Ultima zi a optimilor la Cupa Mondiala

1 iulie este ultima zi a optimilor Cupei Mondiale din Brazilia. In aceasta zi sunt programate 2 meciuri: Argentina - Elvetia si Belgia - SUA. Desi, meciul sud-americanilor pare mai interesant, eu sunt de parere ca si partida diavolilor rosii este de urmarit.
Ezequiel Lavezzi profita de accidentarea lui Sergio Aguero si va fi titular in meciul cu Elvetia. El s-a remarcat deja in meciurile de la Cupa Mondiala, prin gestul de a-l stropi pe antrenorul Alejandro Sabella, exact in momentul in care acesta ii dadea ultimele instructiuni inainte de intrarea pe teren. Devine "Bestia" serioasa in acest meci si marcheaza. Golul inscris de el are cota 2,75 .

Argentina - Elvetia
Meciul are loc pe Arena Corinthians din Sao Paolo de la ora 19:00 si va fi in direct pe tvr1. Argentina castigat grupa cu maximul de puncte si le-a avut ca adversare pe Bosnia-Hertegovina (2-1), Iran (1-0) si Nigeria (3-2). Deocamdata, albicelestii par sa stea in forma lui Lionel Messi, care a marcat in fiecare meci, contabilizand 4 goluri in total. Elvetia a incheiat grupa pe locul secund, dar locul si l-a obtinut abia in ultima etapa. Nationala din tara cantoanelor a castigat 2-1 cu Ecuador si 3-0 cu Honduras, insa a suferit si o bataie drastica de la Franta, scor 2-5. Desi elvetienii nu stau intr-un singur jucator, lipsa de forma a unor jucatori ca Xherdan Shaqiri, Josip Drmic sau Mario Gavranovic poate duce la un meci deceptionant, asa cum a fost si cel cu Franta.
Cele 2 echipe s-au mai intalnit la Campionatul Mondial din Anglia in 1966, cand argentinienii s-au impus cu scorul de 2-0 golurile fiind marcate de Luis Artime si Angel Onega. Ultima partida directa s-a disputat in februarie 2012 si s-a incheiar cu scorul de 3-1 pentru sudamericani (tripla Messi, respective Shaqiri).Rezumatul meciului il aveti aici:

 De la argentinieni va lipsi Sergio "Kun" Aguero, care s-a accidentat la tibia stanga in prima repriza cu Nigeria. El va fi cel mai probabil inlocuit in primul XI de Ezequiel Lavezzi.
Diego Benaglio a prefatat partida."Ne pregatim sa-l infruntam pe Messi, cat si pe ceilalti jucatori, insa el are calitatea de a decide meciul de unul singur. Va fi relativ dificil sa il oprim, dar el nu este singurul jucator periculos din aceasta echipa foarte buna. Argentina nu se invarte in jurul lui Messi, chiar daca el superstarul lor". Portarul elvetienilor crede ca doar o performanta exceptionala a fiecarui jucator poate duce la infrangerea Argentinei. "Ultimele 2 dati cand am jucat impotriva lor, am avut ocazii de poarta si tocmai din aceasta cauza credem in sansele noastre de victorie. Pentru a obtine acest rezultat senzational, avem nevoie ca fiecare jucator sa aiba o zi exceptionala".
Otmar Hitzfeld, antrenorul elvetienilor, doreste sa elimine presiunea de pe umerii elevilor sai, spunand ca nu au decat de castigat din aceasta partida."Vom ramane la filozofia noastra. Vrem sa construim pe organizarea noastra si pe faptul ca suntem compacti. Vom accepta duelurile si vom ataca rapid atunci cand recuperam mingea. Sunt convins ca vom avea oportunitati de a inscrie. Nu suntem favoriti, dar nu avem nimic de pierdut".
Elvetienii vor proftita si de suportul publicului avand in vedere de rivalitatea existenta intre brazilieni si argentinieni.
XI-le probabil al celor 2 echipe:
Argentina (4-2-3-1): Romero - Rojo, Garay, Fernandez, Zabaleta - Gago, Mascherano - Di Maria, Messi, Lavezzi - Higuain
Elvetia (4-2-3-1): Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Schaar, Rodriguez - Inler, Behrami - Shaqiri, Xhaka, Mehmedi -  Drmic
Ce merita incercat:
Niciun gol marcat inainte de minutul 27:00 - cota 1,83. Meciul va fi echilibrat macar la inceput, tocmai de aceea cel mai probabil ca nu vom avea un gol marcat inainte de minutul 27.
Argentina sa castige la zero are cota 2,50. Elvetienii au inscris 7 goluri in grupe, dar 5 dintre ele le-au marcat impotriva unor adeversari ca Ecuador sau Honduras, dar de aceasta data adversarul este mult mai dificil, in consecinta marcarea unui gol este improbabila.
Belgia si SUA
Partida se va disputa pe Arena Fonte Nova din Salvador. Diavolii rosii au castigat grupa cu maximul de puncte, dupa ce au castigat cu Algeria (2-1), Rusia (1-0), Coreea de Sud (1-0). Trebuie observat ca belgienii nu au inscris niciodata in prima repriza, ba mai mult toate cele 4 goluri au venit in ultimele 20 de minute ale meciurilor. De aici putem concluziona ca belgienii stau bine la capitolul psihic si fizic. De partea cealalta, SUA a invins Ghana (2-1), a remizat cu Portugalia (2-2) si a pierdut cu Germania (0-1), insa aceste rezultate au fost suficiente pentru a se califica in optimi.
Romelu Lukaku a deceptionat pana in acest moment al competitiei, el neinscriind niciun gol pentru nationala Belgiei. Isi revine el tocmai in meciul cu americanii? Reusita atacantului are cota 2,37 .
Yankeii s-au mai intalnit cu belgienii la campionatul mondial din 1930, cand i-au invins cu scorul de 3-0, reusitele purtand semantura Bart McGhee, Thomas Florie si Bertrand Patenaude. Ultimul meci direct s-a desfasurat in 2013 si a fost unul foarte spectaculos. Scorul a fost 4-2 pentru belgieni, golurile fiind marcate de: Christian Benteke (dubla), Kevin Mirallas si Marouane Fellaini, respectiv Geoff Cameron si Clint Dempsey. Rezumatul meciului de anul trecut il aveti aici:
La belgieni vor lipsi Anthony Vanden Borre, care s-a accidentat grav in prelungirile meciului cu Coreea de Sud. El nu va mai participa la niciun meci la aceasta Cupa Mondiala. Incerti sunt si Thomas Vermaelen si Vincent Kompany pentru belgieni si Jozy Altidore pentru yankei.
SUA are a 2-a cea mai slaba posesie dupa cele 3 partied din grupe - 39% (dupa 30% a Iranului). Belgia a castigat pentru prima data toate cele 3 meciuri din grupa la o Cupa Mondiala. 
Marc Wilmots, antrenorul diavolilor rosii, se asteapta la un meci dur cu americanii. "Din punct de vedere fizic, Americanii sunt foarte puternici. Ne pregatim pentru un adevarat razboi".
Kevin De Bruyne isi aduce aminte de meciul de anul trecut insa considera ca situatia este diferita. "Nu putem compara acest meci cu amicalul de anul trecut. Acum este faza eliminatorie, astfel ca va fi total diferit".
Jurgen Klinsmann, antrenorul americanilor, pare sa fie increzator in sansele echipei sale, desi stie ca nu pleaca cu prima sansa. "Belgia este unul dintre favoritii secreti ai acestei Cupe Mondiale datorita jucatorilor pe care ii au. Nu ne temem de ei deloc. Simtim ca ne aflam intr-un moment in care putem sa le provocam o infrangere. Credem ca ne-am construit o fundatie si suntem in stare sa ii invingem".
XI-le probabil al celor 2 echipe:
Belgia (4-2-3-1): Courtois - Alderweireld, Kompany,van Buyten, Vertonghen - Fellaini, Witsel - Mertens, de Bruyne, Hazard - Lukaku
USA (4-2-3-1): Howard - Johnson, Cameron, Besler, Beasley - Jones, Beckerman - Bedoya, Bradley, Zusi - Dempsey
Pe scurt: Primul ministru al Belgiei, Elio Di Rupo a pariat pe cateva sticle de bere cu presedintele SUA, Barack Obama prin intermediul retelei de socializare Twitter ca Belgia va ajunge in sferturile de finala ale competitiei.
Ce merita incercat:
Gol marcat inainte de minutul 33:00 - cota 1,83. Probabil ca diavolii rosii vor rupe blestemul primei reprize si vor reusi sa marcheze, iar foamea de gol al lui Lukaku ar trebui sa conduca la un pariu castigator.
Avand in vedere ca increderea americanilor, dar si talentul belgienilor, meciul va fi unul deschis. Astfel ca peste 2 goluri asiatic (cota 1,725) are sanse mari de reusita. 

Comentarii