Golul secolului
Diego Maradona a înscris cel mai frumos gol de la o Cupă Mondială. "Golul secolului" a fost marcat de Maradona în meciul împotriva Angliei în 1986, pe stadionul Estadio Azteca din Mexic. Maradona a plecat din terenul propriu și a lăsat în urmă lui prin dribling 5 jucători englezi: Beardsley, Reid, Butcher, Fenwick, Butcher (din nou), și în final portarul Peter Shilton.
Argentina a câștigat meciul cu 2-1 și a ajuns până în finală, unde a trecut și de Germania de Vest.(În trecut Germania era împărțită în 2 țări: una comunistă și una capitalistă, despărțite de Zidul Berlinului).

Înainte să înscrie acest gol superb, Maradona a marcat și cel mai controversat gol de la o Cupă Mondială de Fotbal. În minutul 51, Maradona a încercat un un-doi cu Jorge Valdano în apropierea careului de 16 metri englez, însă mingea ajunge la Steve Hodge care a vrut să îndepărteze pericolul.
Mingea capătă o traictorie ciudată, o boltă, un fel de centrarea nereușită. Portarul Angliei a ieșit să boxeze mingea, dar Maradona a fost mai rapid ca el și a înscris un gol cu mâna. Arbitrul de tușă tunisian Ali Bin Nasser a validat golul. A zis că nu a văzut hențul.
Mai târziu Maradona a declarat că a fost Mâna lui Dumnezeu.Rivalitatea dintre cele 2 tari nu a fost doar pe terenul de fotbal. Pe 2 Aprilie 1982, cu 4 ani inainte de Cupa Mondială de Fotbal, a izbucnit razboiul Insulelor Falkland.(Războiul Malvinelor)
Războiul Malvinelor este un conflict militar și diplomatic care a avut loc în anul 1982 între Argentina și Marea Britanie și
s-a desfășurat în 3 arhipelaguri din sudul oceanului Atlantic și anume: insulele Malvine (sau Falkland), Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud.

Războiul a durat de pe 2 aprilie până pe 14 iunie 1982 și a pornit de la debarcarea argentinienilor pe insulele Malvine. Cauza luptei a fost suveranitatea insulelor care de-a lungul istoriei au fost ocupate de către Spania, Franța, Argentina și ocupate de Anglia în 1833. Argentina consideră o parte a teritoriului său ocupată de o forță invadatoare și în documentele interne aceste insule fac parte din Provincia Țării de Foc, Antarcticii și Insulelor Atlanticului de Sud.
În urma acestui conflict militar s-au înregistrat peste 900 de morți (649 argentinieni, 255 englezi, 3 locuitori ai insulelor) și peste 1900 răniți( 1188 argentinieni și 777 englezi).
Anglia a câștigat razboiul.

Mai sunt 37 de zile până la Cupa Mondială din Brazilia!
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna GG la pariuri?

Ce inseamna PsF1?

Ce reprezinta pariul pauza/final?