Roma - Atalanta, mai au giallorossi motivatie sa castige?

Sambata de la ora 21:45 (in direct pe Digisport 2 si Dolce Sport 1) se disputa cel mai interesant meci al primei zile din etapa a 33-a a campionatului italian. Daca AS Roma are ca si asigurat locul 2, fiind la 12 puncte distanta de locul 3 ocupat de Napoli si la 8 puncte distanta in spatele lui Juventus, cand au mai ramas de disputat 6 etape. Practic, Roma este blocata pe locul 2. De partea cealalta, Atalanta este pe locul 8 la 4 puncte de locul 5, care conduce in Europa League, insa sansele sunt destul de reduse avand in vedere ea mai are de jucat cu Hellas Verona, Juventus si AC Milan. Meciul din tur s-a incheiat cu scorul de 1-1 (0-0 la pauza), golurile fiind reusite de Davide Brivio, respectiv Kevin Strootman. Ultima partida directa in Serie A s-a terminat cu scorul de 2-0 (1-0) pentru lupi, golurile fiind inscrise Erik Lamela si Bob Bradley.

Capitanul romanilor este o adevarata bestie pentru oaspeti. Gol marcat de Totti oricand in partida impotriva Atalantei are cota 2,30 .


Roma si Atalanta s-au intalnit de 103 ori in Serie A, raportul victoriilor intre cele 2 echipe fiind 49-22 in favoarea giallorossilor. Roma a castigat 5 din ultimele 7 partide cu Atalanta, pierzand una singura. Ultimele 7 victorii pe teren propriu ale Romei s-au conturat de la pauza. 1pauza/1final are cota 1,90 . Roma a castigat ultimele 6 etape de campionat, in tot acest interval inscriind cel putin 2 goluri pe meci. Ultimele 7 meciuri directe pe Stadio Olimpico s-au incheiat cu victoria capitolinilor. Pe teren propriu, lupii sunt o adevarata fortareata, nepierzand nicio partida in ultimele 17 partide acasa. Defensiva este punctul forte al romanilor, avand in acest sezon 19 partide in care au mentinut poarta intacta, fiind echipa cu cel mai mare numar de meciuri fara gol primit in primele 5 ligi din Europa alaturi de Lille (fosta echipa a lui Rudi Garcia). In ultimele 5 intalniri disputate in capitala cu Atalanta, Roma a condus la pauza. Cota pentru 1 pauza este 1,80. Jucatorii pe care se vor concentra echipele sunt Francesco Totti si German Denis. Daca simbolul Romei are 6 goluri impotriva Atalantei, argentinianul are si el 5 goluri impotriva echipei din capitala.
In ciuda numeroaselor absente importante pe care le are, antrenorul Rudi Garcia este increzator in jucatorii care vor juca impotriva Atalantei."Roma joaca doar pentru victorie, asta este mentalitatea pe care o avem in fiecare meci in care jucam. Este grozav ca avem atatea puncte si ne dorim sa terminam cu cat mai multe. Vom avea 50.000 de fani sambata seara si vom juca pentru ei".

Trupa din Bergamo nu a mai castigat pe Stadio Olimpico impotriva giallorossilor din sezonul 2002-2003, cand meciul s-a terminat cu scorul de 1-2. Dupa ce au obtinut maximul de puncte din ultimele 6 meciuri, acesta fiind recordul de victorii consecutive in Serie A,"zeita" a pierdut in weekend-ul trecut acasa cu Sassuolo cu 0-2. Directorul general al echipei din Bergamo, Pierpaolo Marino, a declarat dupa infrangerea din ultima etapa:"Orice se va mai intampla in acest sezon, a fost un succes pentru echipa. Multumim fanilor care ne-au aplaudat la finalul meciului (in ciuda esecului)". Atalanta a inscris prima in ultimele 4 meciuri din deplasare. Cota pentru primul gol in meci marcat de oaspeti are cota incredibila de 4,33. Atalanta a castigat ultimele 3 meciuri in deplasare, insa din precedentele 10 nu obtinuse decat 2 puncte.
Prefatand meciul, antrenorul Stefano Colantuono este de parere ca mai sunt sanse pentru obtinerea unui loc de Europa League."Infrangerea din ultima etapa nu schimba nimic. Campionatul se termina in mai si pana atunci vom lupta pana la moarte in fiecare meci. Nu renuntam inca la acest scop". Despre meciul cu Roma zice:"Roma este o echipa care mizeaza mult pe atac si care se apara mai bine decat a facut-o in ultimii ani. (Rudi) Garcia a facut o treaba excelenta cu ei atat din punct de vedere mental cat si tactic. Pe hartie e clar ca giallorossi sunt favoriti, dar noi vom incerca sa nu le cedam mingea si sa ne concentram doar pe defensiva. Trebuie sa luam puncte de pe Olimpico pentru a ne creste sansele in vederea obtinerii locului de Europa League".
La gazde vor absenta: Benatia, Balzaretti, Strootman, Florenzi, Pjanic, Destro. Observam ca in aceasta partida lipsesc oameni importanti pentru acest sezon al romanilor, ei totalizand 35 de goluri din cele 65 de goluri inscrise de capitolini.
La oaspeti, antrenorul Stefano Colantuono nu se va putea baza pe: Del Grosso, Scaloni, Moralez, Brienza, Cazzola. Dintre absenti doar Maximiliano Moralez reprezinta o pierdere cu adevarat importanta, fiind singurul dintre absenti care a marcat (5 goluri).

Echipele probabile ale celor 2 echipe sunt urmatoarele:
AS Roma XI (4-3-3): De Sanctis - Maicon; Toloi; Castan; Romagnoli - Taddei; De Rossi; Nainggolan - Gervinho; Totti; Ljajic;
Atalanta XI (4-4-2): Consigli - Benalouane; Stendardo; Yepes; Brivio; Estigarribia; Cigarini; Migliaccio; Bonaventura - De Luca; Denis

Avand in vedere ca Atalanta o sa fie o echipa artagoasa, crezand in sansa ei de a obtine macar un punct, oaspetii cu handicap +1,5 la cota de 1,90 pare sa fie cel mai potrivit pariu pentru acest meci.
In ultimele 5 partide s-au acordat 4 cartonase rosii, astfel ca un cartonas galben inainte de minutul 27 este foarte probabil, cota fiind 1,83.

Comentarii

  1. Cota de 1,83 pentru cartonasul galben a iesit rapid, mai exact in minutul 6, cand Stendardo l-a faultat grosolan pe Gervinho. Handicapul de +1,5 al Atalantei nu a avut sanse de reusita, Roma a atacat tot meciul, echipa din Bergamo avand decat rar ocazii de gol. Putem spune ca acest meci a fost one way traffic, fiindca pana la golul al 3-lea, giallorossi nu au apasat pedala de frana. Pe final, Atalanta a reusit si ea un gol de onoare, mai mult pentru statistica... Scor final 3-1, goluri: Taddei, Ljajic, Gervinho, respectiv Migliaccio.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu