Brazilia - Germania in prima semifinala a Cupei Mondiale

Ajunsi in semifinala Cupei Mondiala nu ne putem astepta decat la un meci cu adevarat interesant, mai ales ca avem fata in fata Brazilia si Germania. Natioanala gazda va fi fara golgheterul Neymar Jr, ceea ce va fi un mare minus pentru brazilieni. Acum ramane de vazut cine il va inlocui pe jucatorul numarul 1 al echipei, tocmai in acest moment, cand sunt foarte aproape de finala. Nemtii se vor putea baza pe cel mai buna echipa, asa ca au un usor avantaj, insa nu le va fi usor in fata publicului euforic brazilian. Cele 2 nationale s-au mai intalnit in finala Cupei Mondiale din Japonia si Coreea de Nord din 2002, cand brazilienii au castigat cu 2-0 prin golurile lui Ronaldo. Meciul se va desfasura la ora 23:00 pe Estadio Mineirao din Belo Horizonte si va fi in direct pe Tvr.
Oscar, David Luiz si Fernandinho vor fi printre cei mai importanti jucatori ai brazilienilor in meciul din semifinale impotriva Germaniei. David Luiz isi asuma rolul de lider. Va reusi el in acest demers? Ramane de vazut.


Inainte de meci, mijlocasul german Bastian Schweinsteger a prefatat partida cu echipa gazda, reliefand atuurile brazilienilor. Acesta este de parere ca lipsa lui Neymar Jr. va dinamiza nationala cariocas. "Ne pare cu adevarat rau ca nu va fi apt de joc. Intotdeauna este grozav ca cei mai buni jucatori sa fie pe gazon atunci cand sunt meciuri intre echipe mari. Cred ca coechipierii sai vor trage si mai tare, acum ca el lipseste si vor dori sa castige Cupa Mondiala pentru el. Pierderea lui Neymar ii poate intari si uni pe brazilieni. Au destule puncte forte. Fiecare jucator din echipa lor este unul de clasa. Au multi jucatori excelenti. Au 2 antrenori meseriasi in Luiz Felipe Scolari si Carlos Alberto Parreira (director tehnic). Amandoi au castigat Cupa Mondiala. Consider ca echipa cu cel mai intelgent antrenor va castiga competitia. Brazilia are avantajul terenului propriu. Probabil ca cel mai mare atuu va  fi experienta antrenorilor lor".
Brazilia a facut apel la al 2-lea cartonas galben primit de Thiago Silva, iar o eventuala "radiere"  a cartonasului l-ar face disponibil pentru semifinala cu Germania, insa FIFA a respins calea de atac a Federatiei Braziliene de Fotbal. Silva a primit cel de-al 2-lea cartonas in meciul cu Columbia din sferturi dupa ce primise primul cartonas in partida cu Mexic din grupe. 
Acum ca Neymar lipseste, presa pune problema cine isi va asuma rolul de lider al nationalei Selecao. Probabil acest rol ii va reveni lui David Luiz, care este in forma, inscriind in ultimele 2 partide (primul gol din lovitura libera la acest campionat mondial). Si fundasul isi asuma noua sa pozitie. "Sunt pregatit, sunt vice-capitan (dupa Thiago Silva). Grupul este foarte usor de condus pentru ca toti sunt umili si amuzanti. Suntem ca o familie". Despre germani spune:"Ei formeaza o echipa excelenta cu o filozofie buna despre fotbal. Au multi jucatori buni, un antrenor bun si va fi un meci cu adevarat interesant. Este o semifinala de Cupa Mondiala".
David Luiz va conlucra in centrul apararii nationalei cariocas cu Dante, despre care toata lumea considera ca este cea mai buna alternativa a lui Thiago Silva.
Vor lipsi pentru brazilieni Thiago Silva (suspendat pentru cumul de cartonase), Neymar Jr (accidentat de columbianul Jaun Camilo Zuniga), dar va reveni Luis Gustavo, care si-a ispasit etapa de suspendare pentru cele 2 cartonase stranse in primele 4 partide. De la nemti va absenta Shkodran Mustafi, care nu va fi totusi o pierdere importanta pentru trupa lui Joachim Loew, el evoluand rareori la aceasta Cupa Mondiala.
XI-le probabil al celor 2 echipe:
Brazilia (4-2-3-1): Cesar - Alves, Luiz, Dante, Marcelo - Paulinho, Fernandinho - Hulk, Oscar, Willian - Fred
Germania (4-2-3-1): Neur - Howedes, Mertesacker, Hummels, Lahm - Schweinsteiger, Khedira - Gotze, Kroos, Muller -  Klose
Meciul va fi arbitrat de mexicanul Marco Rodriguez, care va fi ajutat la tuse de conationalii Marvin Torrentera si Marcos Quintero.
Ce merita incercat:
Peste 1,5 goluri - 1,50. Ambele echipe vor juca cu garda jos in speranta ca vor avea o sansa la calificarea in finala, asa ca golurile nu vor lipsi.
Germania se califica in finala - 1,90 la william hill. Desi meciul este foarte echilibrat, nemtii vor profita de lipsa lui Neymar si vor face diferenta. Atacantii nu si-au facut datoria la ultimul meci, astfel ca Muller, Gotze vor da totul pentru a duce Mannschaftul in finala.

Comentarii

  1. la scorul de 0-5 la pauza, ambele ponturi sunt corecte si sansele Braziliei pentru calificare sunt cele ale porcului de Craciun. Asa ca: "Winner Winner Chicken Dinner!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost cea mai dezechilibrata semifinala pe care am vazut-o eu la un Turneu Final. E jale in Brazilia. Imi e mila de suporterii brazilieni.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu