Liverpool - Manchester City, un meci cat un titlu

Duminica de la ora 15:37(in direct pe Eurosport) se joaca derby-ul etapei a 34-a din Premier League intre Liverpool (primul loc) si Manchester City (locul 3). Meciul incepe cu un delay de 7 minute pentru a omagia cele intamplate la Hillsborough. In 1989, la semifinala de Cupa Angliei disputata pe stadionul Hillsborough din Sheffield intre Liverpool si Nottingham Forest, 96 de fani au murit in tribune datorita supraaglomerari stadionului. 
Ambele echipe trag la titlu si este destul de probabil ca miza sa joace un rol important in numarul de goluri marcate in meci. Amandoua echipe sunt in forma si capitolul la care exceleaza este cel ofensiv. Partida din tur s-a terminat cu scorul de 2-1 (2-1 la pauza), golurile fiind inscrise de Vincent Kompany si Alvaro Negredo dupa ce Phillippe Coutinho deschisese scorul. Ultimul meci disputat in Merseyside intre cele 2 echipe s-a incheiat cu scorul de 2-2, reusitele purtand numele lui Martin Skrtel si Luis Suarez, respectiv Yaya Toure si Carlos Tevez. Meciul pune in fata in fata cele mai bune doua ofensive ale campionatului: Liverpool (90 de goluri) si Manchester City (84, dar cu 2 meciuri mai putin). Avem in aceasta confruntare jucatorii care au marcat cele mai multe goluri din faze fixe in acest sezon: Steven Gerrard (12) si Yaya Toure (10).

Liverpool a castigat toate cele 4 meciuri de acasa disputate pana in acest moment in actualul sezon, cu echipele din top 7, inscriind 14 goluri si primind un singur gol. Ultimele 10 victorii ale gazdelor pe Anfield au fost conturate inca de la pauza. 1pauza/1final are cota 3,50. In ultimele 6 partide jucate in compania echipelor din top 6 s-a inregistrat de fiecare data Over 1,5 goluri in prima repriza. Cota pentru Over 1,5 goluri pana la pauza si in acest meci are cota 2,15 . Singurul cuplu de atacanti care a inscris mai multe goluri intr-un sezon in epoca Premier League decat Suarez si Sturridge in actualul stagiune este cel al lui Newcastle, format din Peter Beardsley si Andy Cole in campania 1993-1994. Ultimele 6 partide ale lui Liverpool pe teren propriu s-au terminat cu Over 2,5 goluri. Over 2,5 goluri are cota 1,45. 
Prefatand partida, managerul cormoranilor Brendan Rodgers incerca sa mentina o stare de calm inainte de aceasta partida."Este un meci important, nu exista dubiu in acest sens. Sunt doua echipe care au un sezon excelent si stiluri de joc diferite, ceea ce ar trebui sa conduca la un meci fantastic de fotbal. Jucatorii sunt concentrati pe meci, sunt calmi, iar la antrenamente au fost extraordinari, ceea ce reflecta faptul ca nu exista nervi". In ciuda faptului ca nu mai sunt multe etape pana la finalul campionatului, Rodgers insista ca meciul de duminica nu este decisiv. "Mai este de munca si dupa acest meci. Noi ne vom concentra pe cele 3 puncte, pentru ca la finalul zilei asta este tot ce conteaza".
Mijlocasul cormoranilor Jordan Henderson a comentat si el inaintea meciului, ce este considerat de presa ca fiind decisiv pentru castigarea titlului."Au cativa jucatori foarte buni. Yaya Toure este unul dintre ei, insa mai sunt si altii in alte compartimente, astfel incat fiecare dintre noi trebuie sa fie pregatit pentru meci si sunt sigur ca va fi asa. Si noi avem jucatori buni si daca vom evolua la cel mai inalt nivel, vom avea o sansa la castigarea meciului. Este un meci important, este chiar unul urias, dar trebuie sa il tratam ca unul normal".

Manchester City a castigat doar o singura partida din ultimele 16 jucate pe Anfield (in sezonul 2002 - 2003). Cetatenii au inscris primii in ultimele 6 partide in deplasare. Cota pentru primul gol marcat de City este 2,10. Atacantul Sergio Aguero a inscris in ultimele 5 aparitii ale sale si a reusit sa marcheze 6 goluri in ultimele 6 partide in deplasare. David Silva este jucatorul cu cele mai multe pase decisive din momentul transferului sau la clubul din Manchester. El are 39 de pase decisive, cu 4 mai mult decat Wayne Rooney (Manchester United). La oaspeti joaca si fundasii cu cele mai multe pase decisive in acest sezon: Aleksandar Kolarov (6) si Pablo Zabaleta (5).
La conferinta de presa, managerul lui City, Manuel Pellegrini a confirmat ca Sergio Aguero a revenit la antrenamente si este apt pentru aceasta partida. In acelasi timp a afirmat ca si Yaya Toure va evolua, desi se zvonea ca este incert pentru aceasta intalnire. In legatura cu tensiunea pricinuita de meci, Pellegrini a declarat urmatoarele:"Ambele echipe vor fi sub acelasi nivel de presiune. Este imposibil sa nu savurezi o batalie la titlu cum s-a intamplat in acest sezon in Premier League. Din aceasta cauza suntem aici - ca sa luptam pentru titlu. Este mai bine pentru toata lumea sa fie 3 sau 4 echipe care trag la titlu. Eu savurez astfel de batalii".
Portarul Joe Hart spune ca jocul sub presiune, asa cum este cazul in partida de pe Anfield, este parte din distractia pe care o ai atunci cand lupti pentru titlu."Sunt norocos sa joc in astfel de situatii. Imi place aceasta presiune. Este parte din munca mea. Este parte din viata mea."
Capitanul cetatenilor, Vincent Kompany este si el foarte increzator in sansele echipei de a castiga aceasta partida:"Ne amintim de meciul din tur si in opinia mea, Liverpool a fost cea mai buna adversara care a evoluat in acest sezon pe Etihad. Ei sunt intr-o forma fantastica, trebuie sa ne concentram si sa parasim terenul stiind ca am facut tot ce ne-a fost in putinta. Am fost pe Old Trafford, White Hart Lane si Allianz Arena si ne-am intors cu victorii asa ca forma noastra in deplasare este excelenta".
Accidentati sunt: Sebastian Coates si Jose Enrique pentru gazde, respectiv Matija Nastasic pentru oaspeti. O stire de ultima ora il da pe capitanul oaspetilor Vincent Kompany ca fiind incert dupa ce a schiopatat la antrenamentul de sambata.

Singura diferenta intre cele 2 echipe este la capitolul defensiv, unde cetatenii sunt mai solizi decat cormoranii, astfel incat o victorie a lui Manchester City cu handicap 0 (2,25) este destul de plauzibila. De asemenea este de asteptat ca dupa o repriza in care tensiunea sa isi spuna cuvantul, golurile sa "intre" in cea de-a doua, asa ca Over 1,5 goluri in cea de-a doua repriza are cota 1,61

Comentarii

  1. Daca in a 2-a repriza s-au marcat 3 goluri si a iesit pariul cu over 1,5 goluri, cel in care am mizat pe Manchester City a picat in ultimul sfert de ora, cand Coutinho a marcat golul de 3-2. Un void era aproape sigur daca arbitrul Mark Clatenburg acorda penalty in ultimul minut atunci cand Skrtel a facut hent in careu. Scor final 3-2 (2-0 la pauza), goluri: Sterling, Skrtel, Coutinho/Silva si autogolul lui Mignolet.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu