Castiga Simona Halep turneul de tenis de la Roland Garros?




Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros pentru prima oară în cariera ei. A trecut de Maria-Teresa Torro-Flor (Spania, 55 WTA) cu scorul 6-3, 6-0. În faza următoare Halep o va întâlni pe Sloane Stephens (SUA).

Dar poate câștiga Simona Halep turneul de tenis de la Roland Garros?
Multe dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume au pierdut zilele astea încă din primele tururi. Simona este singura din top 5 care a rămas în cursă.
Serena Williams era favorită numărul 1 cu un record pe zgură în ultimul an de 23 de victorii și doar o singură înfrângere.
Era ca un Terminator. Nu doar pentru Simona, ci și pentru celelalte concurente care se luptau pentru titlul de cea mai bună jucătoare pe zgură în Franța.
Ca să vă dați seama de forța jucătoarei de tenis S. Williams, știți câte victorii are la rând Serena în fața Mariei Sharapova? Vă spun eu: 14 victorii la rând.
E bine că am scăpat de Serena Williams.

Na Li a pierdut încă din primul tur la Roland Garros. Na Li este locul 2 WTA și avea înaintea acestui turneu de 5 victorii și 4 înfrângeri pe zgură, în ultimele 12 luni.
Agnieszka Radwanska a părăsit și ea competitita în zilele precendente. Radwanska care este locul 3 WTA avea 6 victorii și 4 înfrângeri pe zgură in ultimul an.
Petra Kvitova (cap de serie numărul cinci) a simţit şi ea gustul eşecului în turul trei, după 6-7, 6-1, 9-7 pentru Svetlana Kuznetsova (Rusia).

Simona Halep, care avea înaintea turneului de la Roland Garros 16 victorii și doar 6 înfrângeri pe zgură, are o șansă mare de câștiga acest turneu. Trebuie să nu se grăbească, să câștige fiecare meci în parte și să aducă fericire în rândul românilor care zâmbesc din ce în ce mai rar.
Simona Halep are acum cota 2,06 la betfair ca să câștige turneul de la Roland Garros. Doar Sharapova e cotată mai bine ca Simona, cu o cotă de 1,71.
Hai Simona!

Comentarii