriva fostei echipe a lui Adrian Mutu:"Sambata vor fi 2 echipe care joaca fotbal bun si care vor face orice pentru victorie. Sa speram ca va fi un show placut. Tot ce stiu este ca am venit la Firenze pentru victorie. Stim ca este un teren dificil, unde se castiga cu greutate, insa cautam sa ne extindem seria de victorii. Imi place jocul Fiorentinei, o echipa care este construita atat pentru campionat cat si pentru cupele europene". Intrebat daca Scudetto este ca si pierdut pentu romani, antrenorul francez a raspuns intr-o maniera misterioasa:"Trebuie sa fim atenti. Adesea in fotbal se intampla lucruri surprinzatoare". 

Pentru gazde vor lipsi: Mario Gomez, Massimo Ambrosini, Ahmed Hegazy, Matias Fernandez, Ante Rebic si Giuseppe Rossi. La oaspeti vor absenta: Mattia Destro, Federico Balzaretti si Kevin Strootman, in timp ce Mehdi Benatia este incert.
11-le probabil al celor 2 echipe:
Fiorentina: Neto - Tomovic, Savic, Rodriguez, Pasqual - Aquilani, Pizarro, Borja Valero - Ilicic, Matri, Cuadrado
Roma (4-3-3): De Sanctis - Maicon, Toloi, Castan, Dodo - Nainggolan, De Rossi, Pjanic - Gervinho, Totti, Florenzi
Avand in vedere ca Fiorentina este singura care mai are ceva de aparat (locul 4) si se va concentra sa nu primeasca gol, este destul de probabil ca primul gol sa vina dupa minutul 29 al meciului (1,83). Prima repriza va sta sub semnul echilibrului, asa ca X pauza cu cota 2,20 este si el posibil. 

Comentarii