Tactica de joc la Germania - Argentina 1-0



Germania a avut 10 suturi spre poarta si 5 pe poarta. Argentina a avut 10 suturi spre poarta, niciunul insa pe spatiul portii.

Germania a castigat Cupa Mondiala cu 1-0 impotriva Argentinei, dupa un meci bun.
Singura schimbare la Germania, inaintea finalei, a fost inlocuirea lui Sami Khedira(din cauza unei accidentari) cu Christoph Kramer.
Argentina a jucat cu primul 11 la fel ca in meciul cu Olanda.
Germania a jucat in sistemul 4-3-3 si a incercat sa faca posesie, iar Argentina a jucat 4-4-1-1 asteptand disciplinat in aparare si folosind arma contra-atacului.

Germania a atacat mai mult pe partea dreapta.
Philipp Lahm nu a mai jucat ca in grupe mijlocas, ci fundas dreapta. A combinat des cu Thomas Muller care s-a miscat bine in teren. Muller a jucat in primele minute ca un adevarat atacant de careu, apoi s-a dus in banda ca sa mareasca spatiile dintre fundasii argentinieni.
Lahm si Muller se inteleg foarte bine pe terten pentru ca amandoi sunt jucatorii lui Bayern Munchen. Lahm a centrat des de pe partea dreapta si a obtinut cateva cornere. La un corner, Howedes a lovit mingea cu capul din 7 metri, dar s-a dus in bara portii Argentinei.
Kroos a fost important pentru dominatia Germaniei de pe partea dreapta. Le-a trimis colegilor pase lungi sau a venit la combinatii in banda, acolo unde a format un triunghi de pase cu Lahm si Muller.

Argentina a aglomerat partea dreapta.
Atacurile Argentinei au fost diferite de ale Germaniei pentru ca se apara cu toate liniile. Dar imediat ce se facea recuperarea Ezequiel Lavezzi pleca in viteza pe partea dreapta si incerca sa suteze sau sa centreze. In primele minute, tot pe partea dreapta a atacului Argentinei, Leo Messi l-a depasit in viteza
in cateva randuri pe Mats Hummels.
Mai tarziu Messi a pasat din centru in dreapta la Ezequiel Lavezzi, care a centrat in fata portii de unde Higuain a trimis-o in poarta. A fost off-side din pacate. Tactica de joc a Argentinei a functionat pana la pauza.

Dupa 30 de minute, Kramer s-a accidentat, iar antrenorul Germaniei l-a introdus pe Andre Schurrle care joaca in banda stanga. Ozil a fost retras ca mijlocas central, un fel de numar 10, iar Schweinsteiger si Kroos au primit mai multe sarcini defensive.
Daca Germania a mutat bine, nu pot sa spun la fel despre Argentina. Antrenorul Argentinei l-a introdus pe Sergio Aguero in locul lui Lavezzi. Acum, jucatorii din atacul Argentinei erau asezati in diamant, dar isi pierdusera unul dintre cei mai buni jucatori de banda, pe Lavezzi. In acea zona au aparut problemele pentru apararea argentinienilor, iar golul tot din zona aia a venit.

Schimbarile din minutele 90 si prelungiri.
Aproape de finalul celor 90 de minute a fost introdus Rodrigo Palacio in locul lui Higuain. Palacio a alergat non-stop inainte si inapoi ca sa faca faza defensiva pentru ca Messi si Aguero erau deja obositi.
Mario Gotze a intrat in locul lui Miroslav Klose. Mario Gotze a schimbat locurile des cu Muller, cand in centru, cand in banda dreapta pentru ca in stanga a ramas dracul de Schurrle.
Gotze si Rodrigo Palacio au intrat cu forte noi si au avut cele mai mari sanse de gol in prelungiri. Palacio a dat un lob care s-a dus pe langa poarta, iar Gotze a facut o preluare pe piept si a sutat din cadere in plasa portii. Centrarea a venit de la Schurrle.

Argentina, desi a avut ocaziile mai mari, nu a avut un sut pe poarta dupa cum vedeti in poza de la inceputul articolului.
Daca alte tari la aceasta Cupa Mondiala se bazeaza pe un super-jucator sau pe 2 sau 3 de valoare mare, Germania arata ca o echipa unita care a meritat sa castige cel mai important trofeu din fotbal.





Comentarii