Belgia - Algeria, zburda diavolii rosii?

Marti, 17 iunie de la ora 19:00, la Belo Horizonte pe stadionul Estadio Governator Magalhaes Pinto, se joaca primul meci al grupei H al Campionatului Mondial din Brazilia intre Belgia si Algeria. Bineinteles, europenii pleaca favoriti, insa nu trebuie uitat ca in ultimele amicale diavolii rosii au invins greu, scor 1-0 pe Tunisia, care se aseamana destul de mult ca stil de joc cu adversarul de la Campionatul Mondial. Pentru belgieni, victoria este foarte importanta, mai ales ca este vazuta de bookmakeri ca principal favorita a grupei H. Algerienii vor incerca sa incurce nationala diavolilor rosii, insa forta europenilor pare sa conduca la prima vedere la un 1 solist la o cota de 1,45.

Eden Hazard este jucatorul in jurul caruia se invarte nationala Belgiei la Campionatul Mondial din Brazilia. Va fi el decisiv cu Algeria? Gol marcat de jucatorul lui Chelsea are cota 2,60.

Antrenorul belgienilor, Marc Wilmots stie ca nationala sa pleaca favorita in partida cu Algeria, insa mentioneaza ca nu ii va desconsidera pe africani, mai ales dupa ultimele surprize de la acest Campionat Mondial."Am facut o analiza video a ultimelor 10 jocuri ale Algeriei, pentru a cunoaste toate eventualele echipe de start ale adversarilor, astfel ca stim calitatile jucatorilor lor, cat si sistemul de joc pe care il adopta. Suntem pregatiti! Stim totul despre Algeria."
Varful diavolilor rosii, Romelu Lukaku considera ca jocul sub presiunea rezultatelor este ceva caracteristic echipelor mari."Imi place presiunea, o imbratisez. Daca iti este frica de presiune, atunci nu vei putea juca bine. Avem un lot de calitate si in fiecare an devenim mai puternici. Multi dintre noi jucam la cluburi de top din Europa, asa ca presiunea nu va fi o problema."
Yacine Brahimi (aripa algerienilor) a prefatat si el meciul:"Echipa Belgiei are jucatori buni individuali si care impreuna formeaza un colectiv puternic. Trebuie sa ramanem concentrati la punctele noastre forte, si sa fim cat mai bine pregatiti din punct de vedere fizic pentru acest meci. Cred ca avem capacitatea de a le arata ca suntem solidari. Intr-un meci  intotdeauna apar oportunitati, cred ca vom avea si noi macar 2 sau 3 sanse de a marca. Ne vom apara bine, vom fi compacti si vom asculta instructiunile antrenorului". Intrebat despre Eden Hazard daca este principala amenintare a buturilor algeriene, jucatorul a concluzionat:"Belgia nu este un singur jucator. Sa te concentrezi doar pe un singur jucator ar fi o greseala". 



Pe scurt: Atmosfera in grupul belgienilor este foarta buna, asa cum putem observa si in clipul de mai sus. Romelu Lukaku s-a apucat sa cante rap in vestiar. La Campionatul Mondial, Belgia are cei mai multi fotbalisti din Premier League (in afara de Anglia).

Primul XI al celor 2 echipe va arata astfel:
Belgia (4-2-3-1): Courtois - Vertonghen, Vermaelen, Kompany, Alderweireld - Fellaini, Witsel - Hazard, De Bruyne, Mirallas - Lukaku
Algeria (4-2-3-1): M`Bolhi - Ghoulam, Bougherra, Belkalem, Mandi - Yebda, Taider - Soudani, Brahimi, Feghouli - Slimani

Ce merita de incercat:
Belgia sa marcheze peste 1,5 goluri are cota 1,57. Argumentul pentru aceasta alegere este faptul ca diavolii rosii au o ofensiva extraordinara, iar algerienii nu par sa faca fata acestui vartej care se anunta a fi Belgia.
Diferenta dintre cele 2 nationale este clara, astfel ca un handicap -1,5 al Belgiei este cotat la 2,20  si destul de posibil in realitate.
Intucat belgienii par foarte montati pentru acest meci, antrenorul Marc Wilmots oferindu-le informatii de o saptamana jucatorilor despre acest meci, vom incerca Belgia castiga ambele reprize la o cota de 3,40 .

Comentarii