Finala Champions League




Finala Champions League se va disputa între Real Madrid și Atletico Madrid sâmbătă seara, pe stadionul Estadio da Luz din Lisabona.
Atletico Madrid a surprins pe toată lumea cu jocul bun și o apărare beton care i-a adus titlul în Spania, după un 1-1 cu Barcelona în ultima etapă. Bugetul anual al lui Atletico este doar un sfert din bugetul total al catalanilor.
A demolat-o pe Chelsea chiar pe Stamford Bridge, rezultat care l-a îmbătrânit pe The Special One cu vreo 10 ani.
Real Madrid a învins-o fără drept de apel pe Bayern Munchen cu 4-0, chiar pe Allianz Arena. Se spunea, acum câteva luni, că Bayern Munchen va deveni prima echipă care își va păstra titlul de câștigatoare a Champions League 2 ani la rând. A fost doar un vis frumos care s-a transformat în cenușă, după întâlnirea cu Real Madrid.

Finala Champions League este întâlnirea cu numărul 155 între cele 2 echipe din Spania. Real Madrid are 85 de victorii, Atletico Madrid are 36 de victorii, iar 33 de meciuri s-au terminat la egalitate.

Absente: Pepe și Cristiano Ronaldo nu au jucat în ultimele meciuri de campionat, dar vor fi prezenți în primul 11 de mâine seară. O absență importantă în finala pentru albi este Xavi Alonso, pentru cumul de cartonașe galbene.
Pe Xavi Alonso îl poate înlocui fără probleme Illarramendi, care în meciul cu Espanyol a fost declarat cel mai bun jucator al meciului. A atins mingea de 105 ori, cu o acuratețe a paselor de 93%.

La Atletico sunt 2 mari semne de întrebare: Diego Costa și Arda Turan sunt incerți pentru finală. Costa a înscris 27 de goluri în La Liga, care reprezintă 35% din totalul golurilor marcate de Atletico Madrid. Diego Costa este pe locul 3 în topul marcatorilor din Spania după Cristiano Ronaldo cu 31 de goluri și Messi cu 28 de goluri înscrise. Costa a marcat și 8 goluri în 8 meciuri diferite în Champions League.
Arda Turan nu înscrie des, dar pasează mult și direct pe poartă. Cu Arda în teren, Ateltico a avut o medie de 1,81 goluri pe meci și fără turc doar 1,55 goluri pe meci.

Arbitrul finalei va fi Bjorn Kuipers. Asistenți vor fi Sander van Roekel și Erwin Zeinstra, iar suplimentari Pol van Boekel și Richard Liesveld.
În vârstă de 41 de ani, Kuipers va fi al patrulea olandez care va arbitra finală Ligii Campionilor (Leo Horn (1957, 1962), Charles Corver (1978) și Dick Jol (2001)

Puteți să riscați banii pe un pariu sigur: Echipa câștigatoare a Ligii Campionilor va fi din Madrid. Lăsând gluma la o parte, pariați ambele marchează pe cota 1,95 sau peste 2 goluri handicap asiatic la o cota de 1,65.
Baftă!

Comentarii