Retrogradeaza Hamburg in Zweite Bundesliga?

Duminica de la ora 18:00 in direct pe Eurosport 2 se decide ultima echipa ce va evolua in viitorul sezon de Bundesliga. Le vom avea fata in fata pe Greuther Furth si pe Hamburg SV, care joia trecuta au reusit un egal alb, intr-un meci care se anunta destul de echilibrat, dar care o avea favorita pe echipa din Bundesliga. Am avut un meci cu numeroase ocazii de poarta, din care atat Hamburg, cat si Furth ar fi putut sa marcheze, insa sansa nu a suras niciuneia dintre combatante. La meciul de pe Trolli Arena (capacitate: 18.000 de locuri) nu mai exista niciun loc neocupat, asa ca maine fanii bavarezi vor crea o adevarata atmosfera pentru ca favoritii lor sa promoveze in Bundesliga dupa un an de pauza. Inaitea meciului, antrenorul gazdelor Frank Kramer a declarat: "Cred ca fanii nostrii ne vor impinge de la spate. Sper ca dupa meci sa nu fiu singurul ragusit!"


Rafael van der Vaart va incerca sa ii trezeasca pe colegii sai in teren pentru ca Hamburg sa nu retrogradeze in Zweite Bundesliga dupa 50 de ani.

Cel mai periculos jucator al lui Hamburg din tur, Hakan Calhanoglu a oferit la sfarsitul partidei concluziile sale:"Obiectivul era acela de a nu primi gol, dar din pacate, nici noi nu am inscris. Am pus presiune pe ei in prima repriza si am incercat sa inscriem, dar in cele din urma ne-am ales doar cu un 0-0. Trebuie sa trecem peste asta". Intrebat daca mai poate spera la ramanarea in Bundesliga avand in vedere recordul dezastruos al lui Hamburg in deplasare, jucatorul de origine turca a raspuns increzator: "Poate ca de aceasta data va fi diferit, acum ca jucam cu o echipa din Zweite. Cred ca vom juca mai bine la Furth decat am facut-o in ultimele deplasari din Bundesliga".
Si Rafael van der Vaart, omul de la care se asteapta o sclipire care sa fie decisiva a conchis la finalul turului: "Furth a inceput foarte bine, iar noi am revenit mai tarziu in meci, dar in a 2-a repriza am fost mai buni. Avem in continuare o sansa buna sa castigam si de aceea trebuie sa evoluam foarte bine duminica. Avem o atitudine pozitiva. Un club asa de grozav ca Hamburg apartine Bundesligii".

Cea mai mare amenintare a lui Furth, Ilir Azemi a comentat si el meciul de joi si explica cum vor reactiona "frunzele de trifoi" la rezultatul obtinut in tur. "Am jucat cu adevarat bine. Fanii au fost grozavi si ne-au dat incredere ca putem sa facem un joc bun pe Imtech Arena. Vom arunca toate atuurile in meciul de pe teren propriu. Antrenorul ne va motiva la maxim pentru acest meci si sunt sigur ca vom putea promova".
Rezumatul meciului tur il puteti urmari mai jos:


Furth este o echipa destul de buna pe teren propriu, avand in acest sezon de Zweite Bundesliga urmatorul record: 10 victorii - 3 egaluri - 4 infrangeri, golaveraj: 29-16. De partea cealalta, "dinozaurii" joaca foarte slab in deplasare, in actualul sezon inregistrand 2 victorii, 3 egaluri si 12 infrageri, golaveraj: 27-41. Avand in vedere aceaste statistici, cel mai probabil vom avea un meci spectaculos. Peste 2,5 goluri are cota 2,00. Hamburg nu poate da cu piciorul traditiei si sa retrogradeze in Zweite Bundesliga asa ca handicap 0 al oaspetilor are cota 2,30

Comentarii

  1. Hai ca pana la urma Hamburg a facut 1-1 si a ramas in Bundesliga. Era un nume prea mare ca sa joace in esalonul secund.
    Multa lume nu a crezut in Hamburg pentru ca in ultima vreme a facut meciuri slabe in deplasare. Azi nu a fost cazul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Au fost momente in meci cand Furth putea sa dea golul de 2-1 si i-a salvat Drobny. Mancienne pe care l-a dat Chelsea cu ochii inchisi nu este bun nici macar pentru Hamburg. In afara de imprumutatul Lassoga, van der Vaart, Calhanoglu (care daca ramane la echipa asta nu va deveni mai bun, se potriveste la Dortmund desi Leverkusen se pare ca a intrat pe fir), restul nu prea au ce cauta. Hamburg trebuie sa faca niste remanieri serioase, cu exceptia antrenorului. Slomka este destul de bun in Bundesliga si i-a dus pe Hanovra in Europa League. Pentru macar urmatoarele 2 sezoane eu zic ca este potrivit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara investitii serioase e foarte greu in Bundesliga. Hamburg sa bage mana adanc in portofel si sa aduca jucatori de valoare.
      Altfel se va bate tot la retrogradare si in sezonul viitor.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu