Marele Premiu al Austriei de Formula 1, isi revine Mercedes AMG?

Fostul circuit A1 Ring, botezat Red Bull Ring, a revenit in Campionatul Mondial de F1 dupa 11 ani de absenta. Asa cum este si evident, echipa Red Bull a facut lobby pe langa Bernie Ecclestone pentru revenirea acestui circuit in calendarul celei mai importante competitii motorizate pe 4 roti. Circuitul este detinut de Dietrich Mateschitz, patronul echipei Red Bull. Duminica, 22 iunie, de la ora 15:00 va fi programata cursa in Grand Prixul Austriei de Formula 1. Ea se va desfasura pe durata a 71 de tururi si va contabiliza 307,020 km si va fi transmisa in direct de Dolce Sport 1.

Nico Rosberg (Mercedes AMG) pleaca in cursa de pe locul 3, in spatele pilotilor de la Williams Mercedes, insa va trage la victorie. Locul 1 pentru german are cota 1,90.

Fostul pilot al lui McLaren Honda si al Scuderriei Ferrari intre sfarsitul anilor `80 si prima jumatate a anilor `90, Gerhard Berger considera ca revenirea Austriei in Formula 1 este un eveniment major pentru tara sa."Intoarcere Formulei 1 inseamna mult pentru Austria si pentru fanii ei din aceasta tara. Fanii vor avea parte de motorsport la cel mai inalt nivel si totul va fi orchestrat de Red Bull, care vor fi maestrii de ceremonii". Berger a fost ultimul castigator austriac al unei curse de Formula 1, in Marele Premiu al Germaniei, care s-a desfasurat pe vechea versiune a circuitului de la Hockenheim.
Triplul campion mondial austriac Niki Lauda lauda faptul ca Austria are din nou un Grand Prix in Campionatul Mondial de F1."Intoarcerea Formulei 1 in Austria este un lucru fantastic. Nu pot decat sa spun bravo celor de la Red Bull, care au revitalizat acest circuit pentru gazduirea unui Grand Prix. Pentru Austria, este un eveniment international important si intoarcerea in cea mai inalta clasa a motorsportului. Astept un weekend zgomotos si sunt sigur ca nu voi fi dezamagit. Primul gand care imi trece prin cap cand ma gandesc la Marele Premiu al Austriei? Vacile, pamantul si oamenii. Sentimente alpine presarate cu masini de curse". Lauda este singurul austriac care a castigat pe acest circuit (1984).

In calificarile de sambata, multe evenimente negative au avut loc. Cvadriplul campion mondial Sebastian Vettel (Red Bull Renault) a incheiat calificarile pe locul 13. El va pleca de pe locul 12 in cursa, profitand de penalizarea lui Sergio Perez (Force India Mercedes) care a terminat calificarile pe locul 11, insa care va incepe cursa de pe pozitia a 16-a. In finalul celei de-a 3-a runde de calficari, Lewis Hamilton (Mercedes AMG) a iesit de pe circuit, cand se afla in fata coechipierului sau, Nico Rosberg. Ultimul s-a plans in conferinta ulterioara ca datorita iesirii de pe circuit a britanicului nu a putut efectua un ultim tur rapid care sa ii obtina prima pozitie. Germanul "a trebuit sa multumeasca" cu locul 3 in calificari. Williams Mercedes va ocupa prima linie la start, performanta pe care echipa britanica nu a mai obtinut-o de la Marele Premiu al Germaniei din 2003. Felipe Massa va pleca primul, iar Valtteri Bottas il va urma de pe pozitia secunda. Brazilianul a fost in extaz la finalul sesiunii de calificari. "Sunt atat de fericit de cum au decurs lucrurile astazi. Este un moment extraordinar. A trecut atat de mult timp de la ultimul meu pole position. Este un moment incredibil".

Pe scurt:
Sergio Perez (Force India) va porni in cursa cu o penalizare de 5 locuri in acest Grand Prix, dupa ce a fost gasit vinovat pentru incidentul din ultimul tur cu Felipe Massa (Williams Mercedes). Echipa Force India a contestat decizia si a cerut comisarilor de cursa sa revada incidentul din ultimul tur in speranta unei penalizari mai putin drastice decat cea initiala. In urma reanalizarii incidentului s-a ramas la penalizarea initiala. Intrebat daca va reactiona diferit decat pana in prezent atunci cand il va intalni pe circuit pe Sergio Perez, brazilianul Felipe Massa a recunoscut ca va fi mai prudent cand se va afla in spatele mexicanului."Cand voi fi in spatele sau in cursa, ma voi gandi de 3 ori cum il voi depasi pentru ca nu stiu cum va reactiona".
Doar 4 piloti din actualul sezon au mai "alergat" pe acest circuit: Fernando Alonso si Kimi Raikkonen (Scuderria Ferrari), Jenson Button (McLaren Mercedes) si Felipe Massa (Williams Mercedes).
Michael Schumacher (septuplu campion mondial, 2 titluri cu Benetton Renault si 5 cu Scuderria Ferrari) a iesit din coma. Evenimentul care a condus la aceasta situatie aproape fatala a celui mai mare pilot de Formula 1 este un accident la schi petrecut pe 29 decembrie 2013. Conform informatiilor din presa, Schumacher a parasit spitalul din Grenoble, unde a fost internat imediat dupa accident si urmeaza a se recupera intr-un loc care va fi ferit de ochii presei din Geneva.

Ce merita incercat:
Chiar daca pleaca de pe pozitia a 16-a, Sergio Perez (Force India) a facut niste calificari destul de bune, astfel ca o clasare in top 10 este destul de probabila. Un loc in puncte pentru mexican are cota 2,75 .
Avand in vedere ca Lewis Hamilton (Mercedes AMG) va face o cursa de recuperare, el porneste ca favorit pentu cel mai rapid tur in cursa. Cota pentru acest pariu este 2,75 .

Comentarii

  1. Plecat de pe locul 3, Nico Rosberg a castigat cursa, confirmand asteptarile.Si Sergio Perez, care a inceput de pe pozitia a 16-a, a reusit sa intre in puncte, el incheiand pe locul 6. Acelasi mexican a reusit sa faca si cel mai rapid tur al intrecerii, cand spre finalul cursei, masina sa era echipata cu anvelope supersoft.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu